Az új Volvo S60-ból már nem lesz dízel változat

In elektromos, hír
új Volvo S60-ból már nem lesz dízel

A Volvo a jövőt már dízelek nélkül képzeli el. Ezért már nem is fejlesztenek új dízel motort. Egy komoly és szép tradíció szakad meg ezzel. Szép a cél, de szép volt a múlt is.

Ennek jegyében az új S60-as orrába már nem is kerül dízel erőforrás. Minden 2019 után bemutatott Volvoból pedig lesz enyhe hibrid, plug-in hibrid és elektromos változat.

2025-re a Volvo célja, hogy eladásainak több, mint felét teljesen elektromos autók adják.

Az új S60 kezdetben négy hengeres benzines Drive-E motorokkal és két plug-in hibrid verzióval lesz elérhető. Az enyhe hibrid változat jövőre érkezik.

Kérdés, hogy a Volvo ezen lépése mennyire tűnik majd követendő példának a többi gyártó számára? elindít-e ez a bejelentés egy lavinát? Felgyorsul-e a dízel motorok kihalása? Valószínűleg a Volvonál az erős kínai befolyás is szerepet játszott. Várjuk a folytatást.

You may also read!

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT a VW csoport új kampusza Tel Avivban Hivatalosan is megnyitott a Konnect, a Volkswagen csoport új kampusza Tel-Avivban. Az ünnepélyes megnyitón Izrael részéről Eli Cohen gazdasági miniszter, míg a VW Group részéről az igazgatóság két prominens tagja vett részt.

Read More...
új Opel Corsa GSI

Kiderült, mit tud az új Opel Corsa GSI

Nyáron érkezik a Corsa GSI, amint korábban írtuk, az 1.4-es turbós motorral. De nem 140, hanem 150 lóerővel

Read More...
kínai autóimport

Felélénkülhet a kínai autóimport – Kína 15 %-ra mérsékeli az autók import vámját

Kína jelentősen mérsékelni fogja az autókat és alkatrészeiket sújtó vámot, nagyobb mozgásteret adva a nagy autógyáraknak a világ

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu