Elmúlt a VW botrány hatása

In hír

Hol van már a dízelbotrány?

Az autóeladási adatok azt mutatják, hogy a Volkswagen emissziós botrányának hatása elmúlt, a korábban megtorpanó SUV eladások is szárnyalnak.
A német SUV dízel autók értékesítése három éves távon újra emelkedhet. Az új számok arra utalnak, hogy a VW botrány miatt kialakult félelem alábbhagyott. A második negyedévben a VW új autó megrendelései közül a dízel üzemű autókra a kereslet 38 százalékra emelkedett. Ez azt sugallja, hogy a dízel részesedése ősszel akár a teljes paletta 35 százaléka felett is lehet.

A leginkább növekedő szegmens

Ez lenne az első növekedés a 2015-ben kirobbant botrány óta. A vásárlók visszatérnek különösen a nagy, és nehéz járművek esetében, ahol a dízel 10-15 százalékkal hatékonyabb, mint a benzin. A városi terepjárók ma Németország leggyorsabban növekvő szegmense, amely 2018 első félévében 42 százalékos bővülést ért el, az előző év azonos időszakához képest. Elemzők azt mondják, hogy a dízelüzemű autók nem fogják elérni az új regisztrációk 50 százalékát, de az autógyártók valószínűleg hosszú ideig próbálják megtartani a technológiát, leginkább az SUV-k és a nagy limuzinok számára.

Értékesítési számok

A wolfsburgi székhelyű cég közlése szerint a június végéig tartó hat hónapos időszakban 5,5 millió járművet értékesített, ami 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Csak júniusban az eladások 4,1 százalékkal, 958 600 darabra emelkedtek. A Volkswagen csoport legfontosabb piacán, Kínában az értékesítés 9,2 százalékkal nőtt, az ázsiai országban csaknem 2 millió járművet adtak el az első hat hónapban. Ugyancsak jelentősen, 22,6 százalékkal nőtt az értékesítés Brazíliában, míg az eladások az Egyesült Államokban 6,3 százalékkal, Németországban pedig 4,6 százalékkal bővültek. Az első félévben a csoporthoz tartozó márkák közül a Skoda és a Seat eladása nőtt a legjelentősebben, miközben az Audié 3,8 százalékkal csökkent.

Forrás: mfor.hu

You may also read!

Az új 2021-es Toyota Corolla Cross elmossa a ferdehátú és a terepjáró közötti különbségeket

Sokan úgy gondolják, hogy a SUV-okra nincs már akkora kereslet, mint korábban. Itt a bizonyíték, hogy igen is szüksége

Read More...

A Karma Automotive Európában terjeszkedik, pedig nem rég még a csődöt fontolgatták

A Karma Automotive bejelentette, hogy kiterjeszti európai üzleteit Németországban, Ausztriában és Svájcban. Az autógyártó már jelen van Hollandiában, Svédországban,

Read More...

Cupra el-Born a SEAT új autója nagyon vagány, de még nem sokat tudunk róla

Hivatalos sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, mert egyes brit online autósoldalak már közzétették a képeket. Valamit nyilvánvalóan elhibáztak a vállalatnál, nem így

Read More...