Bugatti Type 57SC Atlantic – a legszebb oldtimer 1936-ból

In hír, veterán
Bugatti Type 57SC Atlantic

A Bugatti Type 57SC Atlantic idén ötödik alkalommal nyerte el az “1920-as és 1930-as évek klasszikusa” díjat a német Motor Klassik magazinnál. A világ egyik legszebb és legértékesebb autóját a Motor Klassik olvasói választották meg az 1920-és és 30-as évek legjobb autójának. A díjátadó ünnepséget Essenben a Colosseum Theater épületében tartották.

“Az Atlantic díjjazása nagy tisztesség a számunkra,” – mondta Julius Kruta, a Bugatti Automobiles Történelmi részlegének vezetője az ünnepélyes díjátadón. “Nagyon jó látni, hogy az embereket még mindig mennyire felkavarja ez a gyönyörű autó.” Az autó öt kihívóval szemben győzött a szavazatok 37,3 százalékát megszerezve.

 

Bugatti Type 57SC Atlantic

1936 és 1938 között csupán négy 57SC Atlantic modell készült. Ma már csak két ilyen autó létezik eredeti állapotban. Az Atlantic a leghíresebb változata az 57-es típusnak. Az SC modellel (“SC” – supercharger) Jean Bugatti, az alapító Ettore fia egy sportosabb verziót akart kínálni verseny célokra a sztenderd modell mellett. A sport kupét soros nyolc hengeres , 3,257 cm3-es motor hajtotta. A 200 lóerős erőforrással a csodaszép Atlantic 1936-ben megfutotta a 200 km/h-s tempót!! Ehhez az is hozzájárult, hogy Jean Bugatti egy nagyon könnyű és áramvonalas kasznit tervezett az Atlantichoz, már akkor alumíniumot használva a karosszéria elemekhez.

Tavaly Balatonfüreden a Concours d’Elegance-on élőben is láthattunk egy gyönyörű replikát.

You may also read!

Autóipari beruházás Érden

Érden építi fel új központját és tesztbázisát a járműipari AVL Autókut Kft.
Tovább bővíti magyarországi tevékenységét az AVL

Read More...
Mini ritkaság a kalapács alatt

Mini ritkaság a kalapács alatt

Egy szerencsés gyűjtő egy különleges Mini megszerzésével ünnepelheti a márka 60. születésnapját. A jövő hónapban árverésre kerülő Mini Cooper ritkaság egy igazi gyöngyszem.

Read More...
Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Bár még nem teszteltük, a nyugat-európai érdeklődők és a japán értékesítési adatok számát látva sikeres az új Suzuki Jimny.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu