BMW M2 Competition – 410 lóerő maradhat?

In bemutató

A BMW Competition csomagjai mindig egy picit hozzátesznek az amúgy is erős és sportos M modellekhez. A cél, hogy még inkább pályára valóra alakítsák az autót. Az M2 esetében sincs ez másképp. A kis méregzsák kapott még plusz 40 lóerőt és 50 Nm nyomatékot. Igazán határon autózva azért ez már biztosan érezhető különbség, de nem nagyon. A gyorsulás így 4,2 másodperc 100-ig a duplakuplungos váltóval. Hat sebességes kézi váltóval 4,4 másodperc kell a 0-100-hoz.

Nézzük a részleteket. A 410 lóerőt 5250 és 7000-es fordulat között adja le a TwinTurbos sorhatos. Az 550 Nm pedig 2350 és 5200 -as percenkénti fordulat között rendelkezésre áll. Így aztán nem lehet nehéz körbedriftelni a környéket. A hanghatás fokozása az elektronikusan állítható szelepekkel felszerelt dupla kipufogórendszer dolga. Az EU-s országokban az M2 Competition modellek még részecskeszűrőt is kapnak, hogy jobban zöldüljenek.

 

 

A végsebességet itt is elektronika korlátozza 250 km/h-nál, de ez az M’Driver’s Package megrendelésével 280-ra tornázható fel. A fogyasztása állítólag 10 liter körül alakul, gondolom, nem versenypályán. 😊

A hűtőrendszer az M4 Coupe Competition Package-el felszerelt változatából származik, aminek külső jele a nagyobb hűtőrács-pár és több levegőt gyűjtő alsó koptató.

 

 

A csodszép duplakonzolos M-es tükrök növelik az esztétikai élményt és csökkentik a légellenállást. A motortérbe bekerült egy műanyag toronymerevítő is, ami összesen 1,5 kg-ot nyom. A tervezőmérnökök az elektromechanikus szervokormány, az aktív M differenciálmű és a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) jelleggörbéjét is a megnövelt teljesítménnyel párhuzamosan hangolták át.

A középkonzolon közvetlen üzemmód választókat találni, amikkel motor karakterisztikája, a kormánymű elektromos rásegítése – és ha automataváltós az autó – akkor annak viselkedése is állítható.

Fékből rendelhető M Sport ís, ami azt jelenti, hogy elől 6 dugattyú passzírozza a betéteket a 400 mm-es féktárcsára, hátul 380 mm-es féktárcsákat és 4 dugattyús féknyergeket találunk. Rndelhető 19-es Y küllődizájnú alufelni és van két új fényezés is: Sunset Orange metál és Hockenheim Silver. Tehát irány a BMW szalon, majd a pálya! Csak legyen nálunk elég pénz. Az M2 Coupe 18,4 milliótól indult, azért ehhez még csapjunk hozzá egy kicsit!

You may also read!

Mercedes-AMG GT R Roadster a biztosító szivárogtatott

Mercedes-AMG GT R Roadster – a biztosító szivárogtatott

Sokan várják a legújabb Mercedes-AMG csodák megjelenését. Megszokottak a kémfotók, előfordulnak gyári szivárogtatások, most érdekes módon egy német biztosítótársaság online kalkulátorából szivárogtak ki érdekes adatok.

Read More...
Hyundai Ioniq Plug-in hibrid modellfrissített változata

Itt a Hyundai Ioniq hibrid és Plug-in hibrid modellfrissített változata

Mi új a második genrációs IONIQ Hybrid és Plug-in-Hibrid-ben? A tovább fejlesztett Bluelink telematic szolgáltatás, a SmartSense aktív

Read More...
Fiat Panda Cross

A Fiat Panda Cross nyerte a brit 4X4 Magazine „2019 4X4-ese” díjat. De hogy a Mount Everestre is felment…

A Panda Cross zsinórban másodjára nyerte meg a 4X4 Magazin díját. Nagyon dicsérték a Panda Cross 4X4 motorjait,

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu