Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

In bemutató, hír
Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

A Citroën is felült az SUV vonatra, sőt, igazi offenzívába kezdett. Az új zászlóshajó, a legutóbbi Citroën modellekhez hasonló C5 Aircross egy határozott és egyedi karakterrel bíró, új generációs SUV, mely a vásárlók igényeinek alapján készült.

 

Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

 

A Citroën továbbra is el akarja adni az autóit, így igazodva a globális trendekhez, mely szerint az SUV-k aránya közelíti a 25%-ot, sajátos módon értelmezett SUV modellel lép a piacra. A praktikus szempontokat a gyártó a vonzó formához és a fedélzeti kényelem eddig nem tapasztalt élményéhez társítja. A Citroën ezzel az egyedülállóan kényelmes modellel saját, egyedi arculatának érvényre juttatása mellett az ügyfelek valós igényeit kifejező SUV-k új generációját indítja útjára. A Citroën Magyarország tegnap tartotta a C5 Aircross SUV hivatalos bemutatóját Budapesten.

 

Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

 

Karakteres SUV

Az új C5 Aircross SUV kívül-belül energiát és magabiztosságot sugároz. A 4,5 m hosszú modell robusztus, de mégsem agresszív külsejével egészen új stílust képvisel a szegmensben.

 

Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

 

Ezt erősítik a Citroën már-már szabványos dizájn elemei – pl. az Airbump® betétek – által megformált lendületes formák, a 720 mm átmérőjű kerekek, a 230 mm-es hasmagasság vagy a hangsúlyos tetőcsomagtartó rudak. Az autó utasterében a tágasság érzése dominál.

 

Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

 

Nagy szerepe van ebben a vízszintes vonalak uralta műszerfalnak, a magasra helyezett, jó kilátást biztosító kagylószerű üléseknek, a széles középkonzolnak és az utastérben alkalmazott meleg hatású anyagoknak.

 

Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége
Post-production : Astuce Productions

 

A Citroën C5 Aircross természetesen a személyre szabási lehetőségek gazdag tárházát kínálja: 7 féle karosszériaszínnel, választható fekete színű tetővel és a 3 színcsomaggal – melyek az első lökhárítón, valamint az első ajtók alján elhelyezett Airbump® betéteken és a tetőrudak alján visszaköszönő színfoltokkal operálnak. Az eredmény összesen harmincféle külső színkombináció.

 

Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

 

Az utastérben öt belső stílusvilág közül lehet választani, mindegyikre jellemző, hogy az egymást kiegészítő színek és anyagok összjátéka kellemes és meleg hangulatú enteriőrt hoz létre.

 

Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

 

A kényelem az erőssége

A Reszkess Amerika című filmben Jaen Reno mondja, “a bátorság a hitvallásunk”, a Citroënről pedig a vevők mondják majd a 100 évvel ezelőtti kezdetek óta, hogy a kényelem az erőssége. Természetesen az SUV szegmensben sem okoz csalódást a Citroën. Az Advanced Comfort® program elveinek megfelelően a C5 Aircross SUV is kimagasló kényelmével és helykínálatával hívja fel magára a figyelmet.

 

 

A kényelem megteremtésében két fontos újítás is szerepet játszott: a progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés és az Advanced Comfort ülések. Az újításoknak köszönhetően hatékonyabb az útegyenetlenségek szűrése és egészen kivételes a menetkényelem. A C5 Aircross a Citroën korábbi egyterűinek világában szerzett tapasztalataira építve egyedülálló variációs lehetőségeket kínál. A dönthető háttámlájú, összecsukható, sínen csúszó 3 teljes értékű hátsó ülés, valamint az 580–720 l térfogatú csomagtartó, ami a kategória legnagyobb csomagtere.

 

Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

 

Okosautó

Az informatika és szórakoztató elektronika forradalma már évek óta elérte a járműpiacot, és egyre kevésbé mernek piacra lépni a gyártók a legújabb divatfelszerelések nélkül. A Citroën ezen a téren is úttörő volt már az elmúlt évtizedekben is, és a C5 Aircross sem okoz csalódást. A 12,3 colos televízió minőségű műszercsoporttal és 8 colos kapacitív érintőképernyővel felszerelt új C5 Aircross SUV lépést tart a korral.

