2021-től jönnek az elektromos Infinitik és itt a Q Inspiration koncepció

In hír
Q Inspiration koncepció

Detroitban jelentette be az Infiniti, hogy 2021-től érkeznek elektromos modelljeik. 2025-re pedig terveik szerint a vállalat eladásainak több, mint a felét elektromos modellek fogják kitenni.

Szerencsére a nagy ígéretek mellet megmutatták végre teljes egészében a gyönyörű Q Inspiration koncepció autót is, amiről itt írtunk korábban.

Q Inspiration koncepció

A Q Inspiration tényleg gyönyörű autó. Nagyon modern a megjelenése, mégis klasszikus értelemben is szép a formája. Az eleje szerintem maseratis, de nem durván. Jól áll neki a hatalmas harcsaszáj és a mélyre nyúló alsó szpoiler és levegőbelépők. Illetve nagyon harmonikusak a motorháztető domborításai és az elnyújtott első lámpák. Az oldala inkább dinamikus, egyszerű, letisztult, de nincs az a formai tűzijáték. A hátulja már megint szép. Itt sincs semmi túlzás, csak amennyi feltétlenül kell.

Q Inspiration koncepció

Picit távolról nézve formailag ez a Porsche Mission E-hez áll közel.

A videó alapján a Q Inspiration rendelkezni fog önvezető képességgel és nagyon környezetbarát lesz, de a teljesítménnyel sem lesz gondja.

Amiről még szó volt, hogy egy kis benzinmotorral akarják helyettesíteni a nehéz, nagy akkupakkot. Szükségtelenné téve ezzel a külső töltést. Nagy kérdés, hogy a range extenderes BMW i3 technológiáját akarják újra feltalálni vagy csak egy sima hibrid megoldást?

Q Inspiration koncepció
INFINITI Motor Company will introduce new vehicles with electrified powertrains from 2021, said Nissan Chief Executive Officer Hiroto Saikawa at the Automotive News World Congress today. Customers can expect beautifully designed vehicles like the Q Inspiration concept shown in Detroit, with a whole new level of electrified driving performance as an evolution of INFINITI’s current powertrains.

You may also read!

Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...
keresletnövekedés villanyautókra

Több mint 20%-os keresletnövekedés villanyautókra

Bár a magánszemélyek, a taxisok és a mezőgazdasági gépeket üzemeltetők még mindig a 480 forintos hatósági áron tankolhatnak, a

Read More...
olcsóbb benzin

Pénteken csökken a benzin piaci ára

Pénteken tovább csökken a 95-ös benzin ára, ami egy igen különös jelenség üzemanyaghiányos helyzetben. A csökkenés mértéke bruttó 8

Read More...