Vadállat 305 km/órával – Mercedes-AMG GT 63 S 4-ajtós kupé

In auto
Mercedes-AMG GT 63 S 4-ajtós kupé

Csak egy maroknyi Mercedes-AMG GT tulajdonos fogja elérni ezt a sebességet, ami azért a józanság határát súrolja még egy kifutópályán is. Az biztos, hogy küzdelem kell a végsebesség eléréséhez.

A Mercedes-AMG által korábban – az autó bemutatásakor – kiadott hivatalos számok szerint a 63 S végsebessége 315 km/h (196 mph) és mindössze 3,2 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra. Ez lenyűgöző érték, mivel ez egy négy személyes kényelmes kúpé. Az AMG Merciben a hajtásról a dupla turbós 4.0 literes V8-as motor dolgozik, ami a cég legerősebb motorja. A 630 lóerő (470 kW) és a 900 Nm nyomaték a GT 63 S-t erősebbé teszi, mint bármely Mercedes-AMG GT R volt valaha. Ugyanez a motor fogja hajtani a közelgő Black Series modellt, bár még nem tudjuk, hogy az is 4 ajtós lesz, vagy inkább egy még erősebb roadster.

Az alábbi videón látható, ahogy egy Mercedes-AMG GT 63 S 4 ajtós kúpé álló helyzetből gyorsul 305 km/h-ig. Alig maradt egy 10 km/h a jármű hivatalos csúcssebességétől.

Egyébként a német autópálya hálózaton kívül elég kevés hely van, ahol jogszerűen tesztelhető az autó végsebessége.

 

Mercedes-AMG GT 63 S 4-ajtós kupé

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

Megfelelően gyors évkezdet

Megfelelően gyors évkezdet

SOLID Racing Team – Rebenland Rallye - 2019. 03. 15-16. Merencsics Árpád - Laboncz László, Suzuki Swift Gti MK1

Read More...
Csomós Mixi: Itthon és külföldön is szeretnénk versenyezni

Csomós Mixi: Itthon és külföldön is szeretnénk versenyezni

Csomós Mixi és Nagy Attila vegyes érzelmekkel gondol vissza a 2018-as évre, több verseny is máshogy alakult, mint ahogyan azt a srácok előzetesen eltervezték, illetve nagyon sok hasznos tapasztalattal és élménnyel lettek gazdagabbak.

Read More...
A legjobb autós hétvége – AMTS 2019

A legjobb autós hétvége – AMTS 2019

Most hétvégén rendezik az idei Autó-Motor és Tuning Show-t a Hungexpo területén. A legnagyobb magyar szezonnyitó rendezvény az autók világában március 22-én pénteken nyit, és egész hétvégén megtekinthető.

Read More...

Leave a reply: