RALLYE2-BEN TIM GÁBOR NYERTE A MISKOLC RALLYE-T

Tim Gábor

Tim Gábornak egy versenyre volt szüksége, hogy felvegye a ritmust a Rallye2-ben, Timár Tamás navigátorával a Miskolc Rallye-n az utolsó gyorsaságin fordított, és megnyerte a versenyt!

A vanyarci pilóta több hazai és nemzetközi márkakupát megnyerve, a gyorsasá­gi versenyzésből érkezett a rali világába. 2017-ben teljes szezont futott a MARB sorozatban, ahol az északi régió bajnoka lett.

Tim Gábor idén új lehetőséget kapott, egy komoly csapattal, a JG2-Racing-gel a háta mögött, gyári fejlesztésű Opel Adam R2-vel állhat rajthoz a Rallye2 versenyein.

 

Tim Gábor

 

Már a bajnokság első versenyén látható volt, hogy Tim hamar összeszokott a német márkával, a kategória második helyén fejezte be az Eger Rallye-t az Opellel, sőt az összetettben is dobogóra állhatott.

A csapat egy felkészülési tesztet beiktatott a második verseny, a Miskolc Rallye előtt, ahol tovább finomították a beállításokat. Erre szükség is volt, hisz a szom­bati versenynapon kilenc gyorsasági szakaszon kellett bizonyítani az 54 fős mezőnyben.

Tim Gábornak ismét Timár Tamás diktálta az itinert, és ugyan az első két gyor­sasági szakaszon álmosan kezdtek, és sok hátrány szedtek össze, a maradék szakaszok majd mindegyikét megnyerték.

A páros az utolsó, powerstage szakaszon fordította meg az állást, és a második helyről az elsőre lépett elő. Ezzel maximális pontszámmal zárták a Miskolc Rallye-t és az eredménynek köszönhetően a bajnokságban is átvették a vezetést, a kategóriában és az összetettben is.

“Szinte tökéletes verseny volt. Ugyan az elején még döcögős volt a tempó, tudtunk ritmust váltani és folyamatosan gyorsultunk. Szerencsére még időben tet­tük mert ennek köszönhetően lefaragtuk a hátrányunkat és mi állhattunk győztesként a dobogóra. Nagyon boldog vagyok, mert miután elfogyott a lehetőség a pályaversenyzésben, nem hittem volna, hogy ismét ilyen komoly autóval és nívós bajnokságban fogok futamot nyerni. Nem tudom elégé megköszönni a lehetőséget a csapatnak, hogy hittek bennem és rám bízták a kis piros Opel-t. Remélem sikerült meghálálni a bizalmat!” – összegezte Tim a verseny után.

Tim Gábornak és a csapatnak most három hét áll a rendelkezésére, hogy felkészüljön a soron következő futamra, mely az Iseum Rallye lesz, ezúttal már murván.

Tim Gábor

Verified by MonsterInsights