Hogyan csempésztek cigit Opellel? – Négyezer doboz cigarettát rejtett az átalakított Opel

In hír
Hogyan csempésszünk cigit Opellel

A NAV munkatársai Hegyeshalom közelében egy utánfutón szállított Opelben több, mint 4000 doboz adózatlan cigarettát találtak. A fogásban főszerepet játszott a NAV két szolgálati kutyája.

A pénzügyőrök Hegyeshalom közelében ellenőriztek egy román kisbuszt, amiben kilencen utaztak. A kisbusz utánfutón egy Opel-t húzott maga után. Viszont az Opelnél a NAV két kutyája, Django és Jenny jeleztek, hogy szagot fogtak. Így a navosok tüzetesebben átvizsgálták az autót, nem kis eredménnyel.

 

Hogyan csempésszünk cigit Opellel

Ahogy a képeken is jól látszik, például az ajtóban, az ülés alatti rekeszben és a műszerfal mögött is rengeteg cigi bújt meg. Illetve a padlólemez, a lökhárító és a küszöb házilag kialakított rekeszei is rejtettek Rothmans Demi márkájú cigarettát, pontosan 4026 doboznyit.

 

Hogyan csempésszünk cigit Opellel

Természetesen a sofőr tagadta, hogy tudott volna az áruról. A pénzügyőrök a több mint ötmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót, valamint az átalakított gépjárművet lefoglalták, jövedéki eljárást indítottak és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a sofőr ellen a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A képeket nézegetve azért elképesztő az emberi találékonyság. Ez az eset kicsit a 30-as évek USA beli szesztilalmát idézi. Az mindenesetre örömhír, hogy valakik ennyivel kevesebbet fognak dohányozni. Arról nem szól a fáma, hogy a NAV-osok fülest kaptak, vagy véletlen szerencse volt a fogás. És arról sem, hogy a helyszínen más kapott-e fülest?

 

forrás: www.nav.gov.hu

You may also read!

TAXi4 Székesfehérvár Rally Kronome Ákos

Gondok, felszabadultság, második hely

Interjú Kronome Ákos autóversenyzővel a TAXi4 Székesfehérvár Rally után.

Read More...
Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Sokat várt Európa a Ford Mustangra, a Ford azonban nem várta, hogy a Bullitt változat annyira sikeres lesz az öreg kontinensen. Most válaszul az európai vevők bizalmára a 2020-as modellévben is gyártani fogják.

Read More...
Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Napjaink egyik kelendő autótípusa az SUV modellek mellett a négy ajtós Grand Tourer. A röviden csak GT-nek nevezett autók a sportot és a luxust ötvözik.

Read More...

Leave a reply: