Bugatti Type 57SC Atlantic – a legszebb oldtimer 1936-ból

In hír, veterán
Bugatti Type 57SC Atlantic

A Bugatti Type 57SC Atlantic idén ötödik alkalommal nyerte el az “1920-as és 1930-as évek klasszikusa” díjat a német Motor Klassik magazinnál. A világ egyik legszebb és legértékesebb autóját a Motor Klassik olvasói választották meg az 1920-és és 30-as évek legjobb autójának. A díjátadó ünnepséget Essenben a Colosseum Theater épületében tartották.

“Az Atlantic díjjazása nagy tisztesség a számunkra,” – mondta Julius Kruta, a Bugatti Automobiles Történelmi részlegének vezetője az ünnepélyes díjátadón. “Nagyon jó látni, hogy az embereket még mindig mennyire felkavarja ez a gyönyörű autó.” Az autó öt kihívóval szemben győzött a szavazatok 37,3 százalékát megszerezve.

 

Bugatti Type 57SC Atlantic

1936 és 1938 között csupán négy 57SC Atlantic modell készült. Ma már csak két ilyen autó létezik eredeti állapotban. Az Atlantic a leghíresebb változata az 57-es típusnak. Az SC modellel (“SC” – supercharger) Jean Bugatti, az alapító Ettore fia egy sportosabb verziót akart kínálni verseny célokra a sztenderd modell mellett. A sport kupét soros nyolc hengeres , 3,257 cm3-es motor hajtotta. A 200 lóerős erőforrással a csodaszép Atlantic 1936-ben megfutotta a 200 km/h-s tempót!! Ehhez az is hozzájárult, hogy Jean Bugatti egy nagyon könnyű és áramvonalas kasznit tervezett az Atlantichoz, már akkor alumíniumot használva a karosszéria elemekhez.

Tavaly Balatonfüreden a Concours d’Elegance-on élőben is láthattunk egy gyönyörű replikát.

You may also read!

Mercedes-AMG GT R Roadster a biztosító szivárogtatott

Mercedes-AMG GT R Roadster – a biztosító szivárogtatott

Sokan várják a legújabb Mercedes-AMG csodák megjelenését. Megszokottak a kémfotók, előfordulnak gyári szivárogtatások, most érdekes módon egy német biztosítótársaság online kalkulátorából szivárogtak ki érdekes adatok.

Read More...
Hyundai Ioniq Plug-in hibrid modellfrissített változata

Itt a Hyundai Ioniq hibrid és Plug-in hibrid modellfrissített változata

Mi új a második genrációs IONIQ Hybrid és Plug-in-Hibrid-ben? A tovább fejlesztett Bluelink telematic szolgáltatás, a SmartSense aktív

Read More...
Fiat Panda Cross

A Fiat Panda Cross nyerte a brit 4X4 Magazine „2019 4X4-ese” díjat. De hogy a Mount Everestre is felment…

A Panda Cross zsinórban másodjára nyerte meg a 4X4 Magazin díját. Nagyon dicsérték a Panda Cross 4X4 motorjait,

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu