Vége a Teslák ingyenes töltésének

In hír

Az új Tesla vásárlóknak már fizetniük kell a töltésért

Az idén november 2-át követően vásárolt Tesla Model S és Tesla Model X villanyautókat már csak fizetős módon lehet feltölteni a gyártó Supercharger állomásain, vagyis az amerikai vállalat beváltotta korábbi ígéretét, miszerint hamarosan vége lesz az ingyenes töltögetésnek.

Az idén november előtt vásárolt Teslákra viszont továbbra is érvényes a cég két évvel ezelőtt bevezetett kedvezménye, melynek értelmében a tulajdonosok évente 400 kWh értékben ingyen használhatják a Superchargereket. Vagyis a korábban üzembe helyezett villanyautókkal évente körülbelül 1600 kilométert lehet megtenni az úgymond ajándéka kapott energiával.

Megjegyzendő, hogy a korábban Teslára váltók ajánlásával új Teslát vásárlók a megfelelő referenciakód birtokában 6 hónapos ingyenes Supercharger használatot kaphatnak. Utána viszont nekik is fizetniük kell minden töltésért.

Töltési díj

A Tesla Superchargerek használati díja régiónként eltérő. Van, ahol kWh-ként zajlik a fizetés és van, ahol a töltés ideje alapján. Ahol lehetséges, ott az előbbi fizetési megoldást favorizálja a Tesla, de például Németországban időalapú rendszerben lehet fizetni a villanyautók töltéséért.

A német Superchargerek esetében 60 kW-ig percenként 17 eurócentbe (55 forint forint) kerül a Teslák töltése, e felett pedig ennek dupláját, percenként 34 eurócentet (110 forint) kell fizetni. Ezenkívül azoknak is fizetniük kell, akik ugyan nem töltik a kocsijuk akkumulátorát, de elfoglalnak egy Supercharger parkolóhelyet. Nekik percenként 40-80 eurócentjükbe (130-260 forint) kerül a parkolás ezen nem túl udvarias fajtája.

Az első Superchargereket 2012-ben helyezték üzembe, és a rendszert 2 évvel ezelőttig ingyenesen lehetett használni. A Tesla jelenleg 1359 töltőhelyen 11234 Supercharger töltőpontot üzemeltet, hazánkban Győr és Nagykanizsa közelében található 4-4 darab 120 kW-os töltőpont.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

Nyolc hónapja zsugorodik az európai újautó-piac


Látszik, hogy a bajok most a nagy nyugati piacokon vannak, így hiába is teljesít a mi régiónk még

Read More...
25. HELL Miskolc Rallye

Jó pörgős verseny volt! – Interjú Poczang Valér navigátorral a 25. HELL Miskolc Rallye után.
HELL Miskolc Rallye 2019. 05. 02. Parkánszki Balázs – Poczang Valér Lada 2105 Dynamic Rally Team

Read More...

Bemutatta a Volvo kínai tulajdonosa a saját hibrid SUV-ját


A kínai Geely egyre többször okoz kellemes meglepetést, egyre versenyképesebbnek tűnnek termékei a német, a japán és a

Read More...

Leave a reply: