Hyundai Sonata Prototípus napelemmel a tetején

In elektromos autók, hír
Hyundai Sonata Prototípus napelemmel a tetején

A következő generációs Hyundai Sonata prototípusát már tesztelik a dél-koreai utakon. Bár ez magában is hír, a meglesett prototípus különösen érdekes, mivel a tetejét napelemek díszítették.

A fenti kép, amit a The Korean Car Blog munkatársa készített, egy tesztautót ábrázol fekete textilborítással, leplezve az újratervezett paneleket. A tetőt megnézve látható, hogy szinte teljesen napelemekből áll.

Természetesen számos olyan autó létezik már, amelynek a tetején napelemek találhatók. Ilyen például a 2010-es Toyota Prius, és a Toyota Prius Prime, amit a Japán belpiacon hasonló tetővel kínálták. Ezen modellekben a napelemek elegendő energiát szolgáltattak a jármű tartozékainak üzemeltetéséhez, és a lítium-ion akkumulátorok töltését is segíthette, amivel napi 5,7 km elektromos hatótáv növekedést jelentett.

Ha a Hyundai hasonló megoldást készül a Sonata tetejére helyezett napelemekkel kínálni, akkor az valószínűleg csak egy nagy hatótávolságú hibrid vagy plug-in hibrid modell lesz. Fontos kérdés, hogy mennyi energiát képes szolgáltatni ezek a napelemek, de ránézésre sokkal nagyobb a felületük, mint a Priusnál alkalmazott napelemeké volt.

 

Hyundai Sonata 2018
Hyundai Sonata 2018

 

A tetőmegoldáson túl az új Sonata további módosításokat is tartalmaz, tükrözve a cég stílusosabb filozófiáját. A közelmúltban bemutatott Le Fil Rouge koncepcióautó adott ízelítőt ebből az új stílusból, ami szorosan kapcsolódik az európai piacra szánt 2019-es i40 modellhez. Természetesen ez még nincs hivatalosan megerősítve.

 

Hyundai Sonata 2018
Hyundai Sonata 2018

 

Egyébként az új Sonata egy új 2.0 literes, négyhengeres motort is kap CVT váltóval.

Hivatalos képeket csak a 2018-as modellről tudtunk bemutatni.

 

Hyundai Sonata 2018
Hyundai Sonata 2018

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights