Schumacher 50 éves – 5 legszebb futamgyőzelme

In Téma
Schumacher 50 éves – 5 legszebb futamgyőzelme

Az autó-motor sport 2019-es évben esedékes nevezetes évfordulói között kitüntetett helyet foglal el a mai nap, a Forma-1 legenda Michael Schumacher 50. születésnapja.

Schumacher a Forma-1 eddigi legsikeresebb pilótája. 2013-as síbalesete óta is rajongók ezrei aggódnak vagy éppen imádkoznak érte, hogy súlyos fejsérüléséből felépüljön.

Michael állapotára vonatkozó részleteket a család kérésére senki sem publikál, de a család által hivatalosan közzétett információkat a legtöbb hírportál átveszi. Alább olvasható a 2019. január 2-án kiadott családi nyilatkozat:

„Biztos lehetsz benne, hogy a legjobb kézben van, és minden emberileg megtehetőt megteszünk, hogy segítsünk Neki.”

Tegnap egy fénykép is megjelent Schumacher Twitter-fiókjában Michaelről és feleségéről, Corinnáról, köszönetet mondva a rajongóknak, akik Michael 50. születésnapját ünneplik. Egyúttal az érdeklődők figyelmébe ajánlották a Michael pályafutását bemutató új kiállítást, valamint egy új mobilalkalmazást, amely lehetővé teszi a korábbi eredmények megtekintését.

Schumacher 50 éves – 5 legszebb futamgyőzelme

Michael Schumacher 50. születésnapja alkalmából a driving.co.uk oldal szerkesztői átnézték Michael 91 Forma-1-es futamgyőzelmét, és kiválasztottak öt meghatározó győzelmet, amin keresztül meggyőződhetünk kivételes tehetségéről. Egy korábbi válogatáshoz hasonlóan angol kollégáink ebbe az 5-be is beválasztottak egy Hungaroringen zajlott versenyt.

1996 Spanyol Nagydíj

1996-ban már Schumacher volt a F1 egyik legsikeresebb vezetője, 19 GP győzelemmel és két világbajnoki címmel. Ez a Spanyol Nagydíj volt az év vizes versenye, amelyen Michael megmutatta, ő az autósport egyik legjobb pilótája. Annak ellenére, hogy a Ferrari nem volt nagyon alkalmas a versenyzésre, Schumacher 45 másodpercet vert a második helyezettre, prezentálva, hogy mit várhatunk a Forma 1 „Vörös bárójától”.

1997 Belga Nagydíj

Schumacher „Regenmeister” (esőmester) státuszának további megerősítését példázza az 1997-es belga Grand Prix. Történelmi verseny volt, mivel a hirtelen jött eső miatt a biztonsági kocsi mögött ment le az első négy kör. Michael harmadik helyről indulva az ötödik körtől egymás után előzte az előtte haladó autókat, és rövidesen élre került. A győzelem garantált volt, Schumi leintése után még 27 másodpercet kellett várni a második befutóra.

 

1998 Magyar Nagydíj

Ellentétben a fenti vizes-versenyekkel, Schumachernek mindent bele kellett adnia, hogy megnyerje a Magyar Nagydíjat 1998-ban. A két McLaren indult az élről, az akkor szokásos két megállásos stratégiával. Ross Brawn merész, három megállásos tervet készített, mondván Schumi ezt meg tudja csinálni! Michaelnek 25 másodpercet kellett ledolgoznia 19 kör alatt. Megcsinálta, és az eredmény talán az egyik leglátványosabb győzelem az F1 történelemben.

 

2004 Francia Nagydíj

Habár Schumacher kellően uralta a 2004-es bajnokságot, volt pár alkalom, amikor úgy tűnt, rossz napja van. Például a Francia Nagy díj időmérő edzése után a Renault volt a favorit, mindenki a hazai csapat győzelmét várta az ifjú tehetség Fernando Alonso pole-pozíciójától. Schumacher és a csapat a 98-as magyar győzelemnél alkalmazott stratégiától eltérve, nagyon ravasz taktikával dolgozott. Schumi hihetetlen ütemérzékkel és a 4 kiállásos stratégia kombinációjával váratlan győzelmet aratott.

 

2006-os kínai nagydíj

Talán illeszkedik Michael pályájához, hogy utolsó futamgyőzelme is az egyik legjobbja legyen. Miután látszólag nem lehetett mit tenni az esős pályán is rendkívül gyors Alonsoval, Schumacher ment ki elsőként száraz gumiért, ahogy enyhült az eső. Szép lassan ment előre a hatodik helyről, és 14 körrel a verseny vége előtt átvette a vezetést. Alonso később cserélt száraz gumira, és mindent megtett, hogy visszaszerezze vezető helyét, de hiába, Schumacher három másodperccel a Renault előtt lépte át a célvonalat.

Isten éltessen Michael Schumacher!

You may also read!

Juhász Csaba Juhász Zsolt Mitropa Rallye Nova Gorica

Nehéz versenyre számítok

Szeptember 19-21-én a 8. Nova Gorica ralin láthatjuk versenyautóban ismét a Juhász Csaba - Juhász Zsolt testvérpárt.

Read More...

Ontják magukból az autókat a román gyárak


Dübörög a gyártás Romániában
Az első nyolc hónapban 4,57 százalékkal bővült a román járműgyártás az egy évvel korábbihoz

Read More...
Fogasy Gergely Berendi Dávid Mitropa Kupa Nova Goricia Rally WRC2

Fogasy sztármezőnyben

Igazi sztárparádé várható a szlovéniai Nova Goricia Ralin, a Mitropa Kupa hetedik állomásán, amely a szlovén és a horvát nemzeti bajnokság mellett a Central Rally Trophynak is futama.

Read More...

Leave a reply: