Milyen autóval jár Dombóvári István humorista?

In Téma
Milyen autóval jár Dombóvári István

A „Milyen autóval jár?” sorozatunkban híres embereket kérdezünk autójukról. Az előző részben Gajdos Tamás mesélt négy kerekűjéről, most pedig Dombóvári Istvánt, a hazai stand-up comedy műfaj jeles képviselőjét kérdeztük ebben a témában.

 

Szia István! Köszöntelek az Autósajtó olvasói nevében!

Szervusz!

Milyen autóval jársz? Elmondod nekünk?

Ez egy Toyota RAV4 hibrid változat használok. Háromezer km-rel vettem, ez egy új autónak számít.

Mennyi a teljesítménye?

Fogalmam sincs. Benne van a forgalmiban. De engem ezek így nem érdekelnek. Ezek használati tárgyak. Az, aki intim kapcsolatot létesít az autóival meg a képeket nézegeti róla, az nem én vagyok. Tehát ez engem elvisz és jobb esetben hazahoz.

És milyen szempontok alapján választottad?

A Toyotához ragaszkodom, mert utasként annak idején volt benne egy balesetem és semmi bajom nem lett. A kocsi rommá tört, úgy vágták le rólam. Nekem egy karcolásom nem lett. Amúgy pedig Priusokat használtam sokáig. Nekem nagyon fontos a fogyasztás.

Sokat mész?

Nagyon sokat. Nekem negyed évente van olajcsere. Tehát ez is szempont volt. A Priusok nagyon stabilak, nagyon biztonságosak. Csak jött egy ajánlat és nem tudtam ellenállni.

Mit szeretsz benne a legjobban?

Magát a SUV jelleget szeretem a leginkább, hogy stabil, nagy méretű, nagy a beltér és hogy magasabban van egy kicsit, mint a többi autó. Lehet, hogy csak azért, mert alacsony vagyok. Bár ülve mindenki ugyanakkora. Sokat megyek forgalmas utakon. Olyan helyeken, ahol muszáj előzni, mert nem tudnak a kamionok kerülni. És itt az, hogy messzebre ellátsz mások fölött, az biztonságot nyújt az előzéskor.

Utasokat szoktál szállítani?

Szoktam általában. Úgy fele-fele. Ha van kolléga, vagy ismerős, akkor beülnek hozzám.

Ez az autó családosnak pont jó lenne. Tervezel család alapítást a közeljövőben?

Nem vagyok a dolog ellenére abszolút. Ha véletlen beugrik a kocsiba, már megvan a helye a gyereknek. Meg az asszonynak is. De egyébként ezt a kocsit teljesen önző módon magamnak vettem és a saját önös szempontjaim döntöttek a választásban.

Köszönöm szépen!

Nagyon szívesen! Sziasztok!

You may also read!

rally 2022 felfedezettje

Egy álmot élek meg!

Tegnap volt az Érd Arénában a Magyar Rally Országos Bajnokság 2022 Díjkiosztó Ünnepsége, ahol kategóriádban 3. helyen zártad a

Read More...
olcsóbb üzemanyag

Szerdától ismét csökkennek az üzemanyagárak

A novemberi hónap utolsó napján is csökkennek a hazai üzemanyagárak. A beszerzési árat tekintve a benzin bruttó 11 forinttal

Read More...
BMW 3.0 CSL

Az 50 éves BMW M Gmbh a BMW 3.0 CSL-lel ünnepel

A limitált verzióból 50 darab készül három hónap alatt gondos odafigyeléssel, sok kézi munkával. Az utastér szénszál-erősítésű műanyagból készül

Read More...