Bemutatták az új VW Polo rally változatát: VW Polo GTI R5

In bemutató
VW Polo GTI R5

Bemutatták a VW Polo GTI R5-öt, az új Polo rally változatát. Az összkerekes Polo 272 lóerős és elképesztően jól néz ki.

A hatodik genrációs Polon alapuló GTI R5-öt Mallorcán mutatták be. Az elődők sikerei miatt nagyok a várakozások az új VW GTI R5-el kapcsolatban. A négy hengeres turbós motor maximum 1,6 literes lehet a szabályok értelmében. Ebből az 1600 cm3-ből préselnek ki 272 lóerőt és 400 Nm nyomatékot. Ennek az útra juttatásában segít az öt sebességes, szekvenciális verseny váltó és az állandó összkerékhajtás. És ez igen jól sikerül is neki. Az 1320 kg-os autót 4,1 másodperc alatt katapultálja 100 km/h sebességre! Az összes tesztpilóta elismeréssel nyilatkozott a versenyautóról.

A FIA verseny szabályoknak megfelelő utascella és egyéb biztonsági felszerelések vigyáznak a pilóta és mitfáhrere épségéről. A VW GTI R5 FIA homologizációja 2018 nyarára várható. Az első példányok pedig 2018 második felében érkezhetnek a csapatokhoz.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights