Microlino – BMW Isetta újratöltve

In elektromos
Microlino - BMW Isetta újratöltve

A BMW 56 éve állította le az Isetta gyártását, egy svájci cég pedig most azt tervezi, hogy újra bevezeti az egyajtós, kétüléses városi kisautót Microlino néven.

 

Microlino - BMW Isetta újratöltve

 

A 2,4 méter hosszú Microlino két utasnak kínál helyet egy padszerű ülésen. A kisautó keresztben is beparkolhat, mivel az autó orr részén van az ajtó, amin a vezető és az utas is közvetlenül a járdára léphet.

 

Microlino - BMW Isetta újratöltve

 

A hajtást egy 20 lőerős és 110 Nm nyomatékkal rendelkező villanymotor biztosítja, amivel a Microlino 90 km/h sebességre képes, ami bőven elegendő a városi közlekedésre. A cég két féle akkumulátorral kínálja autóit: a kisebb 8kWh-os 126 km-es, míg a nagyobb 14,4 kWh-os akkumulátor 202 km hatótávot biztosít.

 

Microlino - BMW Isetta újratöltve

 

A normál otthoni csatlakozóaljzatból négy óra alatt lehet feltölteni az akkumulátort, ennek költsége mindössze 1,5 euró, míg a Type 2 csatlakozó egy óra alatt feltölti. A gyártás az év végén kezdődik az olasz Tazzarinál, aki 50% ban tulajdonosa a Microlino AG-nek.

 

Microlino - BMW Isetta újratöltve

 

Az apró méret ellenére a Microlino 300 literes csomagtartót kínál, miközben a belső kissé fapados a költségek csökkentésére. További költségcsökkentő intézkedés az elektromos motor, amely módosított változata ismert a Fiat 500-asból.

 

Microlino - BMW Isetta újratöltve

 

A tervek szerint az idén 100 gépkocsit, majd jövőre 1500- 2000 autó gyártását tervezik. Később évente 5000 autóra növelnék a gyártási volument. A vállalat már több mint 7.200 megrendelést kapott, a Microlino induló ára 12.000 euró.

 

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

Rallye2 Székesfehérvár Csomós Mixi

Csomós Mixi: Nem volt taktika, csak padlógáz!!!

Csomós Mixi és Nagy Attila Székesfehérváron sem feledte el az idei évre megfogalmazott taktikáját, de jócskán engedtek az elveikből. Gigászi csatákat vívtak, olykor-olykor meleg helyzetekbe keveredtek, de összességében jól sikerült a legutóbbi futamuk, hiszen meg tudták őrizni a vezető pozíciót a bajnokságban, három értékelésben is ezüstérmet szereztek a királyok városában.

Read More...
TAXi4 Székesfehérvár Rally Kronome Ákos

Gondok, felszabadultság, második hely

Interjú Kronome Ákos autóversenyzővel a TAXi4 Székesfehérvár Rally után.

Read More...
Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Sokat várt Európa a Ford Mustangra, a Ford azonban nem várta, hogy a Bullitt változat annyira sikeres lesz az öreg kontinensen. Most válaszul az európai vevők bizalmára a 2020-as modellévben is gyártani fogják.

Read More...

Leave a reply: