6 milliárdból bővít Nyíregyházán a Continental

Már másfél éve megy a kapacitásbővítés és a technológiai fejlesztés. Ennek keretében összesen 600 új munkahely jön létre, 200 már meg is valósult.

Az elmúlt másfél évben a német Continental vállalathoz tartozó ipari beszállító, a ContiTech a magyar kormány támogatásával 6 milliárd forintot ruházott be nyíregyházi telephelyébe, áll a cég keddi közleményében. Ebből az összegből

  • új kaucsuk keverő gyártósort,
  • egy új félkész terméket gyártó berendezést (kalander),
  • a Keverő Centrum számára egy raktárat
  • és egy komplett termelési technológiát alakítottak ki, amely a járművek fűtő- és hűtő tömlőrendszerek gyártását biztosítja.

Folyamatban van egy logisztikai központ építése is, melyet az Air Springs és a Mobile Fluid Systems üzleti egység közösen használ a jövőben.

A magyar kormány több mint 2 milliárd forinttal támogatta a beruházást, ezzel több mint 200 új munkahely létesült. Amennyiben az új berendezések elérték a teljes termelési kapacitásukat, akkor az elkövetkező két-három évben további 250-300 új munkahelyre lehet számítani a közlemény szerint.

Önvezető autó a Continental közreműködésével 

2017 decemberében üzembe helyezték a Keverő Centrumhoz tartozó logisztikai központot, ahonnan a többi magyar gyáregységet is ellátják nyersanyaggal. A folyamatosan bővülő kereslet miatt kiépített új keverő gépsor jelenleg kezdi a próbaüzemet. A tömlőgyártás már elkezdődött és idén a tervek szerint megduplázzák a kapacitását. Tavaszra elkészül az összesen 4500 négyzetméteres raktárépület is, amelyben tömlőket és légrugókat fognak tárolni, áll a közleményben.

Forrás: mfor.hu

Verified by MonsterInsights