BMW M2 Competition – 410 lóerő maradhat?

In bemutató

A BMW Competition csomagjai mindig egy picit hozzátesznek az amúgy is erős és sportos M modellekhez. A cél, hogy még inkább pályára valóra alakítsák az autót. Az M2 esetében sincs ez másképp. A kis méregzsák kapott még plusz 40 lóerőt és 50 Nm nyomatékot. Igazán határon autózva azért ez már biztosan érezhető különbség, de nem nagyon. A gyorsulás így 4,2 másodperc 100-ig a duplakuplungos váltóval. Hat sebességes kézi váltóval 4,4 másodperc kell a 0-100-hoz.

Nézzük a részleteket. A 410 lóerőt 5250 és 7000-es fordulat között adja le a TwinTurbos sorhatos. Az 550 Nm pedig 2350 és 5200 -as percenkénti fordulat között rendelkezésre áll. Így aztán nem lehet nehéz körbedriftelni a környéket. A hanghatás fokozása az elektronikusan állítható szelepekkel felszerelt dupla kipufogórendszer dolga. Az EU-s országokban az M2 Competition modellek még részecskeszűrőt is kapnak, hogy jobban zöldüljenek.

 

 

A végsebességet itt is elektronika korlátozza 250 km/h-nál, de ez az M’Driver’s Package megrendelésével 280-ra tornázható fel. A fogyasztása állítólag 10 liter körül alakul, gondolom, nem versenypályán. 😊

A hűtőrendszer az M4 Coupe Competition Package-el felszerelt változatából származik, aminek külső jele a nagyobb hűtőrács-pár és több levegőt gyűjtő alsó koptató.

 

 

A csodszép duplakonzolos M-es tükrök növelik az esztétikai élményt és csökkentik a légellenállást. A motortérbe bekerült egy műanyag toronymerevítő is, ami összesen 1,5 kg-ot nyom. A tervezőmérnökök az elektromechanikus szervokormány, az aktív M differenciálmű és a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) jelleggörbéjét is a megnövelt teljesítménnyel párhuzamosan hangolták át.

A középkonzolon közvetlen üzemmód választókat találni, amikkel motor karakterisztikája, a kormánymű elektromos rásegítése – és ha automataváltós az autó – akkor annak viselkedése is állítható.

Fékből rendelhető M Sport ís, ami azt jelenti, hogy elől 6 dugattyú passzírozza a betéteket a 400 mm-es féktárcsára, hátul 380 mm-es féktárcsákat és 4 dugattyús féknyergeket találunk. Rndelhető 19-es Y küllődizájnú alufelni és van két új fényezés is: Sunset Orange metál és Hockenheim Silver. Tehát irány a BMW szalon, majd a pálya! Csak legyen nálunk elég pénz. Az M2 Coupe 18,4 milliótól indult, azért ehhez még csapjunk hozzá egy kicsit!

You may also read!

Csodás Skodák a Silvrettán

Csodás Skodák a Silvrettán

Két ŠKODA is teljesítette a Silvretta Classic Rally Montafon 2018-as versenyét, a maga 650 km hosszával, alpesi körülmények

Read More...
új Opel Corsa GSi

Már kapható az új Opel Corsa GSi

Az első GSi Opel a Manta GSi volt. Ki ne emlékezne a Manta-Manta című filmre? Ki ne? Aki

Read More...
HONDA HR-V 2019

Itt vannak az első részletek a HONDA HR-V 2019-es változatáról

A Honda megmutatta a 2019-es HR-V-t. A megújult külsejű SUV nem a legszebb a piacon, de nem is

Read More...

Mobile Sliding Menu

Oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény növelése érdekében. További információkat itt találhat. Elfogadom, Nem fogadom el
452