Zöld rendszámos Bentley?  Bentley Bentayga Hybrid

In bemutató, elektromos
Bentley Bentayga Hybrid

A Bentley-t is szorította a károsanyag kibocsátási kvóta? Vagy csak tenni akarnak a környezetért? Vagy sok luxus SUV tulajdonos szeretne kedvezményesen parkolni?

Bentley Bentayga Hybrid

A Bentley Bentayga Hybrid mindenesetre így is szép autó, a külsőben nincs igazán változás . Sokkal szebb, mint amilyennek tanulmány korában indult.

Bentley Bentayga Hybrid

A hajtásról egy turbós, 3-0 literes V6-os benzinmotor és egy villanymotor gondoskodik, ami generátor-indítómotor ként is működik. Ezzel a hajtáslánccal is benne van összkerékhajtás és a négy vezetési mód: Sport, Bentley, Comfort és Custom. És ehhez jön még a három E mód: EV Drive, Hybrid Mode és Hold Mode.

Bentley Bentayga Hybrid

Az infotainment képernyőn persze megjelennek a teljesítményre, fogyasztásra és energiaforrásra vonatkozó adatok. A navigáció minden esetben megpróbálja az elektromos mód szempontjából is legkedvezőbb útvonalat megtervezni, illetve az akkumulátor energiáját a fontosabb helyekre – például a belvárosba – tartalékolni.

Egy töltéssel a Bentayga Hybrid NEDC ciklus szerint 50 km-t tud megtenni tisztán elektromos módban, ez valós körülmények között kb. 30 km lehet, ami nem is rossz. Otthoni töltőn 7,5 óra kell a teljes feltöltéshez. Gyorstöltővel ez 2,5 órára rövidül.

Bentley Bentayga Hybrid

Persze a Bentayga Hybrid is kapott bőven vezetési segédet. Az adaptív tempomat már nem kirívó ebben a kategóriában, amihez itt Traffic Assist is társul. Illetve van benne tábla felismerő, hátsó keresztforgalom figyelő és felső kamera nézet. A Park Assist is igen hasznos lehet egy ekkora autónál. Ami már nem annyira megszokott, az az éjjellátó berendezés, ami infravörös technológiát használ.

A Bentayga legdurvább hifije Naim márkájú, a 18 hangszóró összteljesítménye 1950 watt.

Sajnos teljesítmény adatokat egyelőre nem közölt a gyártó.

You may also read!

485 kilométer a tisztán elektromos hajtású KIA e-Niro hatótávja

Kia e-Niro európai szabvány szerinti, vegyesüzemi hatótávja elérheti akár a 485 kilométert
A még 2018-ban az európai piacokon

Read More...

Az igazság a kopott gumiabroncsokról – Kopott gumi teszt


Vannak tanulmányok, amelyek fokozottan hangsúlyozzák a kopott abroncsok balesetveszélyességét, mielőbbi cseréjét, még más kutatások ennél jóval megengedőbbek,

Read More...
A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley mérnökök azon dolgoznak, hogy az új Continental GT sorozatot bővítsék egy nagy teljesítményű plug-in hibrid modellel. Így a márciusban bemutatott Bentayga mellett további hibriddel bővülne a környezetbarát luxuskínálat.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu