Walesben készül az elektromos Aston Martin

In elektromos, hír
elektromos Aston Martin

Az Aston Martin megerősítette, hogy a teljesen elektromos Aston Martin Rapide E modellt a  Walesi St Athan-ban fogják gyártani. Az Aston Martin elektromos hajtással kapcsolatos fejlesztési központja a gyár mellett lesz.

 

elektromos Aston Martin

 

A brit márka helyi létesítménye korábban a királyi légierőt szolgálta hangárként, most egy olyan üzemmé alakul, amely a következő években számos fontos Aston Martin modellt fog készíteni. A Rapide E mellett St Athan-ban gyártják majd a DBX crossover-t és a későbbre tervezett Lagonda-t is.

 

“Az Aston Martin a zéró kibocsátású technológiák fejlesztésében látja a jövőt. Örülök, hogy St Athan lesz az elektromos fejlesztés és gyártás központja mind az Aston Martin, mind a Lagonda márkák számára” – mondta Andy Palmer elnök-vezérigazgató.

Amikor a St Athani építési munkák befejeződnek, az Aston Martin elkészíti az új DBX első prototípusait. Az üzem 750 új alkalmazottnak ad munkát.

 

elektromos Aston Martin

 

Nem csak elektromos autókat gyártanak majd a létesítményben, de az Aston Martin azt tervezi, hogy a 2020-as évek közepéig az minden modellje rendelhető lesz villamos hajtással is. Az új központ fontos szerepet fog betölteni ezen járművek fejlesztésében.

“Nagyon büszke vagyok az Aston Martin azon döntésére, hogy St. Athan-t választották új gyáruk helyszínéül. Ez egy bizalmi szavazás, amivel elismerik a walesi kormány munkáját és azt a támogatási csomagot, amelyet a velünk együttműködő vállalkozások számára kínálunk “- mondta Carwyn Jones miniszterelnök.

 

elektromos Aston Martin

 

“A mai bejelentés, hogy St Athan lesz a villamosítás központja az Aston Martin és a Lagonda márkák számára egy újabb hatalmas győzelem Walesnek. Igazi bizonyítéka a munkaerőnk hírnevének, elkötelezettségének és képességeinek, ugyanakkor kiváló és nagyon kézzelfogható példája annak, hogy a walesi kormányzati támogatás hogyan járulhat hozzá a további gazdasági növekedéshez és munkahelyteremtéshez “.

Az Aston Martin Rapide E olyan 800 voltos technológiát használ, mint például a Porsche Taycan, ami gyorsabb feltöltést tesz lehetővé. A gyártás indulása 2019-ben várható.

 

elektromos Aston Martin

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal

Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal

A Hyundai Csoport olyan fejlesztésen dolgozik, amely egy okostelefon alkalmazáson keresztül teszi lehetővé az elektromos járművek teljesítményparamétereinek a beállítását.

Read More...

Toyota Hilux 2019 speciális kiadás


A Toyota egy különleges Hilux pickupot hoz a Birminghami 2019-es kereskedelmi járművet bemutató rendezvényre, amely április 30-tól május

Read More...
TESLA a Föld Napja 2019

Mit tesz hozzá a TESLA a Föld Napja 2019-hez?


A Tesla a Föld Napjának megünneplésére invitál:
Minden évben több mint 1 milliárd ember ünnepli 193 országban a

Read More...

Leave a reply: