Már tesztelik a repülő taxi-t – Az Audi, az Airbus és az Italdesign együttműködése

In hír
repülő taxi

Az amszterdami Drón Hétvégén az Audi, az Airbus és az Italdesign közösen mutatják be a „Pop.Up Next” repülő taxi prototípusát, ami már vezethető és képes repülni. Ez a koncepció ötvöz egy önvezető elektromos autót és egy utasszállító drónt.

 

repülő taxi
 

Az első publikus teszt repülésen a repülő egység pontosan letett egy földi modult, ami magától elhajtott a landolási helyszínről. Ez még csak egy 1:4 arányú modell volt. De a következő évtizedben már a nagyvárosokban használhatja majd a közönség ezt az úri huncutságot. De ma még egyelőre maximum egy macska fér bele a repülő taxiba.

A jövőben majd felnőttek és gyerekek akár jogsi nélkül is használhatják ezt a formáját a közlekedésnek, amit akár robot taxinak is hívhatunk.

 

repülő taxi
 

A három neves cég együttműködésének következő lépése az 1:1 arányú repülő taxi megépítése lesz. Az Audi emellett támogatja a Városi Légi Mobilitás projectet is Ingolstadtban.

Mindenesetre kíváncsian várjuk az ember szállítására alkalmas modellt és a fejleményeket ezen a területen. Egy második vagy harmadik szintű önvezetés is először szokatlan az embernek, de egy idő után nagyon élvezetes. Ha pedig már egy robot taxi szállít, ami akár repülni is tud, az tényleg a sci-fi-k világa lesz.

 

repülő taxi

You may also read!

Salgó Rally

Nem titok, nyerni szeretnénk! – Salgó Rally


A hétvégén, egy városi prológot és kilenc gyorsot magába foglaló M6LOG Salgó Rallye2 verseny vár a JG-2 Racing

Read More...
VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...

Leave a reply: