Jótékony árverésen egy gyönyörű Porsche 911

In auto, hír, jótékonyság
Jótékony árverésen egy gyönyörű Porsche 911

Magyarországon is bemutatták „A Híd” című skandináv bűnügyi sorozatot. Saga Norén (Sofia Helin) nyomozó Porsche 911 S sportkocsiját árverezi a Bonhams a Goodwood fesztiválon, a bevételt jótékony célra fordítják.

 

Jótékony árverésen egy gyönyörű Porsche 911

 

A forgatások során használt Porsche 911 kerül kalapács alá a következő hónapban a Goodwood Festival of Speed árverésén. Az dél-angliai kastély parkjában évente megrendezésre kerülő sebesség fesztivált idén július 12-15 között rendezik, az árverést pedig az autóritkaságokra specializálódott Bonhams aukciós ház bonyolítja.

A skandináv Film noir-ban nem csak a Sofia Helin színésznő által formált Saga Norén karakteréhez választottak autót. A filmben használt Porsche 911 S autónak saját kis háttértörténete van.

A Golden Gate-től az Øresund hídig

A “Jäger Grün” (olajzöld) Porsche-t eredetileg 1977-ben adták el az Egyesült Államokban, és a 2000-es évek végén került Svédországba. Hans Hedberg a Teknikens Vard svéd autós újság munkatársa vásárolta a kocsit egy Porsche műhelyben San Francisco külvárosában. Beszámolója szerint az út túloldalán látta meg az autót, és azonnal megfordult és bement a műhelybe. Átnézte, majd ki is fizette, másnap már övé volt a kocsi. Az autó szinte teljesen eredeti állapotban volt. Annak idején a Jäger Grün szín extra volt, amit nem is kértek sokan. A fényezés ugyan javítva volt – 30 év felett részben érthető – de a szín volt az, ami azonnal lenyűgözte Hans-t. A produkciós iroda fél évvel később keresett megfelelő autót a forgatáshoz. Megmutatta nekik a már Svéd papírokkal rendelkező Porsche-t, és a Jäger Grün szín a filmeseket is megfogta.

Meglepő módon, Sofia Helin nem élvezte annyira ezt az autót. Még 2015-ben nyilatkozta az Independentnek, hogy „Nagyon nehéz ezt az autót vezetni. Annyira öreg.” Ez is egy vélemény, én azért örömmel kipróbálnám.

 

Jótékony árverésen egy gyönyörű Porsche 911

 

Alkalmi vétel

Az érdeklődő Porsche rajongók könnyen utána nézhetnek az 1977-es Porsche 911 S jellemzőinek. Mind a sportossága, mind a festése tipikusan a hetvenes évekre jellemző. Ez az egyik utolsó Porsche az eredeti Porsche 911 S szériából, amit még a szélesített karosszéria divat előtt készítettek. Merész motor, hathengeres 2,7 literes, ami közel 180 lóerős teljesítmény leadására volt képes. Nagyon gyors autó.

A Bonhams aukcióján a becslések szerint 20-30 ezer angol font közötti áron fog elkelni. Figyelembe véve a kevesek által választott egyedi színből eredő limitált szériát, lehetséges, hogy ennél magasabb áron tudják majd eladni.

Ha valakinek további okokra van szüksége ahhoz, hogy ajánlatot tegyen erre az autóra, a Goodwood a 911-es értékesítésből származó bevétellel a WaterAid-et támogatja. A nemzetközi jótékonysági szervezet az adományokkal a fejlődő országok lakóit segíti tiszta és biztonságos vízellátás létrehozásában.

 

Jótékony árverésen egy gyönyörű Porsche 911

forrás: driving.co.uk

You may also read!

Pierce Brosnan – Én és az autóm

Pierce Brosnan – Én és az autóm

A 90-es évek James Bond sztárjának törött ajtajú Ford volt az első kocsija, egy szeretett Aston Martinja pedig

Read More...

Az Audi elektromos autókat gyárt majd Győrben

A gyártás időpontja még nem ismert
Elektromos meghajtású járműveket is fog gyártani a jövőben az Audi Hungaria Zrt.

Read More...
Engedte el már Önt biciklista?

Tisztelt Autós! Engedte el már Önt biciklista? Úgy néz ki, hogy igen!

Kedves olvasóink! Köszönjük a kommenteket, ami alapján revidiálnom kell az előző cikkben megbúvó feltevést, miszerint a biciklisták nem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu