Már tesztelik a repülő taxi-t – Az Audi, az Airbus és az Italdesign együttműködése

In hír
repülő taxi

Az amszterdami Drón Hétvégén az Audi, az Airbus és az Italdesign közösen mutatják be a „Pop.Up Next” repülő taxi prototípusát, ami már vezethető és képes repülni. Ez a koncepció ötvöz egy önvezető elektromos autót és egy utasszállító drónt.

 

repülő taxi
 

Az első publikus teszt repülésen a repülő egység pontosan letett egy földi modult, ami magától elhajtott a landolási helyszínről. Ez még csak egy 1:4 arányú modell volt. De a következő évtizedben már a nagyvárosokban használhatja majd a közönség ezt az úri huncutságot. De ma még egyelőre maximum egy macska fér bele a repülő taxiba.

A jövőben majd felnőttek és gyerekek akár jogsi nélkül is használhatják ezt a formáját a közlekedésnek, amit akár robot taxinak is hívhatunk.

 

repülő taxi
 

A három neves cég együttműködésének következő lépése az 1:1 arányú repülő taxi megépítése lesz. Az Audi emellett támogatja a Városi Légi Mobilitás projectet is Ingolstadtban.

Mindenesetre kíváncsian várjuk az ember szállítására alkalmas modellt és a fejleményeket ezen a területen. Egy második vagy harmadik szintű önvezetés is először szokatlan az embernek, de egy idő után nagyon élvezetes. Ha pedig már egy robot taxi szállít, ami akár repülni is tud, az tényleg a sci-fi-k világa lesz.

 

repülő taxi

You may also read!

EU forrás EU áramforrásra – Európa visszavág

EU forrás EU áramforrásra – Európa visszavág


Trump elnök kereskedelmi háborúját sokan bírálják az Európai politikusok közül. Macron elnök most mégis hasonlót lépett, diszkréten

Read More...
A Kia elektromos küldetése

A Kia elektromos küldetése

A Kia Motors Europe a World Shopperrel együttműködve Észak-Európa legfejlettebb elektromos autó piacait járja be. Mindezt az „Elektromos Küldetés” címén, hogy még jobban megismerje az elektromos autózás európai trendjeit.

Read More...
Suzuki Jimny Black Bison – Bárány farkasbőrben

Suzuki Jimny Black Bison – Bárány farkasbőrben

A Suzuki Jimny Black Bison nem is tuning, hanem egy kitűnő álca, amivel a törpeterepjáró kiköpött mása a Mercedes G-osztálynak.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu