Elon Musk levele a dolgozóihoz – A fél világ a Teslának szurkol, a másik fele ellenük

In elektromos, hír
Elon Musk levele a dolgozóihoz

A napokban a Twitteren értesültünk Elon Musk leveléről, amit a Tesla alkalmazottainak küldött. Ebben megköszöni munkájukat és biztatja őket. Emellett számos fontos személyi változást is ismertet, valamint beleérezhetünk a cég belső hangulatába.

Következzen a levél:

Vállalati Hírek

  1. szeptember 7.

Először is szeretnék köszönetet mondani a hihetetlen erőfeszítéseiért és hozzájárulásáért, a negyedév utolsó néhány hetébe lépve. Ez egy nagyon izgalmas időszak a Tesla számára, és ez a viszonylag rövid idő alatt megtett hatalmas fejlődés az Ön munkájának is köszönhető. Elfeledhetjük, hogy cégünk szinte ismeretlen volt 10 évvel ezelőtt, és még nem is létezett a XXI. század elején.

Történelmünk legcsodálatosabb negyedévére készülünk, több mint kétszer annyi autót gyártunk és szállítunk, mint az előző negyedévben. Egy ideje sok zavaros hír van a médiában. Hagyják csak figyelmen kívül. Az eredmények számítanak, és a gépjárműipar történetében egyedülálló növekedést értünk el. Még a Ford T Model – amely a jelenlegi rekordot tartja világ leggyorsabb autóipari eladás növekedése terén – sem nőtt olyan gyorsan a gyártásban és értékesítésben, mint a Tesla Model 3.

Sőt, a mi termékcsaládunk a legérdekesebb a világpiacon. A Tesla Model Y mint pickup, a Semi és az új Roadster. További érdekes termékünk a Solar Roof (napelemes tetőcserép), amely felpörgette a Powerwall (lakásokban megtermelt napenergia tárolására szolgáló akkumulátor) és a Powerpack termékek gyártását és a termékek továbbfejlesztését. És ez az, amit az emberek tudnak rólunk…

A céljaink elérése érdekében változásokat szeretnék bejelenteni, amiket az elmúlt hetekben az igazgatótanácsban alaposan megvitattunk:

Jerome Guillen az autógyártás elnöke lesz, aki közvetlenül nekem jelent. Új szerepében Jerome felügyeli a Tesla összes autóipari tevékenységét, összehangolja kiterjedt beszállítói hálózatunkat. Jerome mélyreható ismereteket szerzett a Tesla működéséből az elmúlt nyolc évben, részt vett az első Model S program menedzselésében, és az összes modell tervezésében és értékesítésében is szerepet vállalt. A közelmúltban Jerome kulcsszerepet játszott a Model 3 termelési volumenének növelésében, ami elsőre lehetetlen küldetésnek tűnt. Néhány hét alatt kellett kialakítani egy nagy kapacitású teljes gyártósort. Mielőtt Jerome a Teslához érkezett, a Daimler Freightliner divíziójának volt a vezetője.

Kevin Kassekert emberi erőforrásokért és infrastruktúráért felelős elnökhelyettes lesz. Kevin 6 éve dolgozik a Teslánál, korábban az infrastruktúra fejlesztésért felelős elnökhelyettes volt. Kevin vezette a Tesla Gigafactory építését és a Nevadában zajló fejlesztéseket. A Sierra Nevada-hegységben egy halom sziklát kellett megmozgatni, hogy a ma mintegy 12 ezer embert foglalkoztató gyárat építhessünk, nagyjából három év alatt, ahol több akkumulátor készül, mint együtt mindenhol máshol a világon. Ez fantasztikus! A Teslához való csatlakozása előtt Kevin mérnökként dolgozott és több milliárd dolláros üzemeket épített a félvezető iparban. Mint sokan tudják, a Tesla korábbi emberi erőforrásért felelős vezetője, Gaby Toledano néhány hónappal ezelőtt visszavonult, hogy több időt tölthessen családjával. Csodálatos volt vele együtt dolgozni és nagyon hálás vagyok mindenért, amit a Tesla fejlődéséért tett.

Chris Lister tavaly csatlakozott a Teslához, és kulcsszerepe volt a Gigafactoryban, illetve a Model 3 esetén kialakult termelési problémáink megoldásában. Ő lesz a Gigafactory Üzemeltetési alelnöke, Ő vezeti a termelési és gyártásfejlesztési tevékenységünket a Gigában. Chris korábban a Pepsi Cola több nagy volumenű gyárát vezette.

Felicia Mayo HR igazgató, a „sokszínűség- és befogadási” programunk vezetője szintén alelnök lesz, Kevinnek és nekem jelent. Felicia óriási munkát végzett annak érdekében, hogy a Tesla vállalatnál van az egyik legváltozatosabb munkaerő a világon, több mint százféle pozícióban, több mint 50 országban. Felicia korábban a PwC és az Oracle HR vezetőjeként dolgozott, míg legutóbb a Juniper Networks alelnökeként a sokszínűségért és a tehetséggondozásért felelt.

Laurie Shelby a Környezetvédelemért és Egészségügyi Biztonságért felelős alelnök, szintén közvetlenül nekem jelent. Az Önök biztonságáért, és úgy általában csak azért dolgozik, hogy szeressenek munkába járni. Ez rendkívül fontos dolog, ezért tartozik közvetlenül hozzám. Keményen dolgozunk azon, hogy az autóipar messze legbiztonságosabb (és legszórakoztatóbb) munkakörülményei legyenek a Teslánál. Laurie egy 25 éves karriert követően tavaly csatlakozott, az Alcoa-nál óriási előrelépést tett a munkahelyi biztonság terén. Az elmúlt egy évben már csökkent a munkavállalói sérülések száma.

Cindy Nicola a munkaerő toborzásért felelős alelnök, Kevinnek és nekem jelent. Cindy 2015-től vezeti a vállalat globális toborzási munkáit, munkájával már több tízezer rendkívül tehetséges embert hozott a céghez. Cindy korábban az Apple toborzási vezetője volt, előtte pedig az Electronic Artsnál dolgozott.

Végül Dave Arnoldot kineveztem a Tesla kommunikációért felelős igazgatójának. Dave korábban Virgin America kommunikációs igazgatója volt.

Még egyszer köszönöm kitartó és megfeszített munkájukat, amit a Tesla sikeréért végeznek nap mint nap. Ez a munka létfontosságú a fenntartható jövő érdekében, és csodálatos is, mivel az egész emberiség és a Föld jövőjét szolgálja a tisztább energia használata.

Elon

 

És valóban, az igen rövid múlttal rendelkező amerikai cég, még mindig diktálja a tempót bizonyos területen a nagyoknak, ahogy arról korábban is írtunk. Mindenesetre mi drukkolunk nekik.

You may also read!

Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal

Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal

A Hyundai Csoport olyan fejlesztésen dolgozik, amely egy okostelefon alkalmazáson keresztül teszi lehetővé az elektromos járművek teljesítményparamétereinek a beállítását.

Read More...

Toyota Hilux 2019 speciális kiadás


A Toyota egy különleges Hilux pickupot hoz a Birminghami 2019-es kereskedelmi járművet bemutató rendezvényre, amely április 30-tól május

Read More...
TESLA a Föld Napja 2019

Mit tesz hozzá a TESLA a Föld Napja 2019-hez?


A Tesla a Föld Napjának megünneplésére invitál:
Minden évben több mint 1 milliárd ember ünnepli 193 országban a

Read More...

Leave a reply: