Rekordév a Ferrarinál

In hír

Közzétette a negyedik negyedéves beszámolóját a Ferrari

2017 utolsó negyedévben pont 2017 darab gépjárművet értékesített a társaság, amely 4 százalékos emelkedést jelent a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva.
Ezzel együtt a profit is emelkedett, a negyedik negyedévben a működési eredmény 194 millió euróra növekedett, amely 11 százalékos bővülést jelentett 2016 negyedik negyedévével összehasonlítva.
A 2017 egészére vonatkozóan 5 százalékos növekedést követően 8398 darabra nőtt a sportkocsi gyártó által értékesített mennyiség.
A teljes üzleti évre vonatkozó árbevétel 3417 millió euróra nőtt a korábbi év 3105 millió eurós értékével szemben, amely 10 százalékos árbevétel növekedést jelent. A 2017-es üzleti évre vonatkozó nettó eredmény 537 millió euró lett, amely 26%-os növekedést jelent a korábbi év eredményéhez képest.

A növekedés háttere 

Az európai és közel-keleti régió esetében Franciaországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban kétszámjegyű volt az értékesítés bővülése, míg az ázsiai régióban éves bázison 12,3 százalékkal több Ferrarit adtak el. A növekvő eladások jelentős részben a tizenkéthengeres motorral szerelt Ferrariknak voltak köszönhető, ahol 25 százalékkal nőttek az eladások. A GTC4Lusso mellett az immár világszerte elérhető 812 Superfast modell is segítette a szegmens értékesítéseit.
A menedzsment 2018-ra vonatkozóan legalább 9000 darab gépjármű értékesítésével számolt, az árbevétel esetében 3,4 milliárd eurót meghaladó összeggel kalkulált előzetesen a vállalat.

Forrás: portfolio.hu

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...