Ismét Oldtimer Show a Vasúttörténeti Parkban

Oldtimer Show

2018. április 13. és 15. között ismét megrendezésre kerül a méltán népszerű és rendkívül színvonalas Oldtimer Show a Vasúttörténeti Parkban. Veterán autó és motor kedvelőnek itt lesz minden, mint szem és fülnek ingere. A magyar veterános élet legjava mellett 11 országból érkeznek még kiállítók.

Ha Ön szereti a gyönyörű veterán autókat, vagy csak műszaki beállítottságú és eltöltene egy kellemes hétvégét családjával, vagy csak szereti a szépet, mindenképpen ott a helye. A már hagyományosnak számító helyszínen, a Vasúttörténeti Parkban több, mint 500!!! szépséges oldtimer lesz kiállítva. Lesznek ott méregdrága ritkaságok – mint a Mercedes Special Roadster vagy egy Bugatti sportautó – de lesznek szocialista veteránok is – mint a Praga-k a 30-as évekből vagy Csajka, és persze személyes kedvencem, a Púpos Wartburg – amik sokunkban fognak nosztalgikus hangulatot előidézni.

 

Oldtimer Show

Nagyon érdekes lesz még az idei kiállításon, hogy egy restaurátor csapat egy veterán Datsun sportautót fog összeépíteni a három nap alatt. A folyamatról percenként fotó készül, így a végén az meg is lesz tekinthető.

Ami engem a legjobban érdekel, hogy ott lesz Henry Ford első robbanómotoros járművének pontos másolata, amit többször be is fognak indítani az Orient Csarnokban.

Oldtimer Show

 

A gyerekeket is rengeteg program várja, már amelyiket el lehet majd rángatni az autócsodák mellől. Régi idők mezőgazdasági termelőeszközeit lehet majd kipróbálni: kukaricamorzsoló, daráló, tökpucoló, stb… Lesz a gyerekeknek három állatsimogató karám ötven állattal, valamint népi játszótér 40 féle népi játékkal. Emellett lesz még arcfestés a Vasútikocsi Színpadon és egész nap ugrálhatnak a légvárban vagy csúszdázhatnak a légcsúszdán.

Persze a rendezők a felnőttekről sem feledkeztek meg. Lesz Gasztro utca, ahol boltban nem kapható kolbászokat, sajtokat, fűszereket és egyéb háztáji ételeket lehet vásárolni. Lesznek más kiegészítő rendezvények is: Kalandjárók Kiállítás, Kézműves Vásár, Oldtimer Találkozó és Fanat-x Tuningautó Kiállítás a család tinédzser tagjainak. Ezen a részen bemutatási lehetőséget kapnak a retro tuningautók is. A füves területen elhelyezett veterán traktorokat az öreg szakik folyamatosan indítgatják. Az oldtimer harckocsikra fel lehet majd mászni a veterán parancsnok engedélyével.

Emellett a vasút szerelmeseit is elkápráztatják: életre kel a mozdonyforgató, sínautó, lovasút, hajtány, kerti vasút és egy felfűtött gőzmozdony, ami a masiniszta fülkéjében szállítja az utasokat.

 

Tehát mindenképpen érdemes lesz kilátogatni 2018. április 13 és 15 között a Vasúttörténeti Parkba az Oldtimer Show-ra! Mi ott leszünk.

Bővebb információt az eseményről itt találnak:

www.oldtimershow.hu

https://www.facebook.com/oldtimershow/

 

Verified by MonsterInsights