Már tesztelik a repülő taxi-t – Az Audi, az Airbus és az Italdesign együttműködése

In hír
repülő taxi

Az amszterdami Drón Hétvégén az Audi, az Airbus és az Italdesign közösen mutatják be a „Pop.Up Next” repülő taxi prototípusát, ami már vezethető és képes repülni. Ez a koncepció ötvöz egy önvezető elektromos autót és egy utasszállító drónt.

 

repülő taxi
 

Az első publikus teszt repülésen a repülő egység pontosan letett egy földi modult, ami magától elhajtott a landolási helyszínről. Ez még csak egy 1:4 arányú modell volt. De a következő évtizedben már a nagyvárosokban használhatja majd a közönség ezt az úri huncutságot. De ma még egyelőre maximum egy macska fér bele a repülő taxiba.

A jövőben majd felnőttek és gyerekek akár jogsi nélkül is használhatják ezt a formáját a közlekedésnek, amit akár robot taxinak is hívhatunk.

 

repülő taxi
 

A három neves cég együttműködésének következő lépése az 1:1 arányú repülő taxi megépítése lesz. Az Audi emellett támogatja a Városi Légi Mobilitás projectet is Ingolstadtban.

Mindenesetre kíváncsian várjuk az ember szállítására alkalmas modellt és a fejleményeket ezen a területen. Egy második vagy harmadik szintű önvezetés is először szokatlan az embernek, de egy idő után nagyon élvezetes. Ha pedig már egy robot taxi szállít, ami akár repülni is tud, az tényleg a sci-fi-k világa lesz.

 

repülő taxi

You may also read!

Védelmi hiba? – Csillagtalan a FIAT PANDA is

Védelmi hiba? – Csillagtalan a FIAT PANDA is

Az EURO NCAP törés teszten egy csillag sem jutott a Fiat Pandának. Legutóbb a Fiat Punto kapott ilyen minősítést 2017 decemberében.

Read More...
Volkswagen Polo GTI R5-tel folytatja a MOL Racing Team

Volkswagen Polo GTI R5-tel folytatja a MOL Racing Team

2019-ben az új Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyez a Rali Európa-bajnokságban a Herczig Norbert – Ferencz Ramón kettős. A MOL Racing Team párosa már a hétvégén bemutatkozik az új autóval.

Read More...
Polestar 1 tesztelés

A Polestar 1 tesztelés-éhez kell egy jó sofőr is, akit sokan irigyelünk – videóval

A Polestar 1 tesztelése folytatódik egészen a 2019 évközepi gyártás elkezdéséig. Szerencsére a törésteszten nem ült benne a

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu