Zöld rendszámos Bentley?  Bentley Bentayga Hybrid

In bemutató, elektromos
Bentley Bentayga Hybrid

A Bentley-t is szorította a károsanyag kibocsátási kvóta? Vagy csak tenni akarnak a környezetért? Vagy sok luxus SUV tulajdonos szeretne kedvezményesen parkolni?

Bentley Bentayga Hybrid

A Bentley Bentayga Hybrid mindenesetre így is szép autó, a külsőben nincs igazán változás . Sokkal szebb, mint amilyennek tanulmány korában indult.

Bentley Bentayga Hybrid

A hajtásról egy turbós, 3-0 literes V6-os benzinmotor és egy villanymotor gondoskodik, ami generátor-indítómotor ként is működik. Ezzel a hajtáslánccal is benne van összkerékhajtás és a négy vezetési mód: Sport, Bentley, Comfort és Custom. És ehhez jön még a három E mód: EV Drive, Hybrid Mode és Hold Mode.

Bentley Bentayga Hybrid

Az infotainment képernyőn persze megjelennek a teljesítményre, fogyasztásra és energiaforrásra vonatkozó adatok. A navigáció minden esetben megpróbálja az elektromos mód szempontjából is legkedvezőbb útvonalat megtervezni, illetve az akkumulátor energiáját a fontosabb helyekre – például a belvárosba – tartalékolni.

Egy töltéssel a Bentayga Hybrid NEDC ciklus szerint 50 km-t tud megtenni tisztán elektromos módban, ez valós körülmények között kb. 30 km lehet, ami nem is rossz. Otthoni töltőn 7,5 óra kell a teljes feltöltéshez. Gyorstöltővel ez 2,5 órára rövidül.

Bentley Bentayga Hybrid

Persze a Bentayga Hybrid is kapott bőven vezetési segédet. Az adaptív tempomat már nem kirívó ebben a kategóriában, amihez itt Traffic Assist is társul. Illetve van benne tábla felismerő, hátsó keresztforgalom figyelő és felső kamera nézet. A Park Assist is igen hasznos lehet egy ekkora autónál. Ami már nem annyira megszokott, az az éjjellátó berendezés, ami infravörös technológiát használ.

A Bentayga legdurvább hifije Naim márkájú, a 18 hangszóró összteljesítménye 1950 watt.

Sajnos teljesítmény adatokat egyelőre nem közölt a gyártó.

You may also read!

Több mint tíz évre előre fedezi akkumulátorigényét a Daimler

A Daimler AG 20 milliárd euró értékben  szerez be akkumulátorokat 2030-ig
A társaság jövőbeni akkumulátorigényeihez tartozó pénzügyi fedezet

Read More...

Tim Gábor dobogós a Mikulás Rallye-n az új autóval

A több nehézséget, három kiesést, de végül kategória harmadik helyet hozó Rallye2 szezon végeztével volt hiányérzet Tim Gáborban

Read More...
Védelmi hiba? – Csillagtalan a FIAT PANDA is

Védelmi hiba? – Csillagtalan a FIAT PANDA is

Az EURO NCAP törés teszten egy csillag sem jutott a Fiat Pandának. Legutóbb a Fiat Punto kapott ilyen minősítést 2017 decemberében.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu