Mindenki a Tesla után lohol?

In Téma
Elon Musk levele a dolgozóihoz

Rövid írás arról, hogy előzte meg a Tesla és Elon Musk évekkel a korát, és hogy szabja meg most is az újítás és fejlesztés fő irányvonalát.

Mindenki a Tesla után lohol

Detroitban a Lexus bemutatta az LF1 Limitless koncepciót, ami gyönyörű, és amibe majd akármilyen hajtásláncot beletehetnek. Mehet majd üzemanyagcellával, benzinnel, lehet elektromos vagy hibrid, esetleg plugin hibrid. Ígérik.

Mindenki a Tesla után lohol

A Nissan leleplezte a fantasztikus külsejű Xmotion koncepciót. Ami egy „úttörő formájú SUV”. Tényleg baromi jól néz ki. És majd ez is biztos nagyon elektromos lesz meg önvezető.

Persze a Nissannak a Leaffel szerzett érdemeit nem akarnám kisebbíteni. A nagy német triumvirátus persze, szintén nyomul. De a Tesla előnye egyelőre nagyon nagy.

LaFerrari Aperta árverés

Sőt a sikereik már a Ferrarit is felingerelték. Azt a Ferrarit, amely néhány éve még a turbótól is teljesen elzárkózott. De Elon Musk új Roadstere már náluk is kicsapta a biztosítékot és letették a nagy esküt, hogy csinálnak elektromos szupersportkocsit. Legalább olyan jót, mint a Tesla.

Elképesztő, hogy Elon Musk 2003-ban hogy ráérzett a jövőre. Bár az, aki 12 évesen lefejleszt és elad egy játékprogramot, valószínűleg nagyon tehetséges. Illetve az internetes fizetést azóta is meghatározó PayPal is az ő nevéhez fűződik, hogy a SpaceX-et ne is említsük.

 

Szóval tényleg minden tiszteletem Elon Musk-é. Hiszen tulajdonképpen egy viszonylag kis cég határozza meg az autóipar jövőjét és állítja követendő kényszerpályára a gyártóóriásokat. És bár vannak problémák a cégben, Musk mindig előre tudott menekülni. És reméli, hamarosan nyereséges lesz a Tesla Motors.

Mindenki a Tesla után lohol

Személyes tapasztalatom még csak a Model S-el volt. De hát az egy űrhajó. Gondolom, a Model 3 sem lehet sokkal rosszabb. A Model S a maga több, mint 2 tonnájával 3 másodperc alatt felgyorsul 100-ra? Hát már ez is szupersportkocsis érték. És milyen jó vezetni! És milyen jó nem vezetni. A Teslánál ezek a technológiák – az elektromos meghajtás és az önvezetés – már működnek. A legtöbb autógyártó pedig még csak most ébredezik Csipkerózsika álmából.

– Héj te! Ezek már önvezetnek! Meg elektromosak is! Mit tudunk kihozni Detroit-ig?

– Egy szép SUV?

– És az önvezető?

– Hát, az lesz majd.

– És elektromos?

– Persze!

– Oké! De szép legyen ám!

Szóval kíváncsian várjuk, mit hoz hoz a jövő a többi autógyárnál? Illetve, hogy mire a többiek már beérik a mostani Teslát, mivel fog addigra előrukkolni Elon Musk? Az antigravitációs motorral? Vagy vízzel fog üzemelni az autó? Meglátjuk….

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights