Kínában is gyártani fogják az elektromos Mini-t

In hír
elektromos Mini

Bár továbbra is Oxford lesz az elektromos MINI gyártásának elsődleges helye, a BMW Group Kínában, a hálózatról tölthető gépkocsik legnagyobb piacán is tervezi, hogy beindítja majd a zéró emissziójú MINI-k tömegtermelését.

A BMW Group előrehaladt tárgyalásokat folytat a MINI márkával kapcsolatban, ennek részeként egy szándéknyilatkozatot írtak alá a Kínában működő Great Wall Motors oldalán. 2019-ben Oxfordban fog elindulni az elektromos MIN-k gyártása, de közben a kínai féllel kidolgozzák az együttműködés részleteit. Ezalatt például a helyszínt, illetve a beruházás felek közötti megosztását értik.

A MINI márkát övező stratégiai fejlesztéstől függetlenül a BMW Group a jövőben még tovább bővíti kínai partnere, a Brilliance oldalán kiépített és a BMW Brilliance Automotive (BBA) névre keresztelt közös vállalkozásnak megágyazó együttműködését. Két autógyártó létesítménye mellett a BBA Kínában egy erőforrásokat gyártó üzemet is működtet, ahol a Senjang városában készülő, hálózatról tölthető BMW modellek nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátorai is készülnek. Kínában ez az első, prémium autógyártó vállalat által működtetett akkumulátorgyár.

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights