Az új G Merci-t is a Schökl útjain tesztelték

In bemutató
új G Merci

A Mercedes jó szokásához híven az új G-Merci-t is az 1445 méteres festői Schökl megmászásával tesztelte.

új G Merci

Bár itt még csak lefóliázott képeket közölt a Mercedes, a Totalcar már megmutatott pár kiszivárogtatott gyári képet, amiből látszik, hogy sikerült teljesen megőrizni az autó eredeti jellegét külsőleg.

új G Merci
forrás: Totalcar

Viszont a fejlesztés fontos eleme volt, hogy a G Merci off-road képességét növeljék. Ehhez a létra alváz nagyon jó alapul szolgált. Ehhez jön még a három 100 százalékos diffizár és a felező.

új G Merci

A futómű a Mercedes-Benz GmbH és a Mercedes-AMG GmbH együttműködéséből jött létre, és már a képeken is látszik, igazán kitűnő képességekkel rendelkezik. Elől két lengőkaros független felfüggesztést, hátul pedig merevhidas megoldást alkalmaztak. Az első futóműnél nem használtak segédkeretet, közvetlen az alvázhoz rögzítették, így is értékes mm-eket nyerve. Az új futóművel elérték, bizonyos szempontból túl is szárnyalták az előd off-road képességeit, de jobb lett a kezelhetősége aszfalton is.

új G Merci

Az új G-Merci gázló képessége 70 + 10 cm, elől 32°, hátul 27° a terepszöge.

A kilenc sebességes 9G-TRONIC váltót nyomatékváltóval kifejezetten off-road célokra fejlesztették. Előre a nyomaték 40, hátra 60 százaléka jut.

A 2.93-as áttételű felezőbe 40 km/h -ig lehet betenni a terepjárót, felezőből kivenni pedig 70 km/h-ig lehetséges. Az előd felező áttételi aránya 2,1 volt, így még erőteljesebb lehet a G Merci terepen. Ami még terepen hasznos újdonság, megjeleníthető az aktuális magasság, a dőlésszög, az irányjelző és az aktív diffizárak.

új G Merci
forrás: Totalcar

You may also read!

DS Retromobile

A DS a teljesítmény jegyében képviselteti magát a Retromobile kiállításon

A DS Automobiles 4 nagy teljesítményű modellt állít ki Párizsban, a 2023-as Rétromobile kiállításon. A L’Aventure DS standon

Read More...
Toyota GT86

Formában tartja old school sportkupéját a Toyota

Eredeti alkatrészek széles skálája mellett egy különleges szervizprogramot is kidolgozott klasszikus sportautójához a Toyota. A GT86 így tízévesen is

Read More...
drágább üzemanyag

Pénteken ismét emelkedik az üzemanyag nagykereskedelmi ára

Péntektől tovább emelkedik a benzin és a gázolaj NAGYKERESKEDELMI ÁRA. A benzin esetében ez bruttó 8 forintot jelent, míg

Read More...