Ferenc Pápa és a Lamborghini – az árából segíti az iraki keresztényeket a Pápa

In hír
Ferenc Pápa és a Lamborghini

A luxussportkocsi gyártójának képviselői szerdán adták át a fehér színű, és arany-sárga részletekkel gazdagított Lamborghini Huracánt a katolikus egyházfőnek a pápa otthona előtt. Ferenc pápa azonnal megáldotta a járművet.

A 2014-ben bemutatott Huracán ára kb 183 ezer euró (57 millió forint). A pápa számára készített speciális jármű várhatóan jóval magasabb áron talál új gazdára a Sotheby’s aukcióján.

A L’Osservatore Romano vatikáni lap tett közzé szerdán fotókat Ferenc pápáról, amit átveszi a számára ajándékozott Lamborghini Huracant vatikáni rezidenciája előtt.

Ferenc Pápa és a Lamborghini

 

A katolikus egyházfő régóta ellenzi, hogy az emberek megvásárolják a legújabb autó- és telefonmodelleket. A legendásan puritán pápa egy kék Ford Focust használ a Vatikán falain belül, hagyományosan bírálja az emberek és egyháza pénzszórását. Külföldi útjai során sem fényűző, golyóálló SUV-okban, hanem szerényebb Fiat- vagy KIA-modellekben utazik. A Lamborghini eladásából befolyó összeget három jótékonysági szervezet között osztják szét.

 

 

Az összeg egy részéből azon keresztények otthonainak, templomainak és középületeinek újjáépítését fogják támogatni, akiket az Iszlám Állam harcosai űztek el Irakból. Az újjáépítési munkálatok elsősorban a Moszultól északkeletre fekvő területekre fognak kiterjedni.

Az összeg további részét az emberkereskedelem áldozatává vált és prostitúcióra kényszerített nőket segítő, valamint az afrikai országokban orvosi ellátást biztosító szervezetek munkájának támogatására fordítják.

 

 

http://www.osservatoreromano.va/vaticanresources/pdf/QUO_2017_263_1611.pdf

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights