Bemutatták az igazi Erős Pistát – Ferrari 488 Pista

In bemutató
Ferrari 488 Pista

És hát Pistát nem a hazaszeretet hajtja, hanem egy V8-as motor. Pista egyébként átesett egy komoly fogyókúrán és a frizuráját is áramvonalasabbra lőtték be, ha gyorsabban hajtana, ne lobogjon.

90 kg-os súlycsökkenés bármely fitnesz program becsületére válna, de Pista tényleg megcsinálta. Az izomzat is tekintélyes, 720 ló erejével vetekszik. Végsebessége pedig a gepárd sebességének majdnem a háromszorosa, 340 km/h fölött van a sprint vége. A liter teljesítmény – nem a megivott bor literje – 185 lóerő/liter. 0-tól 100-ig 2,85 másodperc kell, 0-tól 200-ig pedig 7,6 másodpercre van szüksége.

Ferrari 488 Pista

Egyébként a Ferrari 488 Pista első szpoilerét az F1 ihlette, a hátsó szpoiler pedig magasabb és hosszabb az alap modellénél.

Ferrari 488 Pista

A cél pedig az volt, hogy az autó teljesítményét a határokat feszegetve is könnyen uralni tudja a pilóta. És ez a gyáriak állítása szerint sikerült is. Ebben pedig nincs okunk kételkedni.

Ferrari 488 Pista

A technika

Tehát a V8-as szívó motor 3902 cm3-es, 720 lóerőt (530 kW) ad le 8000-es fordulaton. A nyomatéka pedig 770 Nm 3000 percenkénti fordulatnál. Az autó száraz súlya 1280 kg, a végsebessége pedig 340 km/h fölött van.

Ferrari 488 Pista

Különben jól elviccelődünk egy ilyen fantasztikus autón, aminek a neve, pista olaszul versenypályát jelent.

You may also read!

SKODA ENYAQ iV frissítés

Nem túl elegánsan frissítik a SKODA ENYAQ iV-ot

A Skoda frissíti a már ügyfeleknél lévő Skoda ENYAQ-okat az új ME3 szoftver verzióval. Ez az optimalizált akku menedzsmenttel

Read More...
drágább üzemanyag

Szerdától emelkedik az üzemanyag piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent

Read More...
Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...