Bemutatták az új Mercedes Actros-t

In bemutató
új Mercedes Actros

Az új Actros képes félautomata vezetésre, 3-5 százalékkal takarékosabb az elődnél és nem mellesleg iszonyú jól néz ki. Görgessenek lejjebb a rövid videóért.

Pár napja bemutatták a Mercedes-Benz Trucks új zászlóshajóját, az új Actros-t. A nagyon meggyőző külsejű kamion képes némi önvezetésre. Az Active Drive Assist vezetősegéd ugyanis fékez, gyorsít és kormányoz is minden sebesség tartományban.

új Mercedes Actros
Mercedes-Benz Actros 1863 LS 4×2, OM 473 Euro VI  460 kW (625 PS) teljesítménnyel, 15,6 literes motor, 12 sebességes Mercedes PowerShift 3 váltóval

Az elődhöz képest sikerült a fogyasztást is mérsékelni. Autópályán 3, országúton pedig 5 százalékkal csökkent az üzemanyag szükséglete az Actrosnak. Ebben része van a külső tükrök eltüntesének (MirrorCam), a fülke oldalsó légterelő borításának, az előre tervező erőátvitel irányításnak, ami az online térkép segítségével működik. Bele játszik még a hosszabb végáttétel is, amit 2,533-ról 2,412-re módosítottak. Az új áttétel minden új -második generációs OM 471-es sorhatos motorral szerelt – Actroshoz elérhető.

 

új Mercedes Actros
 

A MirrorCam tehát kamerákkal és 14,5 colos monitorokkal az A oszlopokon váltja ki a külső tükröket. Ez elsősorban a kamion légellenállását csökkenti, de biztonságosabb is.

Az Active Brake Assist 5 vészfékező rendszer érzékeli a hátsó keresztforgalmat és az autó elé lépő gyalogost is és akár állóra is fékez teljes fékerővel. A radar és kamera rendszer segítségével immár még megbízhatóbban működik.

 

új Mercedes Actros
 

A sofőr vagy utas okostelefonja már Apple CarPlay vagy Android Auto segítségével is csatlakoztatható. Emellett több online kapcsolati forma teszi lehetővé a kamion távolról történő monitorozását.

 

Az élő bemutató a Hannoveri IAA Kereskedelmi Jármű Show-n lesz szeptember 20. és 27. között.

You may also read!

Mercedes-AMG GT R Roadster a biztosító szivárogtatott

Mercedes-AMG GT R Roadster – a biztosító szivárogtatott

Sokan várják a legújabb Mercedes-AMG csodák megjelenését. Megszokottak a kémfotók, előfordulnak gyári szivárogtatások, most érdekes módon egy német biztosítótársaság online kalkulátorából szivárogtak ki érdekes adatok.

Read More...
Hyundai Ioniq Plug-in hibrid modellfrissített változata

Itt a Hyundai Ioniq hibrid és Plug-in hibrid modellfrissített változata

Mi új a második genrációs IONIQ Hybrid és Plug-in-Hibrid-ben? A tovább fejlesztett Bluelink telematic szolgáltatás, a SmartSense aktív

Read More...
Fiat Panda Cross

A Fiat Panda Cross nyerte a brit 4X4 Magazine „2019 4X4-ese” díjat. De hogy a Mount Everestre is felment…

A Panda Cross zsinórban másodjára nyerte meg a 4X4 Magazin díját. Nagyon dicsérték a Panda Cross 4X4 motorjait,

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu