A kirúgott Tesla dolgozó azt mondja: Nem vagyok szabotőr, csak köptem!

In hír
A kirúgott Tesla dolgozó azt mondja: Nem vagyok szabotőr, csak köptem!

A Tesla elbocsátotta egy alkalmazottját, akit szabotázzsal és ipari kémkedéssel vádolt meg. Az elbocsátott dolgozó azonban állítja, ő csak egy bejelentést tett, amivel jelezni akarta a vállalat mulasztásait.

Martin Tripp a Nevadai Tesla Giga-gyárban dolgozott múlt év októberétől, mígnem az elmúlt napokban kirúgták. A vállalat állításai szerint Tripp szellemi tulajdonjogokat sértett és káros szoftvereket telepített a cég számítógépeire, amelyek még sok kárt okozhatnak a cégnek.

 

A kirúgott Tesla dolgozó azt mondja: Nem vagyok szabotőr, csak köptem!

 

Nyilvánvaló, hogy “néhány ellenséges dogozó nem gátolhatja meg a Teslá-t céljai elérésben” – mondta Elon Musk vezérigazgató. Musk utasította a jogi osztályt, hogy pereljék be Tripp-et a szövetségi bíróságon. Az elektromos járműgyártó által benyújtott kereset szerint Tripp “elismerte a Tesla gyártási rendszerének a feltörését és több gigabájtnyi adat kicsempészését külső szervezetek felé”, továbbá “olyan kódot helyezett el, ami rendszeresen exportálja a Tesla belső adatait külső szerverekre.”

 

 

Az Ars Technica portál beszámolója szerint Tripp elismerte tettét a cég belső nyomozóinak. Tripp azonban másként nyilatkozott a CNN-nek: “Én csak kiszivárogtató lettem… Nem törtem fel a rendszert. Az általam gyűjtött adatok olyan súlyos információkat tartalmaztak, hogy a médiához kellett fordulnom.” Az elbocsátott alkalmazott azt állítja, hogy a Tesla hibás akkumlátorokat szerelt a leszállított 3-as modellekbe, meghamisította a gyártott járművek számát, és helytelenül tárolta a veszélyes hulladékokat.

 

A kirúgott Tesla dolgozó azt mondja: Nem vagyok szabotőr, csak köptem!

 

Tripp szerint, mint technikus, nem tudott hozzáférni azokhoz a rendszerekhez, amiket a Tesla szerint feltört. A Tesla úgy mutatja be Tripp-et, mint egy elégedetlen korábbi munkavállalót, aki megsértődött az elbocsátásán. Tripp azonban tagadja az állításokat. A vita a bíróságon folytatódik, talán kiderül, kinek van igaza.

 

forrás: carcoops.com

You may also read!

A Hyperion XP-1 a hidrogén meghajtású hiperautó

Végsebessége meghaladja a 356 km/órát és állítólag a 100 km/órás sprintet 2,2 másodperc alatt letudja. A Hyperion XP-1 úgy hangzik,

Read More...

Megújult a Kia Stinger

A Kia Motors kiadta az első hivatalos fotókat a kívül-belül felfrissített Stinger-ről. Új dizájnelemekkel, magasabb minőségű felhasznált anyagokkal, bővebb

Read More...

Az új 2021-es turbós BMW 545e xDrive plug-in hibrid

A BMW bemutatta a legújabb 545e xDrive sedan-t, amellyel bővíti az 5-ös sorozat hibrid modellcsaládját. A cél elsősorban a

Read More...