A világ leggyorsabb SUV-ja – Bentley Bentayga Speed

In bemutató
A világ leggyorsabb SUV-ja

A Bentley bemutatta a világ leggyorsabb SUV-ját, a Bentley Bentayga Speed-et. A gyönyörű monstrum végsebessége 306 km/h, ami kereken 1 km/h-val több a Lamborghini Urus végsebességénél. A gyorsulása 3,9 másodperc 100-ig, ez viszont elmarad a Lamborghini SUV-jának gyorsulásától.

A világ leggyorsabb SUV-ja

A Bentley a Bentayga ezen változatába tovább finomította, gyúrta a 6.0 literes W12-es erőforrást, így az 635 lóerőt és 900 Nm –t présel ki magából. Illetve a Sport módban még durvább az autó viselkedése. Ami még jól jöhet az extra terheléshez, az a karbon kerámia fékek, belül pedig itt alkalmaznak először alcantara borítást.

A világ leggyorsabb SUV-ja

A Bentley Angliában fejlesztette tovább a motort, amiből a korábbi 608 lóerőhöz képest most 27 lóerővel hoztak ki többett, ezzel tudták a végsebességet 301 km/h-ról 306 km/h-ra növelni és elhódítani a „Világ leggyorsabb SUV-ja” címet. Kíváncsian várjuk, meddig csücsülhet a Bentley eme babérokon, mikor rukkol ki valamelyik rivális mondjuk egy 310 km/h végsebességű SUV-val.

A világ leggyorsabb SUV-ja

You may also read!

Rebenlad Rally

Fogasy fantasztikus versennyel kezdett a Rebenland Rally-n


Nehéz, de jóhangulatú versenyen mutatkozott be Fogasy Gergely és Berendi Dávid a Ford Fiesta R5-tel.
Az osztrák

Read More...
Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Tudjuk a gyermekdalból, hogy majd József napján elmúlik a szél. Március 13-án viszont még olyan szél fújt Texas államban, hogy felborított egy kamiont. Mit tehetünk nagyon erős oldalszélben?

Read More...
Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

A Mercedes-AMG GT R Pro a prémiumgyártó sportautói között a zászlóshajó. Az új modell már rendelhető az Egyesült Királyságban. A Pro jelzésből eredő ártöbbletből egy jól felszerelt prémiumkategóriás autót is vásárolhatnánk.

Read More...

Leave a reply: