120 éve született Enzo Ferrari

In hír
120 éve született Enzo Ferrari

Az Enzo Ferrari Múzeum fotókiállítással ünnepli az évfordulót.

„Híhetetlennek tűnik, hogy Enzo Ferrari a 19. században született.”- mondta Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke és vezérigazgatója. „Példája ma aktuálisabb, mint valaha, úttörő szerepe megkérdőjelezhetetlen. Kreatív, rendkívüli látású ember volt, kitűnő vezetői képességgel, mindezeken túl kifinomult vállalkozói szellem és bátorság jellemezte. Rácsodálkozunk, mit érhetett volna  el ez az ember napjaink technikai színvonalán? Hagyatéka büszkeséggel tölti el mindnyájunkat a Ferrarinál és egész Olaszországban!”

120 éve született Enzo Ferrari
 Enzo Ferrari családja

 

Enzo Anselmo Ferrari, Alfredo és Adalgisa fia Modenában született 1898 február 18-án. Gyermekként féktelen vonzalmat érzett az autók iránt ( édesapjának volt egy műhelye…) és felnőttként nemcsak csak nagy autógyártó vált belőle, hanem az olaszos szellemiség egyik legnagyobb képviselője a világon. Emellett ő volt a 20. század egyik legbefolyásosabb embere is.

120 éve született Enzo Ferrari

Enzo Ferrari 120. születésnapjának megünneplésére szülővárosában egy fotókiállítást szerveztek az Enzo Ferrari Múzeumban, Modenában. Itt Enzot ábrázoló képeket tekinthetnek meg élete különböző szakaszaiból: gyerekkorától felnőtt koráig, sofőr karrierjétől kezdve amíg menedzsere és szállítója lett olyan autósport bajnokoknak, mint Nuvolari, Castellotti vagy Villeneuve.

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights