Microlino – BMW Isetta újratöltve

In elektromos
Microlino - BMW Isetta újratöltve

A BMW 56 éve állította le az Isetta gyártását, egy svájci cég pedig most azt tervezi, hogy újra bevezeti az egyajtós, kétüléses városi kisautót Microlino néven.

 

Microlino - BMW Isetta újratöltve

 

A 2,4 méter hosszú Microlino két utasnak kínál helyet egy padszerű ülésen. A kisautó keresztben is beparkolhat, mivel az autó orr részén van az ajtó, amin a vezető és az utas is közvetlenül a járdára léphet.

 

Microlino - BMW Isetta újratöltve

 

A hajtást egy 20 lőerős és 110 Nm nyomatékkal rendelkező villanymotor biztosítja, amivel a Microlino 90 km/h sebességre képes, ami bőven elegendő a városi közlekedésre. A cég két féle akkumulátorral kínálja autóit: a kisebb 8kWh-os 126 km-es, míg a nagyobb 14,4 kWh-os akkumulátor 202 km hatótávot biztosít.

 

Microlino - BMW Isetta újratöltve

 

A normál otthoni csatlakozóaljzatból négy óra alatt lehet feltölteni az akkumulátort, ennek költsége mindössze 1,5 euró, míg a Type 2 csatlakozó egy óra alatt feltölti. A gyártás az év végén kezdődik az olasz Tazzarinál, aki 50% ban tulajdonosa a Microlino AG-nek.

 

Microlino - BMW Isetta újratöltve

 

Az apró méret ellenére a Microlino 300 literes csomagtartót kínál, miközben a belső kissé fapados a költségek csökkentésére. További költségcsökkentő intézkedés az elektromos motor, amely módosított változata ismert a Fiat 500-asból.

 

Microlino - BMW Isetta újratöltve

 

A tervek szerint az idén 100 gépkocsit, majd jövőre 1500- 2000 autó gyártását tervezik. Később évente 5000 autóra növelnék a gyártási volument. A vállalat már több mint 7.200 megrendelést kapott, a Microlino induló ára 12.000 euró.

 

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

Nem is annyira környezetbarát az elektromos autó


Az elektromos járművekre átállás csak jelentéktelen mértékben járulhat hozzá a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez Németországban a müncheni egyetem ifo

Read More...
Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komárom Rednex

Amerikai autó? Augusztus? Komárom!

Idén rendezik a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivált, melynek díszvendége az amerikai folk legendás alakja, a Rednex lesz. A Monostori erőd és az amerikai autók szerelmesei ostromára készül a Rednex.

Read More...
Csomós Mixi Nagy Attila Eger Rallye

Csomós Mixi: Kifizetődőnek bizonyult az új mentalitásunk

Csomós Mixi és Nagy Attila a kurtán-furcsán alakult tavalyi szezonja után, az Eger Rallye-n bebizonyította, hogy nem a hangyák hordták össze nekik a Rallye2-ben szerzett bajnoki címüket, és az elmúlt évben csak véletlenül futottak vakvágányra.

Read More...

Leave a reply: