Itt az első háromhengeres Volvo motor

In hír
háromhengeres Volvo motor

A Volvo első három hengeres erőforrása az új XC40-ben debütál. Az új erőforrás az első három hengeres motor a cég 91 éves történelmében.

háromhengeres Volvo motor
Volvo XC40

Már a legtöbb autógyártónak van három hengeres erőforrása ( de hogy a Wartburg ennyire megelőzött mindenkit…), így csak idő kérdése volt, mikor áll be a Volvo is a sorba. Az új, 1,5 literes, direkt befecskendezéses motor házon belül készült és a Volvo Drive-E motorjainak moduláris felépítését használta. Az új három hengeres motort 6 sebességes kézi váltóval szerelik. A jövőben érkezik majd 8 sebességes automata váltós változat is.

háromhengeres Volvo motor
Drive-E 3 cylinder Petrol – interior

A motor ugyanazon a gyártósoron készül, mint a négyhengeres benzines és dízel társai. Az új háromhengeres másik fontos jelentősége, hogy a plug-in hybrid autókba is ilyen kerül majd a jövőben. Az XC40-esnek is lesz hybrid és tisztán elektromos verziója is.

Angliában az XC40 T3 induló ára £27,905 és az első példányokat idén nyáron szállítják le.

You may also read!

Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...
üzemanyagár csökkenés

Péntektől újra üzemanyagár csökkenés következik

A mai árcsökkenést december hónapban is üzemanyagár csökkenés követi, a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal lesz kevesebb péntektől,

Read More...