 

Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

 

Mindezt megtoldja még húsz új generációs vezetéssegítő rendszerrel. Külön kiemeljük a Highway Driver Assist névre hallgató második szintű autonóm vezetési rendszert, ami az autópályákat átszelő több órás vezetés fárasztó egyhangúságában segít. Természetesen az autópálya asszisztens része a Stop & Go funkció, az adaptív sebességszabályozó és a sávtartó asszisztens, melyek koordinált működésével meghatározott vezetési helyzetekben félautomata módon irányítja az autót. A hatályos törvényeknek megfelelően a kormányt végig fognia kell. A kormányra gyakorolt nyomatékkal a sávtartó asszisztens kikapcsolásával, vagy a fékre lépve a vezető természetesen bármikor visszaveheti az irányítást.

 

Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

 

Az okostelefonokat vezeték nélküli, indukciós töltéssel tölthetjük út közben. A ConnectedCAM rendszer a belső visszapillantó tükör talpába beépített, GPS-szel ellátott, full HD kamerára épül. Az autó multimédiás rendszerétől teljesen függetlenül működik. A kamera által készített fotók a16 GB-os memóriakártyán tárolhatók, illetve wifin keresztül egy okostelefonra továbbíthatók. Az eszköz folyamatosan veszi az utat a szélvédő előtt, és baleset esetén automatikusan elmenti a videofelvételeket.

 

 

Az erő forrása

Az új C5 Aircross SUV motorválasztékában található legújabb generációs Euro 6.2 motorok ideálisak a mindennapos utakhoz, a hétvégi kirándulásokhoz vagy akár a hosszabb nyaralásokhoz. A nagyteljesítményű és hatékony erőforrásokhoz hatfokozatú kézi váltó vagy a kényelmes EAT8 nyolcsebességes automataváltó társulhat.

 

Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

 

A 2 benzines motorból az erősebb 180 lóerős, négyhengeres PureTech motor. A gyengébb motor 1,2 literes 3 hengeres turbó szintén PureTech, ennek teljesítménye 130 lóerő. A 2 dízelmotor 4 hengeres turbódízel, a kisebb 1,5 literes 130 lóerős, az erősebb 2 literes és 180 lóerős. A 130 lóerős motorok kaphatók 6 sebességes kézi váltóval, míg az erősebb motorok csak a 8 sebességes automata váltóval kaphatók. A 130 lóerős BlueHDi mindkét váltóval rendelhető.

 

Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

 

2019 végén a C5 Aircross SUV lesz az első Plug-In Hybrid Citroën gépjármű, mely radikálisan alacsony CO2-kibocsátással és ZEV üzemmódban 60 km-es hatótávval rendelkezik.

 

Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

 

A legolcsóbb Citroën C5 Aircross listaára 7.090.000 Ft, amire a forgalmazó 300.000 Ft kedvezményt ad. Így a Live felszereltségi csomaggal, 1,2 literes 130 lóerős PureTech benzinmotorral 6.790.000 Ft a divatos SUV. A lista másik végén a 180 lóerős, 2 literes dízel motorral szerelt Shine felszereltségi csomaggal rendelhető autó áll, ennek kedvezményes ára már átlépi a 10 milliót, 10.490.000 Ft. Bár a Shine csomag már nagyon sok hasznos dolgot tartalmaz széria felszereltségként, a további kiegészítőkkel ezt az árat még könnyű növelni.

Citroën C5 Aircross: A kényelem az erőssége

You may also read!

Mikulás Rali beharangozó

Csak önfeledt száguldás lesz – Mikulás Rali beharangozó

A 3-Städte rali után nem sokkal ismét versenyautóba ül Juhász Csabi. Most viszont a régi navigátora Juhász Pisti fogja diktálni

Read More...

Jelentősen csökken az akkumulátorok ára

Ha a trend folytatódik és valóra válnak az előrejelzések, az nagyban hozzájárulhat az elektromos autózás gyors elterjedéséhez Az elektromos járműveknél

Read More...

Zetta: jönnek az oroszok a világ legolcsóbb elektromos autójával

Jövőre mutatják be, 200 kilométer hatótávú lesz egy feltöltéssel A Zetta – aminek teljes neve „Zero Emission Terra Transport Asset”

Read More...

Leave a reply: