Molnár István: Végre megtört a „jég” – Szilveszter Rally buli verseny interjú

Szilveszter Rally

Mondhatni sikeresen abszolválta a 2018-as esztendő utolsó versenyét Molnár Pisti is, aki most alkalmi navigátorával, Novák Balázzsal állt rajthoz a Szilveszter Rallye-n. Pistivel beszélgettünk.

Szilveszter Rally

Szia Pisti! Hogy telt az év utolsó néhány napja számotokra?

– Sziasztok! Nagyon jól telt! Jól éreztük magunkat a Szilveszter Rallye-n, egy igazi év végi kikapcsolódás volt ez számunkra. A jobb 1-ben most Novák Balázs barátom diktálta a tempót, mert Zsolt az egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a versenyen. A szombati napra viszont ki látogattak a salgótarjáni barátaink szurkolni, többek között Zsolt is. Meg is lett az eredménye!


Az autó, hogy bírta az éles bevetést?

– Nagyon jól! Végre tökéletesen működött minden, nem volt semmilyen jellegű technikai hibánk.

Szilveszter Rally
Tudom, hogy ez egy “buli verseny” de azért félszemmel mindenki nézi az időket. Gondolom Te is.

– Igen, mindig kíváncsiak vagyunk az eredményeinkre. Szerintem jó időket futottunk, bár a gumizást eléggé lazára vettük, puha slicket tettünk fel. Így utólag belegondolva, intermedia lett volna a jó választás!


Szombaton az első gyors kb. 40 perces késéssel indult, a pálya jegesedése miatt. Tényleg ilyen rossz volt a helyzet?

– Igen, indokolt volt! Nem csak az a probléma, hogy jeges volt az út, hanem hogy nem lehetett észrevenni hol jeges. Mi ráadásul a péntekről megmaradt slickekkel támadtunk szombaton, szóval nekünk pont jól jött ez a kis késés.

Szilveszter Rally
A szervezésről úgy általában mi a véleményed? Elég sok versenyző volt.

– A magas versenyzőszámhoz képest nagyon ügyesen le lett pörgetve a verseny. Jó volt a szervezés! A pályák lehettek volna “rallye-sabbak”, na de ilyen a Hungaroring.


Mi jön most? Hogyan tovább?

– Most jön egy revízió, megnézzük a hajtást. Ez a sok gyorsítás / lassítás nem tesz jót neki. A motor nagyon jó lett, ahhoz nem is kell nyúlnunk. Van néhány optikai sérülés, amit szeretnénk orvosolni. Volt egy kisebb forgásunk, ahol picit megtörtem a lökhárítót, illetve van néhány apróbb sérülés, amit szeretnénk rendbe tenni. Egyébként meg készülünk az Eger Rallye-ra!


Pisti, köszönöm szépen a beszélgetést, és remélem, hogy az Eger Rallye-n is láthatunk Titeket versenyezni!

– Én is köszönöm!

Reklámpartnereink:

Strapa Pack Kft., Molvi Trade Kft., Dr. Marcus, Fémtiszta Kft., Pet-Pack Kft., Ódon-Fon Kft., Lajosházi Csaba E.V., kiralyszerszam.hu

Verified by MonsterInsights