Vadállat 305 km/órával – Mercedes-AMG GT 63 S 4-ajtós kupé

In auto
Mercedes-AMG GT 63 S 4-ajtós kupé

Csak egy maroknyi Mercedes-AMG GT tulajdonos fogja elérni ezt a sebességet, ami azért a józanság határát súrolja még egy kifutópályán is. Az biztos, hogy küzdelem kell a végsebesség eléréséhez.

A Mercedes-AMG által korábban – az autó bemutatásakor – kiadott hivatalos számok szerint a 63 S végsebessége 315 km/h (196 mph) és mindössze 3,2 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra. Ez lenyűgöző érték, mivel ez egy négy személyes kényelmes kúpé. Az AMG Merciben a hajtásról a dupla turbós 4.0 literes V8-as motor dolgozik, ami a cég legerősebb motorja. A 630 lóerő (470 kW) és a 900 Nm nyomaték a GT 63 S-t erősebbé teszi, mint bármely Mercedes-AMG GT R volt valaha. Ugyanez a motor fogja hajtani a közelgő Black Series modellt, bár még nem tudjuk, hogy az is 4 ajtós lesz, vagy inkább egy még erősebb roadster.

Az alábbi videón látható, ahogy egy Mercedes-AMG GT 63 S 4 ajtós kúpé álló helyzetből gyorsul 305 km/h-ig. Alig maradt egy 10 km/h a jármű hivatalos csúcssebességétől.

Egyébként a német autópálya hálózaton kívül elég kevés hely van, ahol jogszerűen tesztelhető az autó végsebessége.

 

Mercedes-AMG GT 63 S 4-ajtós kupé

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

TAXi4 Székesfehérvár Rally Kronome Ákos

Gondok, felszabadultság, második hely

Interjú Kronome Ákos autóversenyzővel a TAXi4 Székesfehérvár Rally után.

Read More...
Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Sokat várt Európa a Ford Mustangra, a Ford azonban nem várta, hogy a Bullitt változat annyira sikeres lesz az öreg kontinensen. Most válaszul az európai vevők bizalmára a 2020-as modellévben is gyártani fogják.

Read More...
Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Napjaink egyik kelendő autótípusa az SUV modellek mellett a négy ajtós Grand Tourer. A röviden csak GT-nek nevezett autók a sportot és a luxust ötvözik.

Read More...

Leave a reply: