Az új Volvo S60-ból már nem lesz dízel változat

In elektromos, hír
új Volvo S60-ból már nem lesz dízel

A Volvo a jövőt már dízelek nélkül képzeli el. Ezért már nem is fejlesztenek új dízel motort. Egy komoly és szép tradíció szakad meg ezzel. Szép a cél, de szép volt a múlt is.

Ennek jegyében az új S60-as orrába már nem is kerül dízel erőforrás. Minden 2019 után bemutatott Volvoból pedig lesz enyhe hibrid, plug-in hibrid és elektromos változat.

2025-re a Volvo célja, hogy eladásainak több, mint felét teljesen elektromos autók adják.

Az új S60 kezdetben négy hengeres benzines Drive-E motorokkal és két plug-in hibrid verzióval lesz elérhető. Az enyhe hibrid változat jövőre érkezik.

Kérdés, hogy a Volvo ezen lépése mennyire tűnik majd követendő példának a többi gyártó számára? elindít-e ez a bejelentés egy lavinát? Felgyorsul-e a dízel motorok kihalása? Valószínűleg a Volvonál az erős kínai befolyás is szerepet játszott. Várjuk a folytatást.

You may also read!

Autóipari beruházás Érden

Érden építi fel új központját és tesztbázisát a járműipari AVL Autókut Kft.
Tovább bővíti magyarországi tevékenységét az AVL

Read More...
Mini ritkaság a kalapács alatt

Mini ritkaság a kalapács alatt

Egy szerencsés gyűjtő egy különleges Mini megszerzésével ünnepelheti a márka 60. születésnapját. A jövő hónapban árverésre kerülő Mini Cooper ritkaság egy igazi gyöngyszem.

Read More...
Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Bár még nem teszteltük, a nyugat-európai érdeklődők és a japán értékesítési adatok számát látva sikeres az új Suzuki Jimny.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu