Bemutatták a Hyundai Kona Electric-et

In bemutató
Hyundai Kona Electric

A Hyundai bemutatta a teljesen elektromos Kona-t. A nagyobbik akkucsomaggal a Hyundai Kona Electric 204 lóerőt és 470 km-es hatótávot tud.

Az amúgy is pofás SUV-ot még egy picit átformálták a benzineshez képest. A kipufogónak nyoma sem maradt illetve picit javítottak az áramvonalasságon, lezárták a hűtőmaszkot. A töltő csatlakozóját az embléma mellé tették.

Hyundai Kona Electric

Az elektromos Kona kétféle teljesítmény szinttel érhető el. A gyengébbik változat 135 lóerős (99 kW), az erősebb pedig 204 lóerős (150 kW). A nyomatéka mindkettőnek 395 Nm, így a gyengébb verzió 9,3, az erősebb 7,6 másodperc alatt van százon, ami elég fickós érték, nagyjából az i3 kategóriája.

De ami a lényeg, a „long” verzió a 64 kWh-ás akksival elvileg akár 470 km-es hatótávot is tudhat, ez van az erősebb verzióban. A gyengébbikben 39,2 kWh-ás akkupack van, ami ott nagyjából 300 km-re elég. A végsebesség minden esetben 167 km/h.

A nagyobbik akksit 100 kW-os gyorstöltővel 54 perc alatt 80 százalékosra tölteni, otthoni sima töltővel viszont közel 10 órába telik a feltöltés. A kisebb akksit 6 óra 10 perc alatt fel lehet tölteni.

Hyundai Kona Electric

Belül az infotainment rendszer – ami 7, vagy opcionálisan akár 8 colos kijelzőről vezérelhető – része a navi, hifi és okostelefon integrációk: Apple CarPlay és Android Auto egyaránt. A biztonságot gyalogos érzékelős baleset megelőző rendszer, holttér figyelő, hátsó keresztforgalom figyelő, sávtartó asszisztens, éberség figyelő és sebesség korlát figyelmeztető szolgálja.

Az autót élőben a Genfi Autószalonon lehet majd megtekinteni.

Hyundai Kona Electric

You may also read!

DS Retromobile

A DS a teljesítmény jegyében képviselteti magát a Retromobile kiállításon

A DS Automobiles 4 nagy teljesítményű modellt állít ki Párizsban, a 2023-as Rétromobile kiállításon. A L’Aventure DS standon

Read More...
Toyota GT86

Formában tartja old school sportkupéját a Toyota

Eredeti alkatrészek széles skálája mellett egy különleges szervizprogramot is kidolgozott klasszikus sportautójához a Toyota. A GT86 így tízévesen is

Read More...
drágább üzemanyag

Pénteken ismét emelkedik az üzemanyag nagykereskedelmi ára

Péntektől tovább emelkedik a benzin és a gázolaj NAGYKERESKEDELMI ÁRA. A benzin esetében ez bruttó 8 forintot jelent, míg

Read More...