Nem gyártják többé a világ legolcsóbb autóját

In hír

A Tata Motors egész júniusban csupán egyetlen darabot gyártott a Nano névre keresztelt autóból

Az indiai piacra alapvetően jóval olcsóbb autókat kell gyártani, mint amilyeneket a világ több részén árusítanak. Emiatt több olyan modell is létezik, amelynek van Indiában árusított alternatívája – jóval olcsóbban, és persze sokkal fapadosabb felszereléssel. Ezek után nem csoda, hogy a világ legolcsóbb új autójával is ott büszkélkedhetnek, igaz, mindez lassan múlttá válik.

Az India Economic Times beszámolója szerint a Tata Motors egyértelműen lehúzta a rolót a Nano gyártása kapcsán: csupán egyetlen darabot készítettek belőle a múlt hónapban. Persze 2017 júniusa sem volt sokkal eredményesebb, akkor azonban még 275 darabot gyártottak le a kocsiból.

Az indiai piac sajátosságai

A Tata még 2008-ban mutatta be a Nanót, amellyel az indiai piacot akarták letarolni, ám az eladási számok – az 1500 fontos, vagyis nagyjából 550 ezer forintos ár ellenére – elmaradtak a várakozásoktól. A beszámoló szerint mindez komoly jelzés a többi európai/amerikai márka számára is. Bár az indiai piacon valóban az érték az egyik legfontosabb tényező, a kocsit nem fogják jobban vinni, ha közben megbízhatatlan. A teljesítmény egy apró, 0,6 literes, kéthengeres  37 lóerős benzinmotorból származott. A Tata Nano későbbi változatai jobb biztonságot kínáltak az alváz fejlesztéseinek köszönhetően, valamint bevezette az automatizált kézi sebességváltó lehetőségét.

A világ legolcsóbb új autójának az vet véget, hogy az indiai piac többi része minden szegmensben nő. A személygépkocsik például júniusban 38 százalékkal növekedtek, míg a haszongépjárművek 42 százalékos növekedést mutattak.

Forrás: carscoops.com

 

You may also read!

485 kilométer a tisztán elektromos hajtású KIA e-Niro hatótávja

Kia e-Niro európai szabvány szerinti, vegyesüzemi hatótávja elérheti akár a 485 kilométert
A még 2018-ban az európai piacokon

Read More...

Az igazság a kopott gumiabroncsokról – Kopott gumi teszt


Vannak tanulmányok, amelyek fokozottan hangsúlyozzák a kopott abroncsok balesetveszélyességét, mielőbbi cseréjét, még más kutatások ennél jóval megengedőbbek,

Read More...
A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley mérnökök azon dolgoznak, hogy az új Continental GT sorozatot bővítsék egy nagy teljesítményű plug-in hibrid modellel. Így a márciusban bemutatott Bentayga mellett további hibriddel bővülne a környezetbarát luxuskínálat.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu