Peugeot Rifter 4X4 Concept – sátor a tetőn

In bemutató
Peugeot Rifter 4X4 Concept

A Peugeot Genfben mutatja be a Riftert, ami a Citroen Berlingo testvére. De hogy a franciás extravagancia ne fulladjon uniformizmusba, mutatnak valami igazán klasszat, egyedit. Ugyanis a Riftert a DANGEL cég összkerékhajtással látta el. Az autót 80 mm-rel meg is emelték és kapott még BF Goodrich terepgumikat is.

Peugeot Rifter 4X4 Concept

A Rifter 4X4 Concept tehát nem csak jól néz ki, de akár terepen is boldogul. A tetejére pedig egy Overland kinyitható sátrat szereltek, illetve az autóhoz jár még egy Peugeot eM02 FS Powertube terepbringa, ami a vázában hordja az akkuját.

Peugeot Rifter 4X4 Concept

Az összkerékhajtás három módja pedig így alakul:

2RM állásban csak az első kereket hajtja, 4RM állásban, ha szükséges, a hátsó kerekekre is ad nyomatékot. Ha pedig durva a terep vagy valamelyik kerék nem éri a földet, érdemes Lock módba kapcsolni, ami a hátsó hidat zárja.

A koncepciót 130 lóerős BlueHDi motor hajtja. A csúcsnyomaték 300 Nm, amit 6 sebességes kézi váltó továbbít a kerekek felé.

Valószínűleg a gyártó meg fogja szondázni, milyen lesz az autó fogadtatása Genfben mind az autósújságírók, mind a potenciális vásárlók között? Hiszen nem elképzelhetetlen egy ilyen verzió sorozatgyártása. Szerintem igen népszerű lenne.

Peugeot Rifter 4X4 Concept

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...