Újabb Nissan Patrol Guinness világrekord

In hír

Sólyom az Arab-sivatag homokján

A Nissan Patrol nem feltétlenül az egyik legelegánsabb jármű a piacon, de sikerült megdönteni a  “legnagyobb autós összehangolt tánc” Guinness világrekordot.

A Dubai Rugby stadionban összegyűlt 180 járművel, két koncentrikus vonalban, ellentétes irányban, 1476 méteres távolságon.

A versenyző Axcil Jefferies vezette az egész produkciót, amely egy óriás sólyom formáját ölti, amely 176,5 méter hosszan és 225 méter szélességben terjedt el. Fentről nézve a minta úgy nézett ki, mint egy óriási sólyom repülés közben az Arab-sivatag homokján, mondta Nissan.

Ami még különlegesebbé teszi ezt az eredményt, az a tény, hogy mindenki, aki részt vett a rekordkísérletben, a Nissan személyzete volt – kommentálta a márka Közel-Kelet ügyvezető igazgatóját, Juergen Schmitz. Nagyszerű kiváltság volt, hogy munkatársainknak lehetőséget biztosítanak arra, hogy részt vegyenek ebben az attrakcióban.

A Közel-Keleten a Nissan Patrol új Guinness világrekordja szintén a jármű három külön kiadásának ünnepe volt: ezek a Safari Falcon, Gazelle és Gazelle-X, amelyek nevét ihlette a szinkronizált autótánc alakja.

A Nissan korábban két másik Guinness világrekordot hozott a Patrolral. Az elsőt 2013 augusztusában érte el, amikor a SUV a világ legnagyobb repülőgépét vontatta a Sharjah nemzetközi repülőtéren, az Egyesült Arab Emírségekben, több mint 50 méterre. Két évvel később, 2015 szeptemberében a Patrol felállított egy rekordot a 100 méteres homokdűne leggyorsabb emelkedésére egy járművel 4,9 másodpercen belül.

Forrás: carscoops.com

You may also read!

Vége a Teslák ingyenes töltésének

Az új Tesla vásárlóknak már fizetniük kell a töltésért
Az idén november 2-át követően vásárolt Tesla Model S

Read More...
Nehéz feladat volt - Nyíregyháza Rali

Fogasy: Nehéz feladat volt – Hősies küzdelem a Nyíregyháza Ralin

Az abszolút kilencedik helyen végzett Fogasy Gergely és Berendi Dávid a jövőévi magyar Európa-bajnoki futam kandidálóversenyén, a Nyíregyháza

Read More...

Az európai nagyvárosok közül Bukarestben állnak a legtöbbet dugóban az autósok

Közlekedési felmérés
 A 800 ezer lakost meghaladó népességű európai városok közül Bukarestben töltik a legtöbb időt – évente

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu