Az új Volvo S60-ból már nem lesz dízel változat

In elektromos, hír
új Volvo S60-ból már nem lesz dízel

A Volvo a jövőt már dízelek nélkül képzeli el. Ezért már nem is fejlesztenek új dízel motort. Egy komoly és szép tradíció szakad meg ezzel. Szép a cél, de szép volt a múlt is.

Ennek jegyében az új S60-as orrába már nem is kerül dízel erőforrás. Minden 2019 után bemutatott Volvoból pedig lesz enyhe hibrid, plug-in hibrid és elektromos változat.

2025-re a Volvo célja, hogy eladásainak több, mint felét teljesen elektromos autók adják.

Az új S60 kezdetben négy hengeres benzines Drive-E motorokkal és két plug-in hibrid verzióval lesz elérhető. Az enyhe hibrid változat jövőre érkezik.

Kérdés, hogy a Volvo ezen lépése mennyire tűnik majd követendő példának a többi gyártó számára? elindít-e ez a bejelentés egy lavinát? Felgyorsul-e a dízel motorok kihalása? Valószínűleg a Volvonál az erős kínai befolyás is szerepet játszott. Várjuk a folytatást.

You may also read!

Csodás Skodák a Silvrettán

Csodás Skodák a Silvrettán

Két ŠKODA is teljesítette a Silvretta Classic Rally Montafon 2018-as versenyét, a maga 650 km hosszával, alpesi körülmények

Read More...
új Opel Corsa GSi

Már kapható az új Opel Corsa GSi

Az első GSi Opel a Manta GSi volt. Ki ne emlékezne a Manta-Manta című filmre? Ki ne? Aki

Read More...
HONDA HR-V 2019

Itt vannak az első részletek a HONDA HR-V 2019-es változatáról

A Honda megmutatta a 2019-es HR-V-t. A megújult külsejű SUV nem a legszebb a piacon, de nem is

Read More...

Mobile Sliding Menu

Oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény növelése érdekében. További információkat itt találhat. Elfogadom, Nem fogadom el
472