Ferenc Pápa és a Lamborghini – az árából segíti az iraki keresztényeket a Pápa

In hír
Ferenc Pápa és a Lamborghini

A luxussportkocsi gyártójának képviselői szerdán adták át a fehér színű, és arany-sárga részletekkel gazdagított Lamborghini Huracánt a katolikus egyházfőnek a pápa otthona előtt. Ferenc pápa azonnal megáldotta a járművet.

A 2014-ben bemutatott Huracán ára kb 183 ezer euró (57 millió forint). A pápa számára készített speciális jármű várhatóan jóval magasabb áron talál új gazdára a Sotheby’s aukcióján.

A L’Osservatore Romano vatikáni lap tett közzé szerdán fotókat Ferenc pápáról, amit átveszi a számára ajándékozott Lamborghini Huracant vatikáni rezidenciája előtt.

Ferenc Pápa és a Lamborghini

 

A katolikus egyházfő régóta ellenzi, hogy az emberek megvásárolják a legújabb autó- és telefonmodelleket. A legendásan puritán pápa egy kék Ford Focust használ a Vatikán falain belül, hagyományosan bírálja az emberek és egyháza pénzszórását. Külföldi útjai során sem fényűző, golyóálló SUV-okban, hanem szerényebb Fiat- vagy KIA-modellekben utazik. A Lamborghini eladásából befolyó összeget három jótékonysági szervezet között osztják szét.

 

 

Az összeg egy részéből azon keresztények otthonainak, templomainak és középületeinek újjáépítését fogják támogatni, akiket az Iszlám Állam harcosai űztek el Irakból. Az újjáépítési munkálatok elsősorban a Moszultól északkeletre fekvő területekre fognak kiterjedni.

Az összeg további részét az emberkereskedelem áldozatává vált és prostitúcióra kényszerített nőket segítő, valamint az afrikai országokban orvosi ellátást biztosító szervezetek munkájának támogatására fordítják.

 

 

http://www.osservatoreromano.va/vaticanresources/pdf/QUO_2017_263_1611.pdf

You may also read!

Győr Rally Metabond

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond   szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került megrendezésre

Read More...
árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Verified by MonsterInsights