2021-től jönnek az elektromos Infinitik és itt a Q Inspiration koncepció

In hír
Q Inspiration koncepció

Detroitban jelentette be az Infiniti, hogy 2021-től érkeznek elektromos modelljeik. 2025-re pedig terveik szerint a vállalat eladásainak több, mint a felét elektromos modellek fogják kitenni.

Szerencsére a nagy ígéretek mellet megmutatták végre teljes egészében a gyönyörű Q Inspiration koncepció autót is, amiről itt írtunk korábban.

Q Inspiration koncepció

A Q Inspiration tényleg gyönyörű autó. Nagyon modern a megjelenése, mégis klasszikus értelemben is szép a formája. Az eleje szerintem maseratis, de nem durván. Jól áll neki a hatalmas harcsaszáj és a mélyre nyúló alsó szpoiler és levegőbelépők. Illetve nagyon harmonikusak a motorháztető domborításai és az elnyújtott első lámpák. Az oldala inkább dinamikus, egyszerű, letisztult, de nincs az a formai tűzijáték. A hátulja már megint szép. Itt sincs semmi túlzás, csak amennyi feltétlenül kell.

Q Inspiration koncepció

Picit távolról nézve formailag ez a Porsche Mission E-hez áll közel.

A videó alapján a Q Inspiration rendelkezni fog önvezető képességgel és nagyon környezetbarát lesz, de a teljesítménnyel sem lesz gondja.

Amiről még szó volt, hogy egy kis benzinmotorral akarják helyettesíteni a nehéz, nagy akkupakkot. Szükségtelenné téve ezzel a külső töltést. Nagy kérdés, hogy a range extenderes BMW i3 technológiáját akarják újra feltalálni vagy csak egy sima hibrid megoldást?

Q Inspiration koncepció
INFINITI Motor Company will introduce new vehicles with electrified powertrains from 2021, said Nissan Chief Executive Officer Hiroto Saikawa at the Automotive News World Congress today. Customers can expect beautifully designed vehicles like the Q Inspiration concept shown in Detroit, with a whole new level of electrified driving performance as an evolution of INFINITI’s current powertrains.

You may also read!

Mi történik, ha egy autó falnak ütközik 150 km/h sebességgel?

A mérnökök világszerte törésteszteket végeznek az autókon, vizsgálják a törés, sérülés mértékét és az utasok védelmét. Ezekkel a tesztekkel

Read More...

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...