Praga Piccolo – gyönyörűség a Tátrában

In veterán
Praga Piccolo

Az Alfa típus nagy sikere után a Praga gyártó azon gondolkodott, hogy a kisebb autók iránti növekvő igényt is kielégítse. Ezért 1924-ben piacra dobta a Praga Piccolo-t.

A Tátrában fotóztam ezt a gyönyörű oldtimert, ami az utcán egy szép üvegkalitkában van kiállítva. A konkrét autó 1933-ban készült. Az autó természetesen hátsó kerék meghajtású, a váltója három sebességes. A motorja négy hengeres, vízhűtéses, 996 cm3 -es és 10 lóerőt ad le. A végsebessége pedig 100 km/h.

Praga Piccolo

A megjelenése pedig igazán impozáns. A szépségét még fokozta a ragyogó hó és a mögötte tornyosuló feldíszített hatalmas fenyő.

Praga Piccolo

Praga Piccolo

Az autó állapota gyönyörű. Az elején a csodaszép lökhárító, a hatalmas sárvédők és a míves hűtőmaszk a tetején a gyönyörű szoborral ragyogtak.

Praga Piccolo

Praga Piccolo

Oldalról inkább a puritán jelző illik a Piccolóra, de a hátulja ismét nagyon szép, főleg a mesteri utazótáskával. Természetesen a kerekek fehér peremű diagonálok. A belseje is makulátlan, hívogató állapotban pompázik.

Praga Piccolo

You may also read!

árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Lexus LC 500

Ihletett különkiadás készült a legszebb Lexusból

Inspiration Series: így nevezi az LC 500 kupé és kabrió szigorúan limitált példányszámban készülő különkiadását a Lexus. Aki helyet

Read More...
Verified by MonsterInsights