KIA Stinger magyarországi bemutató

In bemutató
KIA Stinger bemutató

Pénteken a KIA Stinger magyarországi bemutatóján jártunk. A KIA megadta a módját az eseménynek, amit a Boscolo Hotel egyik dísztermében tartottak. De a szépségnek ára van! A helyszín miatt sajnos nem lehetett kipróbálni a KIA nagy vadját.

Mert tényleg nagy. Igazi utazó GT. Bár a bemutatóra csak a kis motoros, 245 lovas négyhengeres változatot hozták el, ígéretet kaptunk, hogy a teszt vezetésen ott lesz a V6-os 370 lóerős változat is.

KIA Stinger bemutató
A négy hengeres motor burkolat nélkül, mivel a borítást Gajdán Miki egy laza mozdulattal eltávolította

Az autó vonalai így, testközelből  még szebbek. A belsejére pedig szerintem ki lehet mondani: prémium. Mind a kezelőszervek, sugárhajtóműre hajazó levegőbelépők és kárpitok formája, mind a minőségük, tapintásuk nagyon magas színvonalú. Bár a V6-os árfekvése is a prémium szegmensbe illeszkedik: 17.490.000 Ft.

A dízel 2.2-es, 200 lóerős rendelhető hátsó és összkerék hajtással. A 2.0 literes benzines csak hátsó kerék hajtással érhető el. A 370 lóerős változat viszont csak összekerékkel (legalábbis Európában) és nyolc sebességes automatával kapható. A v6-os csúcsnyomatéka 510 Nm, a végsebessége pedig 270 km/h.

KIA Stinger bemutató

Technikai részletek

A futómű, kormány, váltó és hanggenerátort kapcsoló üzemmód választónak több állása van, illetve saját program is kialakítható és menthető. Azt nem egészen értettem, hogy egy 370 lóerős V6-osnak mi szüksége van hanggenerátorra?

Ebben az autóban is van start automatika, aminek a segítségével 4,9 másodperc alatt ugrik 100-ra a V6-os.

Az összkerék meghajtás lelke az elektronikus vezérlésű központi difi, amely alap krúzolásnál csak a hátsó kerekeket hajtja. De például havas úton a legtöbb nyomatékot előre küldi.

KIA Stinger bemutató

Biztonság

A Stinger tényleg nagyon biztonságos. Van benne holttérfigyelő, éberségfigyelő, ráfutásos baleset megelőző, intelligens vagy adaptív tempomat. Ezen kívül hét légzsák és aktív motorháztető is védi mind az utasokat, mind a gyalogosokat.

Kényelem

A kényelemről három zónás klíma, négy fűthető ülés és két első hűthető ülés gondoskodik. További extra a kormány fűtés, a 7 vagy 8 colos érintőképernyő és a TomTom valós idejű forgalmi adatokat figyelembe vevő navi. A Stingerben már van headup display és 360 fokos kamera is. És mi sem természetesebb egy KIA-nál, a garancia itt is hét év.

 

Tehát a KIA belevágott, hogy újabb szegmensből követeljen részt magának. Emlékszem, jó néhány éve húzodozva néztük, mit is akarnak az európai piacon, ma pedig már komoly részét képezik az eladási statisztikáknak. És most. Mit akarnak a prémium szegmensben? Meglátjuk. De a Stinger minőségi munka, az biztos.

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...