Tesla mellé Porsche Taycan

Tesla mellé Porsche Taycan

Egy norvég Tesla Model S tulajdonos rendelt új Porsche Taycan-t. Autógyűjtő? Vagy a családos emberek is lehetnek sportosak? Esetleg csak marketing?

Amelyik autógyár átpozícionálná magát elektromos autógyártónak, Norvégiába kell mennie! Jelenleg ez a skandináv ország a legnagyobb piaca az elektromos hajtású autóknak. A Porsche ezt nagyon jól tudja. Bár az elektromos hajtású Taycan fejlesztése még folyamatban van, a Porsche már toborozza vevőit, pontosítja célcsoportját, és keresi a vélemény formálókat is. A közösségi média és az online sajtó ebben hatékony segítséget nyújt.

 

Tesla mellé Porsche Taycan

 

A Porsche áprilisban küldött előlegszámlát a Porsche Taycan norvégiai Facebook csoport alapítójának, hogy április 25-ig fizessen 20 000 norvég koronát (kb.680.000 Ft), ha meg szeretné őrizni helyét a Taycan rendelési listán. Jim Roger Johansen egyébként egy Tesla Model S tulajdonosa, de év elején egy Porsche kereskedésben érdeklődött a 600 lóerős elektromos autó iránt. A norvég emberek elkötelezettek az elektromos hajtású autók irányába, a Porsche reklámozza is az elektromos hajtással kapcsolatos küldetését. De miért akar Porsche Taycan-t, akinek van egy Tesla S modellje? Johansen válasza a következő volt: „Az S modell nagyon család-orientált autó, szeretnék mellé egy sportosabb elektromos hajtású kocsit. A Tesla Roadster 200.000 dolláros ára túl magas, ezért szeretnék egy Porsche Taycan-t.”

 

Tesla mellé Porsche Taycan

 

Miután híre ment, hogy Norvégiában már lehet előrendelni a Porsche Taycan-t, a többi országból is egyre több az érdeklődő. Johansen posztjainak köszönhetően a potenciális vevők könnyen megismerhetik az előrendelési folyamatot. Gyors és egyszerű! Mindössze annyit kell tennie, hogy a weboldalon meg kell adni az adatokat, és ki kell fizeti az előleget egy online kártya-tranzakcióval. Erről kap a vevő egy visszaigazoló e-mailt, miszerint majd a kereskedő hívja a kívánság szerinti konfiguráláshoz.

 

Tesla mellé Porsche Taycan

 

A visszaigazoló e-mailben a Porsche tájékoztatta Johansen-t, hogy az előrendelési lehetőséget még csak Norvégiában tették lehetővé, ami az elektromos autók legnagyobb piaca. A döntés kifizetődő, eddig 2.300 előrendelést vettek fel Norvégiában.

Az előrendelő vevőknek a Porsche ingyen jegyet ad az idei Porsche Fesztiválra (szeptember 8-9.). Johansen abban reménykedik, hogy a Taycan prototípusát bemutatják ott. A Porsche várhatóan 2019-ben indítja a Taycan gyártását, de Johansen nem hiszi, hogy 2020 előtt átvehetné új kocsiját.

Verified by MonsterInsights