A Bentley folytatja a villamosítást

In elektromos, hír
A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley mérnökök azon dolgoznak, hogy az új Continental GT sorozatot bővítsék egy nagy teljesítményű  plug-in hibrid modellel. Így a márciusban bemutatott Bentayga mellett további hibriddel bővülne a környezetbarát luxuskínálat.

A Continental GT PHEV külsőre ugyanúgy néz ki, mint az alapmodell, kivéve néhány apró, de szükségszerű eltérést. Ilyen például a töltőcsatlakozó helye, amely az üzemanyagtankkal ellenkező oldali hátsó sárvédőn található, amint ez a prototípuson látható.

 

A Bentley folytatja a villamosítást

 

A teljesítmény nem kérdés

A legtöbb jel arra utal, hogy a Bentley ugyanazt a plug-in hibrid motort kapja, amit már a Bentayga PHEV-ből ismerünk. Ez egy 3.0 literes turbófeltöltésű V6 benzinmotor, kiegészítve egy villanymotorral és az egyelőre ismeretlen kapacitású akkumulátorokkal. A Bentayga hasonlóságból kiindulva a Conti-nak legalább 50 km elektromos teljesítménnyel kell rendelkeznie 75 g/km-es CO2-kibocsátás mellett.

Érdekes, hogy ez valójában egy átszabott változata a Porsche Panamera 4 E-Hybrid hajtóművének, aminek alapján konkrét számokat is ismerünk. A Porsche 456 lóerős teljesítménye 4,6 másodperc alatt gyorsít 100 km/órás sebességre és a tisztán elektromos üzemmódban elérheti a 140 km h sebességet, míg legnagyobb sebessége 278 km/óra.

 

A Bentley folytatja a villamosítást

 

Érdemes megemlíteni, hogy a Bentley Continental GT PHEV nagyobb teljesítményt nyújthat, akár 670 lőerőt, ha a Panamera Turbo S E-Hybrid motorral szerelnék. Ez pillanatnyilag csak egy spekuláció, de ez egyértelműen jobban illeszkedne a nagyméretű luxus kupéhoz.

 

A Bentley folytatja a villamosítást

 

Ami az autó belső terét illeti, a Continental GT PHEV ugyanazt a belső élményt és kényelmet nyújtja, mint a hagyományos belsőégésű motorral szerelt testvérei, azaz természetes bőrfelületek, kézzel polírozott króm betétek, faberakások, valamint egy 12,3 colos retina felbontású érintőképernyő.

 

A Bentley folytatja a villamosítást

 

A Bentley Continental GT PHEV várhatóan 2020-tól rendelhető, a bemutató azonban már jövőre várható. Az alábbi linken a carscoops.com által publikált képek megtekinthetők. Ezeken már látni, hogy mindkét hátsó sárvédőn van töltőnyílás a kétféle “üzemanyagnak”.

https://www.carscoops.com/2018/09/electrified-bentley-continental-gt-join-bentayga-phev-offering-best-worlds/#lg=1&slide=1

forrás: carscoops.com

You may also read!

EU forrás EU áramforrásra – Európa visszavág

EU forrás EU áramforrásra – Európa visszavág


Trump elnök kereskedelmi háborúját sokan bírálják az Európai politikusok közül. Macron elnök most mégis hasonlót lépett, diszkréten

Read More...
A Kia elektromos küldetése

A Kia elektromos küldetése

A Kia Motors Europe a World Shopperrel együttműködve Észak-Európa legfejlettebb elektromos autó piacait járja be. Mindezt az „Elektromos Küldetés” címén, hogy még jobban megismerje az elektromos autózás európai trendjeit.

Read More...
Suzuki Jimny Black Bison – Bárány farkasbőrben

Suzuki Jimny Black Bison – Bárány farkasbőrben

A Suzuki Jimny Black Bison nem is tuning, hanem egy kitűnő álca, amivel a törpeterepjáró kiköpött mása a Mercedes G-osztálynak.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu