Ferenc Pápa és a Lamborghini – az árából segíti az iraki keresztényeket a Pápa

In hír
Ferenc Pápa és a Lamborghini

A luxussportkocsi gyártójának képviselői szerdán adták át a fehér színű, és arany-sárga részletekkel gazdagított Lamborghini Huracánt a katolikus egyházfőnek a pápa otthona előtt. Ferenc pápa azonnal megáldotta a járművet.

A 2014-ben bemutatott Huracán ára kb 183 ezer euró (57 millió forint). A pápa számára készített speciális jármű várhatóan jóval magasabb áron talál új gazdára a Sotheby’s aukcióján.

A L’Osservatore Romano vatikáni lap tett közzé szerdán fotókat Ferenc pápáról, amit átveszi a számára ajándékozott Lamborghini Huracant vatikáni rezidenciája előtt.

Ferenc Pápa és a Lamborghini

 

A katolikus egyházfő régóta ellenzi, hogy az emberek megvásárolják a legújabb autó- és telefonmodelleket. A legendásan puritán pápa egy kék Ford Focust használ a Vatikán falain belül, hagyományosan bírálja az emberek és egyháza pénzszórását. Külföldi útjai során sem fényűző, golyóálló SUV-okban, hanem szerényebb Fiat- vagy KIA-modellekben utazik. A Lamborghini eladásából befolyó összeget három jótékonysági szervezet között osztják szét.

 

 

Az összeg egy részéből azon keresztények otthonainak, templomainak és középületeinek újjáépítését fogják támogatni, akiket az Iszlám Állam harcosai űztek el Irakból. Az újjáépítési munkálatok elsősorban a Moszultól északkeletre fekvő területekre fognak kiterjedni.

Az összeg további részét az emberkereskedelem áldozatává vált és prostitúcióra kényszerített nőket segítő, valamint az afrikai országokban orvosi ellátást biztosító szervezetek munkájának támogatására fordítják.

 

 

http://www.osservatoreromano.va/vaticanresources/pdf/QUO_2017_263_1611.pdf

You may also read!

Zemplén Rally

Váratlan fordulat a Zemplén Ralin – videóval

Beszélgetés Dominik GT-vel - aki 2022 felfedezettje lett - a Therwoolin VIII. Zemplén Rally után. Túl vagy életed első Rally2-es

Read More...
baleset megelőzés

Így akadályoznák meg, hogy valaki ittasan üljön a teherautó volánja mögé

A közúti balesetek többsége általában mindig valamilyen emberi tényezőre vezethető vissza. Az Európai Unióban a jövőben még nagyobb hangsúlyt

Read More...
Logisztikai Évkönyv

Bemutatásra került a legújabb Logisztikai Évkönyv

November 30-án a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) évkönyvbemutató rendezvényén debütált a Logisztikai Évkönyv 2023. A kiadvány a hagyományokhoz híven

Read More...