Itt az első háromhengeres Volvo motor

In hír
háromhengeres Volvo motor

A Volvo első három hengeres erőforrása az új XC40-ben debütál. Az új erőforrás az első három hengeres motor a cég 91 éves történelmében.

háromhengeres Volvo motor
Volvo XC40

Már a legtöbb autógyártónak van három hengeres erőforrása ( de hogy a Wartburg ennyire megelőzött mindenkit…), így csak idő kérdése volt, mikor áll be a Volvo is a sorba. Az új, 1,5 literes, direkt befecskendezéses motor házon belül készült és a Volvo Drive-E motorjainak moduláris felépítését használta. Az új három hengeres motort 6 sebességes kézi váltóval szerelik. A jövőben érkezik majd 8 sebességes automata váltós változat is.

háromhengeres Volvo motor
Drive-E 3 cylinder Petrol – interior

A motor ugyanazon a gyártósoron készül, mint a négyhengeres benzines és dízel társai. Az új háromhengeres másik fontos jelentősége, hogy a plug-in hybrid autókba is ilyen kerül majd a jövőben. Az XC40-esnek is lesz hybrid és tisztán elektromos verziója is.

Angliában az XC40 T3 induló ára £27,905 és az első példányokat idén nyáron szállítják le.

You may also read!

SKODA ENYAQ iV frissítés

Nem túl elegánsan frissítik a SKODA ENYAQ iV-ot

A Skoda frissíti a már ügyfeleknél lévő Skoda ENYAQ-okat az új ME3 szoftver verzióval. Ez az optimalizált akku menedzsmenttel

Read More...
drágább üzemanyag

Szerdától emelkedik az üzemanyag piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent

Read More...
Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...