Vége a Teslák ingyenes töltésének

In hír

Az új Tesla vásárlóknak már fizetniük kell a töltésért

Az idén november 2-át követően vásárolt Tesla Model S és Tesla Model X villanyautókat már csak fizetős módon lehet feltölteni a gyártó Supercharger állomásain, vagyis az amerikai vállalat beváltotta korábbi ígéretét, miszerint hamarosan vége lesz az ingyenes töltögetésnek.

Az idén november előtt vásárolt Teslákra viszont továbbra is érvényes a cég két évvel ezelőtt bevezetett kedvezménye, melynek értelmében a tulajdonosok évente 400 kWh értékben ingyen használhatják a Superchargereket. Vagyis a korábban üzembe helyezett villanyautókkal évente körülbelül 1600 kilométert lehet megtenni az úgymond ajándéka kapott energiával.

Megjegyzendő, hogy a korábban Teslára váltók ajánlásával új Teslát vásárlók a megfelelő referenciakód birtokában 6 hónapos ingyenes Supercharger használatot kaphatnak. Utána viszont nekik is fizetniük kell minden töltésért.

Töltési díj

A Tesla Superchargerek használati díja régiónként eltérő. Van, ahol kWh-ként zajlik a fizetés és van, ahol a töltés ideje alapján. Ahol lehetséges, ott az előbbi fizetési megoldást favorizálja a Tesla, de például Németországban időalapú rendszerben lehet fizetni a villanyautók töltéséért.

A német Superchargerek esetében 60 kW-ig percenként 17 eurócentbe (55 forint forint) kerül a Teslák töltése, e felett pedig ennek dupláját, percenként 34 eurócentet (110 forint) kell fizetni. Ezenkívül azoknak is fizetniük kell, akik ugyan nem töltik a kocsijuk akkumulátorát, de elfoglalnak egy Supercharger parkolóhelyet. Nekik percenként 40-80 eurócentjükbe (130-260 forint) kerül a parkolás ezen nem túl udvarias fajtája.

Az első Superchargereket 2012-ben helyezték üzembe, és a rendszert 2 évvel ezelőttig ingyenesen lehetett használni. A Tesla jelenleg 1359 töltőhelyen 11234 Supercharger töltőpontot üzemeltet, hazánkban Győr és Nagykanizsa közelében található 4-4 darab 120 kW-os töltőpont.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

Tim Gábor dobogós a Mikulás Rallye-n az új autóval

A több nehézséget, három kiesést, de végül kategória harmadik helyet hozó Rallye2 szezon végeztével volt hiányérzet Tim Gáborban

Read More...
Védelmi hiba? – Csillagtalan a FIAT PANDA is

Védelmi hiba? – Csillagtalan a FIAT PANDA is

Az EURO NCAP törés teszten egy csillag sem jutott a Fiat Pandának. Legutóbb a Fiat Punto kapott ilyen minősítést 2017 decemberében.

Read More...
Volkswagen Polo GTI R5-tel folytatja a MOL Racing Team

Volkswagen Polo GTI R5-tel folytatja a MOL Racing Team

2019-ben az új Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyez a Rali Európa-bajnokságban a Herczig Norbert – Ferencz Ramón kettős. A MOL Racing Team párosa már a hétvégén bemutatkozik az új autóval.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu