Itt az első háromhengeres Volvo motor

In hír
háromhengeres Volvo motor

A Volvo első három hengeres erőforrása az új XC40-ben debütál. Az új erőforrás az első három hengeres motor a cég 91 éves történelmében.

háromhengeres Volvo motor
Volvo XC40

Már a legtöbb autógyártónak van három hengeres erőforrása ( de hogy a Wartburg ennyire megelőzött mindenkit…), így csak idő kérdése volt, mikor áll be a Volvo is a sorba. Az új, 1,5 literes, direkt befecskendezéses motor házon belül készült és a Volvo Drive-E motorjainak moduláris felépítését használta. Az új három hengeres motort 6 sebességes kézi váltóval szerelik. A jövőben érkezik majd 8 sebességes automata váltós változat is.

háromhengeres Volvo motor
Drive-E 3 cylinder Petrol – interior

A motor ugyanazon a gyártósoron készül, mint a négyhengeres benzines és dízel társai. Az új háromhengeres másik fontos jelentősége, hogy a plug-in hybrid autókba is ilyen kerül majd a jövőben. Az XC40-esnek is lesz hybrid és tisztán elektromos verziója is.

Angliában az XC40 T3 induló ára £27,905 és az első példányokat idén nyáron szállítják le.

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...