Nagyon jól sikerült az idei Retro Majális! Szavazzanak a legszebb autóra! – Lezárult a szavazás!

In veterán

Fantasztikus volt a Retro Majális old és youngtimer autós találkozó Szentendrén. Ennek szervezésében már mi is kivettük a részünket. Igen jó volt a hangulat és még jótékonykodtunk is.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy eljöttek! A szerkesztőségben idén is kiválasztottuk az öt legszebb autót, ami közül majd a cikk végén !!tessék szavazni!!, hogy idén melyik autóról készüljön bemutató cikk?

Először is köszönet Beának, a Retro Design Center tulajdonosának. Beával 2016-ban ismerkedtünk meg, mikor is Szentendrén elmentünk az általa szervezett Retro Majálisra. A rendezvény rendkívül hangulatos volt. Arról csináltunk egy rövid videót és azzal indult a Retro Design Center és az Autosajto (akkor még WTibCars) együttműködése, barátsága. Akit érdekel, megnézheti a videót itt:

 

Idén már együtt szerveztük a találkozót, és el kell mondani, hogy voltak nehézségek, de végül  minden összeállt. Új eleme volt a találkozónak, hogy egy-egy autótulajdonost az autójáról faggattam és ezt fel is vettük. Még gondolkodunk, hogy tudnánk ezt emészthető módon közkinccsé tenni. Sok szép autó jött össze, de az, hogy Bea minden megérkezőt kis ajándékcsomaggal köszöntött, igazán családiassá tette a hangulatot. Nagyon jó volt megtapasztalni, hogy nemcsak az autók voltak gyönyörűek, hanem a tulajdonosok is rendkívül jó fejek, barátságosak. Sok kellemes beszélgetés alakult ki.

 

Retro Majális

 

Megtudtam például, hogy a képen látható Púpos Wartburg sokban hasonlít az én általam régebben felújítottra. Elől szélesített, hátul kifordított felnik, finom ültetés. Ej, de jól nézett ki. Belül sok elem a 353-asból származott, ez már nem tetszett annyira, de kívülről mindenképpen kívánatos darab volt, amit a gazdája maga lakatolt és fényezett is.

Retro Majális

 

Mindenki nagy örömére ismét velünk volt Attila gyönyörű Trabijával, ami tavaly meg is nyerte az olvasói szavazatok alapján a szépségversenyt.

 

Retro Majális

 

A gyönyörű Skoda 1000 MB-ről ha azt mondták volna, hogy 10.000 km van benne, én elhittem volna. Csodaszép állapotúra sikerült restaurálni.

 

Retro Majális

 

A Porsche 911, ha jól emlékszem 1978-as, és az előző tulaj pályázásra is használta. Ennek okán a gyorsabb tankolás érdekében kialakított egy speciális üzemanyag betöltő nyílást, ami jól látszik a csomagét fedélen.

Retro Majális

 

Azért a tengerentúli gyártók is képviseltetve voltak. A gyönyörű Jeep-ben hátul két, autórajongással korán megfertőzött kis lurkó utazott.

 

És akkor következzen a szavazás!

Tehát a szerkesztőségben ismét kiválasztottuk a megjelentek közül az öt legszebb autót. Úgy döntöttünk, hogy Attila Trabantja idén már ne indulhasson. Tehát az alábbi öt autó közül tessék az egyikre kattintani! Amelyik autó a legtöbb szavazatot kapja, arról majd készül egy kis bemutató cikk. 

 

 

Itt láthatják a döntős autókat nagyobb képeken is:

 

Retro Majális

Skoda 1000 MB

 

Retro Majális

Porsche 911 SC

Retro Majális

Wartburg 312

 

Retro Majális

 

Moszkvics 412

 

Retro Majális

 

Lancia 2000 Coupe

 

Jövőre is várunk mindenit szeretettel!

És jöjjön még néhány kép igazán szép autókról:

 

Retro Majális Retro Majális Retro Majális Retro Majális Retro Majális Retro Majális Retro Majális Retro Majális Retro Majális

You may also read!

drágább üzemanyag

Jelentősen drágul az üzemanyagok nagyker ára szerdától

Erősebb üzemanyagár emelkedésre számíthatunk szerdától a benzinkutakon. A benzin esetében bruttó 9 forinttal emelkedik a nagykereskedelmi ár, míg a

Read More...
Toyota Tacoma

Turbós hibrid hajtással mutatkozott be a Toyota vagány kalandgépe, az új Tacoma

Amerika kedvenc középkategóriás pickupjának 2024-es nemzedéke háromféle karosszériával és nyolcféle felszereltséggel választható. A mérnökök fő célja a terepjáró-képességek javítása

Read More...
megawatt töltőrendszer

Az ABB E-mobility és a Scania sikeresen tesztelte a megawatt töltőrendszert

Sikeresen hajtották végre a következő generációs elektromos Scania teherautó első töltését az ABB E-mobility által fejlesztett Megawatt Töltőrendszerrel

Read More...
Verified by MonsterInsights