Bemutatták az új Mercedes Actros-t

In bemutató
új Mercedes Actros

Az új Actros képes félautomata vezetésre, 3-5 százalékkal takarékosabb az elődnél és nem mellesleg iszonyú jól néz ki. Görgessenek lejjebb a rövid videóért.

Pár napja bemutatták a Mercedes-Benz Trucks új zászlóshajóját, az új Actros-t. A nagyon meggyőző külsejű kamion képes némi önvezetésre. Az Active Drive Assist vezetősegéd ugyanis fékez, gyorsít és kormányoz is minden sebesség tartományban.

új Mercedes Actros
Mercedes-Benz Actros 1863 LS 4×2, OM 473 Euro VI  460 kW (625 PS) teljesítménnyel, 15,6 literes motor, 12 sebességes Mercedes PowerShift 3 váltóval

Az elődhöz képest sikerült a fogyasztást is mérsékelni. Autópályán 3, országúton pedig 5 százalékkal csökkent az üzemanyag szükséglete az Actrosnak. Ebben része van a külső tükrök eltüntesének (MirrorCam), a fülke oldalsó légterelő borításának, az előre tervező erőátvitel irányításnak, ami az online térkép segítségével működik. Bele játszik még a hosszabb végáttétel is, amit 2,533-ról 2,412-re módosítottak. Az új áttétel minden új -második generációs OM 471-es sorhatos motorral szerelt – Actroshoz elérhető.

 

új Mercedes Actros
 

A MirrorCam tehát kamerákkal és 14,5 colos monitorokkal az A oszlopokon váltja ki a külső tükröket. Ez elsősorban a kamion légellenállását csökkenti, de biztonságosabb is.

Az Active Brake Assist 5 vészfékező rendszer érzékeli a hátsó keresztforgalmat és az autó elé lépő gyalogost is és akár állóra is fékez teljes fékerővel. A radar és kamera rendszer segítségével immár még megbízhatóbban működik.

 

új Mercedes Actros
 

A sofőr vagy utas okostelefonja már Apple CarPlay vagy Android Auto segítségével is csatlakoztatható. Emellett több online kapcsolati forma teszi lehetővé a kamion távolról történő monitorozását.

 

Az élő bemutató a Hannoveri IAA Kereskedelmi Jármű Show-n lesz szeptember 20. és 27. között.

You may also read!

Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal

Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal

A Hyundai Csoport olyan fejlesztésen dolgozik, amely egy okostelefon alkalmazáson keresztül teszi lehetővé az elektromos járművek teljesítményparamétereinek a beállítását.

Read More...

Toyota Hilux 2019 speciális kiadás


A Toyota egy különleges Hilux pickupot hoz a Birminghami 2019-es kereskedelmi járművet bemutató rendezvényre, amely április 30-tól május

Read More...
TESLA a Föld Napja 2019

Mit tesz hozzá a TESLA a Föld Napja 2019-hez?


A Tesla a Föld Napjának megünneplésére invitál:
Minden évben több mint 1 milliárd ember ünnepli 193 országban a

Read More...

Leave a reply: