Praga Piccolo – gyönyörűség a Tátrában

In veterán
Praga Piccolo

Az Alfa típus nagy sikere után a Praga gyártó azon gondolkodott, hogy a kisebb autók iránti növekvő igényt is kielégítse. Ezért 1924-ben piacra dobta a Praga Piccolo-t.

A Tátrában fotóztam ezt a gyönyörű oldtimert, ami az utcán egy szép üvegkalitkában van kiállítva. A konkrét autó 1933-ban készült. Az autó természetesen hátsó kerék meghajtású, a váltója három sebességes. A motorja négy hengeres, vízhűtéses, 996 cm3 -es és 10 lóerőt ad le. A végsebessége pedig 100 km/h.

Praga Piccolo

A megjelenése pedig igazán impozáns. A szépségét még fokozta a ragyogó hó és a mögötte tornyosuló feldíszített hatalmas fenyő.

Praga Piccolo

Praga Piccolo

Az autó állapota gyönyörű. Az elején a csodaszép lökhárító, a hatalmas sárvédők és a míves hűtőmaszk a tetején a gyönyörű szoborral ragyogtak.

Praga Piccolo

Praga Piccolo

Oldalról inkább a puritán jelző illik a Piccolóra, de a hátulja ismét nagyon szép, főleg a mesteri utazótáskával. Természetesen a kerekek fehér peremű diagonálok. A belseje is makulátlan, hívogató állapotban pompázik.

Praga Piccolo

You may also read!

rally 2022 felfedezettje

Egy álmot élek meg!

Tegnap volt az Érd Arénában a Magyar Rally Országos Bajnokság 2022 Díjkiosztó Ünnepsége, ahol kategóriádban 3. helyen zártad a

Read More...
olcsóbb üzemanyag

Szerdától ismét csökkennek az üzemanyagárak

A novemberi hónap utolsó napján is csökkennek a hazai üzemanyagárak. A beszerzési árat tekintve a benzin bruttó 11 forinttal

Read More...
BMW 3.0 CSL

Az 50 éves BMW M Gmbh a BMW 3.0 CSL-lel ünnepel

A limitált verzióból 50 darab készül három hónap alatt gondos odafigyeléssel, sok kézi munkával. Az utastér szénszál-erősítésű műanyagból készül

Read More...