Praga Piccolo – gyönyörűség a Tátrában

In veterán
Praga Piccolo

Az Alfa típus nagy sikere után a Praga gyártó azon gondolkodott, hogy a kisebb autók iránti növekvő igényt is kielégítse. Ezért 1924-ben piacra dobta a Praga Piccolo-t.

A Tátrában fotóztam ezt a gyönyörű oldtimert, ami az utcán egy szép üvegkalitkában van kiállítva. A konkrét autó 1933-ban készült. Az autó természetesen hátsó kerék meghajtású, a váltója három sebességes. A motorja négy hengeres, vízhűtéses, 996 cm3 -es és 10 lóerőt ad le. A végsebessége pedig 100 km/h.

Praga Piccolo

A megjelenése pedig igazán impozáns. A szépségét még fokozta a ragyogó hó és a mögötte tornyosuló feldíszített hatalmas fenyő.

Praga Piccolo

Praga Piccolo

Az autó állapota gyönyörű. Az elején a csodaszép lökhárító, a hatalmas sárvédők és a míves hűtőmaszk a tetején a gyönyörű szoborral ragyogtak.

Praga Piccolo

Praga Piccolo

Oldalról inkább a puritán jelző illik a Piccolóra, de a hátulja ismét nagyon szép, főleg a mesteri utazótáskával. Természetesen a kerekek fehér peremű diagonálok. A belseje is makulátlan, hívogató állapotban pompázik.

Praga Piccolo

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...