Kap-e kegyelemdöfést a brit autóipar?

In hír
brit autóipar

Több milliárdos veszteséget okozna a brit autóiparnak, ha Nagy-Britannia kereskedelmi megállapodás nélkül lépne ki az európai Unióból.

Egy brit parlamenti bizottság elemzése szerint, ha nem sikerül megállapodni a brit kormánynak az EU-val, és nem jön létre szabadkereskedelmi szerződés, akkor a brit autóipar éves szinten mintegy 4,5 és 7,9 milliárd font közötti exportbevételtől esne el. Ennek oka, hogy ebben az esetben a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) általános szabályrendszere lépne életbe Nagy-Britannia és az EU között, vagyis megjelennének a vámok.

A felmérés szerint Nagy-Britannia a gyártott autók csaknem 80 százalékát exportálja, és 56 százalékát az EU felé adja el. Import szempontjából pedig az összimport 70 százaléka érkezik az EU-ból.

Szakértők szerint ha ez a negatív forgatókönyv teljesülne és nem jönne létre külön megállapodás, egy 15.000 fontba (5,3 millió forint) kerülő autó ára 16,500 fontra ( 5,8 millió forint) nőne, így tulajdonképpen a brit autógyártás versenyképtelenné válna.

A jelentés kitér a vámadminisztráció potenciális költségeire is. A bizottságnak a Honda autógyár brit érdekeltségeinek szakértői elmondták: a cég angliai üzeméhez hétpercenként érkeznek az uniós beszállítóktól származó részegységeket szállító kamionok, és a raktárakban mindössze egynapi termeléshez szükséges részegységkészlet van.
    A Honda szakértői szerint ha a kontinensről érkező részegység-behozatalt vámvizsgálatnak kell alávetni, a beszállítási folyamat ebből eredő minden negyedórányi késedelme 850 ezer font (300 millió forint) halmozott éves veszteséget okozna az üzemnek a tovagyűrűző fennakadások miatt.
    A parlamenti bizottság mindezt összegezve felszólította a brit kormányt, hogy “még csak fontolóra se vegye” a megállapodás nélküli Brexit lehetőségét, és törekedjék a vámmentesség fenntartására az EU-val folytatott kereskedelemben.
    Japán londoni nagykövete, Curuoka Kodzsi kijelentette: ha a Nagy-Britanniában honos külföldi cégek működéséből “a továbbiakban nem származik nyereség”, akkor egyetlen magáncég sem tudja fenntartani működését a brit gazdaságban.
    A brit autógyártás felét japán cégek adják.

 

Forrás: MTI

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights