Bugatti Type 57SC Atlantic – a legszebb oldtimer 1936-ból

In hír, veterán
Bugatti Type 57SC Atlantic

A Bugatti Type 57SC Atlantic idén ötödik alkalommal nyerte el az “1920-as és 1930-as évek klasszikusa” díjat a német Motor Klassik magazinnál. A világ egyik legszebb és legértékesebb autóját a Motor Klassik olvasói választották meg az 1920-és és 30-as évek legjobb autójának. A díjátadó ünnepséget Essenben a Colosseum Theater épületében tartották.

“Az Atlantic díjjazása nagy tisztesség a számunkra,” – mondta Julius Kruta, a Bugatti Automobiles Történelmi részlegének vezetője az ünnepélyes díjátadón. “Nagyon jó látni, hogy az embereket még mindig mennyire felkavarja ez a gyönyörű autó.” Az autó öt kihívóval szemben győzött a szavazatok 37,3 százalékát megszerezve.

 

Bugatti Type 57SC Atlantic

1936 és 1938 között csupán négy 57SC Atlantic modell készült. Ma már csak két ilyen autó létezik eredeti állapotban. Az Atlantic a leghíresebb változata az 57-es típusnak. Az SC modellel (“SC” – supercharger) Jean Bugatti, az alapító Ettore fia egy sportosabb verziót akart kínálni verseny célokra a sztenderd modell mellett. A sport kupét soros nyolc hengeres , 3,257 cm3-es motor hajtotta. A 200 lóerős erőforrással a csodaszép Atlantic 1936-ben megfutotta a 200 km/h-s tempót!! Ehhez az is hozzájárult, hogy Jean Bugatti egy nagyon könnyű és áramvonalas kasznit tervezett az Atlantichoz, már akkor alumíniumot használva a karosszéria elemekhez.

Tavaly Balatonfüreden a Concours d’Elegance-on élőben is láthattunk egy gyönyörű replikát.

You may also read!

Skoda SUV Kínának

Skoda SUV Kínának – ilyen lett

Bemutatták élőben az új Skoda SUv-ot, amit Kínának szánnak. A neve Skoda Kamiq és a Pekingi Cseh Nagykövetségen

Read More...

Kitűnő eredményekről számolt be a Volvo

Növelte forgalmát és nyereségét az első negyedévben a teherautókat, autóbuszokat és építőipari gépeket gyártó svéd AB Volvo járműipari

Read More...

Milliárdos fejlesztésbe kezdett a Volkswagen Kínában

Helyi partnerekkel együtt 2022-ig 15 milliárd eurót fordít a Volkswagen járműtechnológiai beruházásokra Kínában
A Volkswagen Pekingben mutatja be helyi

Read More...

Mobile Sliding Menu