Újabb Nissan Patrol Guinness világrekord

In hír

Sólyom az Arab-sivatag homokján

A Nissan Patrol nem feltétlenül az egyik legelegánsabb jármű a piacon, de sikerült megdönteni a  “legnagyobb autós összehangolt tánc” Guinness világrekordot.

A Dubai Rugby stadionban összegyűlt 180 járművel, két koncentrikus vonalban, ellentétes irányban, 1476 méteres távolságon.

A versenyző Axcil Jefferies vezette az egész produkciót, amely egy óriás sólyom formáját ölti, amely 176,5 méter hosszan és 225 méter szélességben terjedt el. Fentről nézve a minta úgy nézett ki, mint egy óriási sólyom repülés közben az Arab-sivatag homokján, mondta Nissan.

Ami még különlegesebbé teszi ezt az eredményt, az a tény, hogy mindenki, aki részt vett a rekordkísérletben, a Nissan személyzete volt – kommentálta a márka Közel-Kelet ügyvezető igazgatóját, Juergen Schmitz. Nagyszerű kiváltság volt, hogy munkatársainknak lehetőséget biztosítanak arra, hogy részt vegyenek ebben az attrakcióban.

A Közel-Keleten a Nissan Patrol új Guinness világrekordja szintén a jármű három külön kiadásának ünnepe volt: ezek a Safari Falcon, Gazelle és Gazelle-X, amelyek nevét ihlette a szinkronizált autótánc alakja.

A Nissan korábban két másik Guinness világrekordot hozott a Patrolral. Az elsőt 2013 augusztusában érte el, amikor a SUV a világ legnagyobb repülőgépét vontatta a Sharjah nemzetközi repülőtéren, az Egyesült Arab Emírségekben, több mint 50 méterre. Két évvel később, 2015 szeptemberében a Patrol felállított egy rekordot a 100 méteres homokdűne leggyorsabb emelkedésére egy járművel 4,9 másodpercen belül.

Forrás: carscoops.com

You may also read!

Nem is annyira környezetbarát az elektromos autó


Az elektromos járművekre átállás csak jelentéktelen mértékben járulhat hozzá a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez Németországban a müncheni egyetem ifo

Read More...
Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komárom Rednex

Amerikai autó? Augusztus? Komárom!

Idén rendezik a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivált, melynek díszvendége az amerikai folk legendás alakja, a Rednex lesz. A Monostori erőd és az amerikai autók szerelmesei ostromára készül a Rednex.

Read More...
Csomós Mixi Nagy Attila Eger Rallye

Csomós Mixi: Kifizetődőnek bizonyult az új mentalitásunk

Csomós Mixi és Nagy Attila a kurtán-furcsán alakult tavalyi szezonja után, az Eger Rallye-n bebizonyította, hogy nem a hangyák hordták össze nekik a Rallye2-ben szerzett bajnoki címüket, és az elmúlt évben csak véletlenül futottak vakvágányra.

Read More...

Leave a reply: