A világ leggyorsabb SUV-ja – Bentley Bentayga Speed

In bemutató
A világ leggyorsabb SUV-ja

A Bentley bemutatta a világ leggyorsabb SUV-ját, a Bentley Bentayga Speed-et. A gyönyörű monstrum végsebessége 306 km/h, ami kereken 1 km/h-val több a Lamborghini Urus végsebességénél. A gyorsulása 3,9 másodperc 100-ig, ez viszont elmarad a Lamborghini SUV-jának gyorsulásától.

A világ leggyorsabb SUV-ja

A Bentley a Bentayga ezen változatába tovább finomította, gyúrta a 6.0 literes W12-es erőforrást, így az 635 lóerőt és 900 Nm –t présel ki magából. Illetve a Sport módban még durvább az autó viselkedése. Ami még jól jöhet az extra terheléshez, az a karbon kerámia fékek, belül pedig itt alkalmaznak először alcantara borítást.

A világ leggyorsabb SUV-ja

A Bentley Angliában fejlesztette tovább a motort, amiből a korábbi 608 lóerőhöz képest most 27 lóerővel hoztak ki többett, ezzel tudták a végsebességet 301 km/h-ról 306 km/h-ra növelni és elhódítani a „Világ leggyorsabb SUV-ja” címet. Kíváncsian várjuk, meddig csücsülhet a Bentley eme babérokon, mikor rukkol ki valamelyik rivális mondjuk egy 310 km/h végsebességű SUV-val.

A világ leggyorsabb SUV-ja

You may also read!

Salgó Rally

Nem titok, nyerni szeretnénk! – Salgó Rally


A hétvégén, egy városi prológot és kilenc gyorsot magába foglaló M6LOG Salgó Rallye2 verseny vár a JG-2 Racing

Read More...
VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...

Leave a reply: