Újabb Nissan Patrol Guinness világrekord

In hír

Sólyom az Arab-sivatag homokján

A Nissan Patrol nem feltétlenül az egyik legelegánsabb jármű a piacon, de sikerült megdönteni a  “legnagyobb autós összehangolt tánc” Guinness világrekordot.

A Dubai Rugby stadionban összegyűlt 180 járművel, két koncentrikus vonalban, ellentétes irányban, 1476 méteres távolságon.

A versenyző Axcil Jefferies vezette az egész produkciót, amely egy óriás sólyom formáját ölti, amely 176,5 méter hosszan és 225 méter szélességben terjedt el. Fentről nézve a minta úgy nézett ki, mint egy óriási sólyom repülés közben az Arab-sivatag homokján, mondta Nissan.

Ami még különlegesebbé teszi ezt az eredményt, az a tény, hogy mindenki, aki részt vett a rekordkísérletben, a Nissan személyzete volt – kommentálta a márka Közel-Kelet ügyvezető igazgatóját, Juergen Schmitz. Nagyszerű kiváltság volt, hogy munkatársainknak lehetőséget biztosítanak arra, hogy részt vegyenek ebben az attrakcióban.

A Közel-Keleten a Nissan Patrol új Guinness világrekordja szintén a jármű három külön kiadásának ünnepe volt: ezek a Safari Falcon, Gazelle és Gazelle-X, amelyek nevét ihlette a szinkronizált autótánc alakja.

A Nissan korábban két másik Guinness világrekordot hozott a Patrolral. Az elsőt 2013 augusztusában érte el, amikor a SUV a világ legnagyobb repülőgépét vontatta a Sharjah nemzetközi repülőtéren, az Egyesült Arab Emírségekben, több mint 50 méterre. Két évvel később, 2015 szeptemberében a Patrol felállított egy rekordot a 100 méteres homokdűne leggyorsabb emelkedésére egy járművel 4,9 másodpercen belül.

Forrás: carscoops.com

You may also read!

Mercedes-AMG GT R Roadster a biztosító szivárogtatott

Mercedes-AMG GT R Roadster – a biztosító szivárogtatott

Sokan várják a legújabb Mercedes-AMG csodák megjelenését. Megszokottak a kémfotók, előfordulnak gyári szivárogtatások, most érdekes módon egy német biztosítótársaság online kalkulátorából szivárogtak ki érdekes adatok.

Read More...
Hyundai Ioniq Plug-in hibrid modellfrissített változata

Itt a Hyundai Ioniq hibrid és Plug-in hibrid modellfrissített változata

Mi új a második genrációs IONIQ Hybrid és Plug-in-Hibrid-ben? A tovább fejlesztett Bluelink telematic szolgáltatás, a SmartSense aktív

Read More...
Fiat Panda Cross

A Fiat Panda Cross nyerte a brit 4X4 Magazine „2019 4X4-ese” díjat. De hogy a Mount Everestre is felment…

A Panda Cross zsinórban másodjára nyerte meg a 4X4 Magazin díját. Nagyon dicsérték a Panda Cross 4X4 motorjait,

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu