fbpx

A Kia elektromos küldetése

In elektromos
A Kia elektromos küldetése

A Kia Motors Europe a World Shopperrel együttműködve Észak-Európa legfejlettebb elektromos autó piacait járja be. Mindezt az „Elektromos Küldetés” címén, hogy még jobban megismerje az elektromos autózás európai trendjeit.

Február 13-án indult el Frankfurtból, a Kia európai központjából egy elektromos hajtású Kia e-Niro modellel a csapat. Az Elektromos Küldetés résztvevői tíz nap alatt olyan városokat és településeket látogatnak meg Észak-Európában, amelyek hatással vannak az elektromos autózás jövőjére. A túra során az e-Niróval több mint 4000 kilométert tesznek meg, Németországon, Hollandián, Dánián, Svédországon és Norvégián keresztül.

A World Shopper iparági elemzői tárgyalnak majd a felkeresett terület fő üzleti szereplőivel, önkormányzati vezetőkkel, tanácsadókkal és üzletemberekkel is, hogy első kézből származó információkat gyűjtsenek az elektromos autózás európai trendjeiről. A kutatók vásárlókkal, végfelhasználókkal is találkoznak, vizsgálva a plug-in járművekhez kapcsolódó viszonyukat. Felmérik az elérhető töltőhálózatot illetve azt is, hogy milyen lépésekkel lehetne segíteni az elektromos és hibrid autók európai terjedését.

Az Elektromos Küldetés eredményeit majd a Kia a közösségi média felületein teszik közzé, illetve a felmérésből készült tanulmányt bemutatják majd a Genfi Autószalonon is, 2019 márciusában. A jelentés mindenki számára elérhető formában nyújt jövőbe mutató információkat, ugyanakkor segíti a Kiát, hogy a vásárlók igényeinek még jobban megfelelő elektromos autókat gyártsanak.

Ricardo Oliveira, a World Shopper alapítója elmondta: “mivel több kormányzat támogatja az elektromos autók terjedését, egyre több autós veszi számításba az alternatív hajtású modelleket. Azonban az elektromos autók tömeges elterjedését még mindig gátolja néhány tévképzet. Az Elektromos Küldetés segít megmutatni, hogy a különböző országok és régiók hogyan kezelik ezeket a kérdéseket és abban is, hogy lássuk, mit kell még tenni, hogy egyre több autóst győzzünk meg az elektromos hajtású autózás előnyeiről. A Kia e-Niro tökéletes társ ezen az úton, hiszen már eddig is nagyon sokat tett azért, hogy eloszlassa az elektromos autókhoz kötődő negatív érzéseket”.

Artur Martins, a Kia Motors Europe marketing és termékfejlesztési alelnöke elmondta, hogy “a Kia e-Niro segít ledönteni azokat a képzelt akadályokat, amelyek az elektromos közlekedéshez kötődnek. A károsanyag kibocsátás nélküli, nagy hatótávú, stílusos, praktikus crossoverrel az a cél, hogy az autósok ne csak gondolkodjanak az elektromos autókon, hanem vezessék is ezeket a modelleket. A Kia együttműködése a World Shopperrel segíti erőfeszítéseinket, hogy bátorítsuk a fogyasztókat az elektromos hajtású autók használatára. A kutatás eredményeivel termékeinket és szolgáltatásainkat még inkább a változó fogyasztói igényekhez igazítjuk. Reméljük, hogy az Elektromos Küldetés a helyi önkormányzatoknak is értékes információkat nyújt majd ahhoz, hogyan segíthetik az elektromos autózás terjedését”.

 

A Kia elektromos küldetése

 

Zéró kibocsátás, 455 kilométeres hatótáv – Kia e-Niro már Európában is

A Kia első tisztán elektromos crossovere, az e-Niro 455 km-es hatótávra képes egyetlen feltöltéssel, s ez az érték városi használatban akár 615 km-re is nőhet. Az európai piacon már elérhető a Kia e-Niro, ami károsanyag kibocsátás nélkül nagyobb hatótávot kínál, mint a legtöbb hagyományos hajtású és elektromos autó. Egyedi kombinációja stílusnak és praktikumnak, és természetesen jár hozzá az egyedülálló 7 éves vagy 150 000 km-es Kia garancia, amely az akkumulátorra és a motorra is érvényes.

 

A Kia elektromos küldetése

 

Az e-Niro kétféle akkuval kapható: nagy hatótávú, nagy teljesítményű 64 kWh-s lítiumion-polimer akkumulátorral vagy egy kisebb, 39,2 kWh-s teleppel. Ez utóbbi 289 km-es hatótávot kínál egy feltöltéssel. A 100 kW-os gyorstöltő 42 perc alatt tölti fel a 64 kWh-s akkut 20-ról 80%-ra.

Az új e-Niro a már meglévő hibrid és plug-in hibrid Niro modellek kínálatát bővíti, amelyekből 2016-os bevezetésük óta már több mint 250.000 darabot értékesítettek világszerte, Európában pedig több mint 90 000 darabot adtak el.

 

A Kia elektromos küldetése

You may also read!

dolgozna Angliában

Igényes a munkájára? Szívesen dolgozna Angliában? Ez érdekelni fogja: A valaha készült legkomplexebb belső: az új Bentley Flying Spur

A Bentley belsőket szerelő részlegében öt hónap a betanítás. Az új Flying Spur a valaha gyártott leg bonyolultabb Bentley

Read More...
magyar autópiac

Túlszárnyalta a 2018-as rekordévet a magyar autópiac

Igazán erős évet zárt a magyar autópiac 2019-ben: több mint 10%-os növekedés mutatható ki még a 2018-as, intenzív forgalomhoz

Read More...

Még idén jön, de már csak hibrid lesz a Honda Jazz

A Jazz legújabb nemzedékének kétféle karosszériaváltozata lesz. Az egyik a városias, hagyományos Jazz, míg a másik a szabadidő-autósabb Crosstar A

Read More...

Leave a reply: