Az Ares Design is készít Tesla Roadster-t – Model S-ből

In elektromos, hír
Az Ares Design is készít Tesla Roadster-t – Model S-ből

Tesla Roadstert szeretne? Segít az Ares Design. Aki ugyanis egy új, gyári nyitható tetejű Teslát szeretne, már csak a második generációs Roadsterből rendelhet.

Tudni kell azonban, hogy a szállítások csak 2020 után várhatók, az árak pedig 200.000 amerikai dollárról indulnak. A potenciális hazai vásárlók kedvéért ez kb. 56 millió Ft, de ha megnöveljük a 27%-os áfával, már 70 millió forint fölé megy az ár. Persze, mindig van alternatíva, például az első generációs roadster használt példányainak a megvásárlására, de Elon Musk is elismerte, hogy megbízhatóság szempontjából az az autó katasztrófa volt. Mit vegyen akkor, aki akár 50 milliót is áldozna arra, hogy kicsit kiemelkedjen a tömegből?

Nos, van néhány autóépítő szakember, meg cégek is, akik vállalják egy Tesla Model 3 vagy Model S átalakítását kabrióvá. Bár még nem nagyon láttunk tető nélküli Model 3-ast, a Model S esetén már voltak próbálkozások. Az egyik legújabb céges próbálkozás a modenai Ares Design roadstere, tervrajzuk világosan mutatja, hogy mi az elképzelésük. A közösségi oldalukon már közzétették az Ares Design Tesla S Roadster vázlatát. Meg kell hagyni, jól néz ki!

 

 

Miért olyan különleges ez a megoldás? Egyszerűen azért, mert korábban senki sem próbálta úgy átalakítani a Model S-t, hogy kétajtós, kétüléses roadster legyen belőle. Az összes létező Model S kabrió négy ajtós és két sorban vannak az ülések. A modenai tervezők azonban nem sokat foglalkoztak eddig a részletekkel. Csak annyit mondtak, hogy “minden tudásukat és kreativitásukat beleadják a projektbe, hogy egy izgalmas és különleges roadster változata legyen a Tesla Model S-nek.

Ha a közzétett vázlat megvalósul, az Ares Design féle Model S Roadster biztosan figyelemfelkeltő autó lesz. Ami azt illeti, ez hatással lehet a Tesla saját roadster fejlesztésére és értékesítésére. Természetesen mindez függ attól is, hogy a modenaiak mikortól és mennyiért készítik a Model S alapú roadstert. Az új Model S ára áfával együtt is csak 33 millió forint körül van, így akár a hivatalos ár feléből is kijön a hazai vásárló.

forrás: carscoops.com

You may also read!

Rebenlad Rally

Fogasy fantasztikus versennyel kezdett a Rebenland Rally-n


Nehéz, de jóhangulatú versenyen mutatkozott be Fogasy Gergely és Berendi Dávid a Ford Fiesta R5-tel.
Az osztrák

Read More...
Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Tudjuk a gyermekdalból, hogy majd József napján elmúlik a szél. Március 13-án viszont még olyan szél fújt Texas államban, hogy felborított egy kamiont. Mit tehetünk nagyon erős oldalszélben?

Read More...
Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

A Mercedes-AMG GT R Pro a prémiumgyártó sportautói között a zászlóshajó. Az új modell már rendelhető az Egyesült Királyságban. A Pro jelzésből eredő ártöbbletből egy jól felszerelt prémiumkategóriás autót is vásárolhatnánk.

Read More...

Leave a reply: