Kémfotón az új elektromos hajtású Mini

In elektromos
Kémfotón az új elektromos hajtású Mini

A Mini lassan, de biztosan elkészül a már nagyon várt elektromos hajtású modellel. A carscoops.com kémfotóin még nem a végleges modell látható.

 

Kémfotón az új elektromos hajtású Mini

 

A Mini korábban kiszivárogtatott dizájn elemei még nem láthatók a legújabb kémfotón. A Mini már tíz évvel ezelőtt bejelentette a teljesen elektromos modell tervezését, néhány prototípust teszteltek, majd elvetették a projektet. Tavaly aztán egy modern elemekkel díszített új modellt jelentettek be, és egy hónapja már részletek is kiszivárogtak. Ilyen például négyküllős modern felni, az egyedi orr a hűtőrács helyén. Még egy alpesi környezetben töltőn lévő prototípust is láthattunk.

 

Kémfotón az új elektromos hajtású Mini

 

A legújabb kémfotón sajnos egyik újdonság sem látható, az enyhén álcázott Mini EV prototípus még mindig a szokásos kerekeket viseli, és a lámpák is a régiek.

 

Kémfotón az új elektromos hajtású Mini

 

Apró, de fontos változások

Nem vártuk, hogy az elektromos Mini belső tere nagyon más lesz, mint a jelenlegi. Azonban a kémfotók szerint a prototípus új digitális kijelzővel van felszerelve. Hasonlít a Mercedes dupla kijelzőjéhez, csak sokkal oválisabb és kisebb kiadásban.

 

Kémfotón az új elektromos hajtású Mini

 

A korábbi műszerfal által megjelenített sebesség, fordulatszám és üzemanyagszint megjelenítése mellett az új kijelző feltehetőleg további információkat is megjelenít, miközben a kijelző testre szabását is lehetővé teszi. Látható még a váltókar is, ami azonos a Mini legújabb modelljeiben használttal.

 

Kémfotón az új elektromos hajtású Mini

 

Más, mint az átlagos Mini

Az előbb említett újdonságok már hasonlítanak a tavalyi koncepció autóra, hasonló orr és kerék, hasonló fényszórókkal és hátsó lámpákkal. A koncepcióautó néhány dizájneleme – mint a csomagtartó ajtó, vagy az oldalsó műanyag protektorok – még nem látható, de remélhetőleg része lesz az új modellnek.

Ami a meghajtást illeti, feltételezhetően nagyobb teljesítményű lesz, mint a régi Mini E, ami 35 kWh-os akkumulátorával és 200 lóerős motorjával 160 km megtételére volt képes.

 

Kémfotón az új elektromos hajtású Mini

 

Az új Mini EV modell valamikor 2019-ben várható.

forrás: carscoops.com

You may also read!

Nem is annyira környezetbarát az elektromos autó


Az elektromos járművekre átállás csak jelentéktelen mértékben járulhat hozzá a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez Németországban a müncheni egyetem ifo

Read More...
Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komárom Rednex

Amerikai autó? Augusztus? Komárom!

Idén rendezik a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivált, melynek díszvendége az amerikai folk legendás alakja, a Rednex lesz. A Monostori erőd és az amerikai autók szerelmesei ostromára készül a Rednex.

Read More...
Csomós Mixi Nagy Attila Eger Rallye

Csomós Mixi: Kifizetődőnek bizonyult az új mentalitásunk

Csomós Mixi és Nagy Attila a kurtán-furcsán alakult tavalyi szezonja után, az Eger Rallye-n bebizonyította, hogy nem a hangyák hordták össze nekik a Rallye2-ben szerzett bajnoki címüket, és az elmúlt évben csak véletlenül futottak vakvágányra.

Read More...

Leave a reply: