Önvezető városi terepjárót jelentett be az Alphabet

In hír, önvezető autó

A Google anyavállalatának, az Alphabetnek a Waymo önvezető autókat fejlesztő egysége egy új, prémium kategóriás önvezető autót jelentett be kedden New York-ban.

Egy új, teljesen önvezető prémium városi terepjárót (SUV-t) jelentett be a Google anyacégének Waymo egysége. A Jaguar prémium SUV-ját (I-Pace) tervezték át önvezetőre, a gyártását a jaguárral és a Land Roverrel partnerségben kezdik majd el.

A cég közlése szerint 20 ezer Waymo I-Pace-t fognak gyártani az első két évben. Ezen kívül Phoenixben elindítanak egy önvezető autós taxiszolgáltatás, mely során az emberek a város területén próbálhatják ki az autót. A Waymo ezen kívül önvezető sedanokkal, kisbuszokkal és kistehergépjárművekkel is rendelkezik már.

Forrás: portfolio.hu

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...