Zöld rendszámos Bentley?  Bentley Bentayga Hybrid

In bemutató, elektromos
Bentley Bentayga Hybrid

A Bentley-t is szorította a károsanyag kibocsátási kvóta? Vagy csak tenni akarnak a környezetért? Vagy sok luxus SUV tulajdonos szeretne kedvezményesen parkolni?

Bentley Bentayga Hybrid

A Bentley Bentayga Hybrid mindenesetre így is szép autó, a külsőben nincs igazán változás . Sokkal szebb, mint amilyennek tanulmány korában indult.

Bentley Bentayga Hybrid

A hajtásról egy turbós, 3-0 literes V6-os benzinmotor és egy villanymotor gondoskodik, ami generátor-indítómotor ként is működik. Ezzel a hajtáslánccal is benne van összkerékhajtás és a négy vezetési mód: Sport, Bentley, Comfort és Custom. És ehhez jön még a három E mód: EV Drive, Hybrid Mode és Hold Mode.

Bentley Bentayga Hybrid

Az infotainment képernyőn persze megjelennek a teljesítményre, fogyasztásra és energiaforrásra vonatkozó adatok. A navigáció minden esetben megpróbálja az elektromos mód szempontjából is legkedvezőbb útvonalat megtervezni, illetve az akkumulátor energiáját a fontosabb helyekre – például a belvárosba – tartalékolni.

Egy töltéssel a Bentayga Hybrid NEDC ciklus szerint 50 km-t tud megtenni tisztán elektromos módban, ez valós körülmények között kb. 30 km lehet, ami nem is rossz. Otthoni töltőn 7,5 óra kell a teljes feltöltéshez. Gyorstöltővel ez 2,5 órára rövidül.

Bentley Bentayga Hybrid

Persze a Bentayga Hybrid is kapott bőven vezetési segédet. Az adaptív tempomat már nem kirívó ebben a kategóriában, amihez itt Traffic Assist is társul. Illetve van benne tábla felismerő, hátsó keresztforgalom figyelő és felső kamera nézet. A Park Assist is igen hasznos lehet egy ekkora autónál. Ami már nem annyira megszokott, az az éjjellátó berendezés, ami infravörös technológiát használ.

A Bentayga legdurvább hifije Naim márkájú, a 18 hangszóró összteljesítménye 1950 watt.

Sajnos teljesítmény adatokat egyelőre nem közölt a gyártó.

You may also read!

Jótékony árverésen egy gyönyörű Porsche 911

Jótékony árverésen egy gyönyörű Porsche 911

Magyarországon is bemutatták „A Híd” című skandináv bűnügyi sorozatot. Saga Norén (Sofia Helin) nyomozó Porsche 911 S sportkocsiját

Read More...
BMW 8 Coupe

BMW 8 Coupe – az autópályák elegáns királya

Bemutatjozott a BMW luxus kupéja, a BMW 8 Coupe. A fantasztikus megjelenésű két ajtós mind vezetési élményben, mind

Read More...

Enyhén nőtt a forgalomba helyezett új autók száma májusban az EU-ban

Mérsékelt növekedés májusban
Az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete (ACEA) adatai szerint májusban 1 millió 398 ezer 913 új autót

Read More...

Mobile Sliding Menu