Ferenc Pápa és a Lamborghini – az árából segíti az iraki keresztényeket a Pápa

In hír
Ferenc Pápa és a Lamborghini

A luxussportkocsi gyártójának képviselői szerdán adták át a fehér színű, és arany-sárga részletekkel gazdagított Lamborghini Huracánt a katolikus egyházfőnek a pápa otthona előtt. Ferenc pápa azonnal megáldotta a járművet.

A 2014-ben bemutatott Huracán ára kb 183 ezer euró (57 millió forint). A pápa számára készített speciális jármű várhatóan jóval magasabb áron talál új gazdára a Sotheby’s aukcióján.

A L’Osservatore Romano vatikáni lap tett közzé szerdán fotókat Ferenc pápáról, amit átveszi a számára ajándékozott Lamborghini Huracant vatikáni rezidenciája előtt.

Ferenc Pápa és a Lamborghini

 

A katolikus egyházfő régóta ellenzi, hogy az emberek megvásárolják a legújabb autó- és telefonmodelleket. A legendásan puritán pápa egy kék Ford Focust használ a Vatikán falain belül, hagyományosan bírálja az emberek és egyháza pénzszórását. Külföldi útjai során sem fényűző, golyóálló SUV-okban, hanem szerényebb Fiat- vagy KIA-modellekben utazik. A Lamborghini eladásából befolyó összeget három jótékonysági szervezet között osztják szét.

 

 

Az összeg egy részéből azon keresztények otthonainak, templomainak és középületeinek újjáépítését fogják támogatni, akiket az Iszlám Állam harcosai űztek el Irakból. Az újjáépítési munkálatok elsősorban a Moszultól északkeletre fekvő területekre fognak kiterjedni.

Az összeg további részét az emberkereskedelem áldozatává vált és prostitúcióra kényszerített nőket segítő, valamint az afrikai országokban orvosi ellátást biztosító szervezetek munkájának támogatására fordítják.

 

 

http://www.osservatoreromano.va/vaticanresources/pdf/QUO_2017_263_1611.pdf

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...