Dögös elektromos KIA tanulmány érkezik Genfre

In elektromos
elektromos KIA tanulmány

A KIA egy nagyon impozáns vonalvezetésű tanulmányautó képét villantotta fel. Az autó formája – amennyi a szemből készült árnyékolt fotón látszik – nagyon áramvonalas, sportos, akár még két ajtós is lehet. Ami látható, hogy a jó aerodinamikai tulajdonságok érdekében a visszapillantót apró kamerákra cserélték. Az első világítás pedig LED-es vagy lézeres lehet.

A sárvédők izmosan domborodnak és a hátsók magasabban vannak, ebből látszik, hogy a KIA tanulmány ék alakú. És ami egy Maseratinál bejön, az itt is jó lesz. Elöl kis alsó szpoiler, körbe világított „hűtő”maszk és sportosan ívelő motorháztető teszik igazán vagánnyá a megjelenést.

elektromos KIA tanulmány

“Az autók formaterve arra való, hogy az emberek lelkesedjenek érte, hogy emelkedjen a pulzus, megdobbanjon a szív. Miért lenne ez másként pusztán azért, mert egy autó elektromos?!” – mondta Gregory Guillaume Kia Motors Europe formatervezésért felelős alelnöke.

“Olyan elektromos autót alkottunk, amely nem csak műszaki paramétereiben felel meg vevőink elvárásainak, de érzelmeket is megmozgat, már akkor is, ha csak ránézünk. Ráadásul lúdbőröztetően izgalmas vezetni. Ez a tanulmány az érzelmeken is túlmutat: a Kia villanyautózáshoz kapcsolódó jövőképét vetíti előre.”

A hajtás valószínűleg a KIA Niro-tól és Hyundai Kona-tól származik. De ha ez egy laposabb és könnyebb autó, akkor mind a gyorsulás, mind a végsebesség, de még a hatótáv is lehet több.

Tehát a 39, kWh akksival 240 km hatótáv, a 64 kWh akkuval pedig 380 km hatótáv lehet több. De az is lehet, hogy nem a hatótávot növelik, hanem a 150 kW (204 lóerős) teljesítményt tekerik feljebb. Egy ilyen megjelenésű autónál ez indokolt lenne. Tehát kíváncsian várjuk a Genfi Autószalont, hogy mi lesz a realitás a találgatások után. 2019 március 5-én kiderül.

You may also read!

Rebenlad Rally

Fogasy fantasztikus versennyel kezdett a Rebenland Rally-n


Nehéz, de jóhangulatú versenyen mutatkozott be Fogasy Gergely és Berendi Dávid a Ford Fiesta R5-tel.
Az osztrák

Read More...
Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Tudjuk a gyermekdalból, hogy majd József napján elmúlik a szél. Március 13-án viszont még olyan szél fújt Texas államban, hogy felborított egy kamiont. Mit tehetünk nagyon erős oldalszélben?

Read More...
Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

A Mercedes-AMG GT R Pro a prémiumgyártó sportautói között a zászlóshajó. Az új modell már rendelhető az Egyesült Királyságban. A Pro jelzésből eredő ártöbbletből egy jól felszerelt prémiumkategóriás autót is vásárolhatnánk.

Read More...

Leave a reply: