Amíg a Mini divat!

In auto, hír
Amíg a Mini divat

A nagy villamosítási hullám mellett a Mini tovább fejleszti hagyományos hajtásláncú autóit. A benzinüzemű motorokat részecskeszűrővel korszerűsíti az erőátvitelnél pedig dupla-kuplungos váltót kínálnak modelljeikhez. A fejlesztések nem csak a kényelmet és vezetési élményt fokozzák, hanem egyúttal csökkentik a káros-anyag kibocsátást is.

2018 júliusától az összes benzinüzemű Mini modellbe részecskeszűrőt szerelnek. Így a 3 és 5 ajtós Minik, a Mini Convertible, a Mini Clubman és a Mini Countryman is megkapja a korszerű részecskeszűrőt. A gyártó szerint ennek a kibocsátás csökkentőnek a használata segít elérni, hogy minden Mini megfeleljen az Europe 6d-TEMP kibocsátási szabványnak. A dízel modellek már március óta teljesítik ennek követelményeit.

A Mini továbbá bevezeti a hétfokozatú Steptronic váltót, ami dupla-kuplungos erőátviteli rendszer, ez júliustól választható az új benzines modellekhez. A ma már elvárható start/stop rendszer mellett ez a váltó együttműködik a navigációval, így a sebességváltást az adott útvonalra optimalizálja.

 

Amíg a Mini divat

 

Az új váltóval és részecskeszűrővel szerelt modellekben az üzemanyag-hatékonyság is javul. Az új Mini One Clubman és a Mini Cooper Clubman fogyasztásának kombinált értéke 5,7 liter 100 kilométerenként. A Mini Cooper S Clubman esetén ez az érték 5,8 liter, míg a Mini One Countryman és Mini Cooper Countryman 5,9 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométerenként. A Mini Cooper S Countryman fogyasztja a legtöbb üzemanyagot, a modell kombinált fogyasztási értéke 6,0 liter/100 km.

Az elektronikai csomag is bővül, a “kütyüsödés” a Mini esetében is elkerülhetetlen. Az új csomag egyelőre csak a Mini Clubman-ban elérhető. A csomag tartalmaz egy 8,8 hüvelykes érintőképernyőt, az Apple CarPlay-t,  vezeték nélküli töltést és navigációt. A 12 hangszórós Harmon Kardon hangrendszer teszi teljessé a csomagot.

Végül, de nem utolsó sorban, az összes modellben már automata vezérlésűek a fényszórók.

 

Amíg a Mini divat

 

forrás: carscoop.com

You may also read!

Autóipari beruházás Érden

Érden építi fel új központját és tesztbázisát a járműipari AVL Autókut Kft.
Tovább bővíti magyarországi tevékenységét az AVL

Read More...
Mini ritkaság a kalapács alatt

Mini ritkaság a kalapács alatt

Egy szerencsés gyűjtő egy különleges Mini megszerzésével ünnepelheti a márka 60. születésnapját. A jövő hónapban árverésre kerülő Mini Cooper ritkaság egy igazi gyöngyszem.

Read More...
Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Bár még nem teszteltük, a nyugat-európai érdeklődők és a japán értékesítési adatok számát látva sikeres az új Suzuki Jimny.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu