Dögös elektromos KIA tanulmány érkezik Genfre

In elektromos
elektromos KIA tanulmány

A KIA egy nagyon impozáns vonalvezetésű tanulmányautó képét villantotta fel. Az autó formája – amennyi a szemből készült árnyékolt fotón látszik – nagyon áramvonalas, sportos, akár még két ajtós is lehet. Ami látható, hogy a jó aerodinamikai tulajdonságok érdekében a visszapillantót apró kamerákra cserélték. Az első világítás pedig LED-es vagy lézeres lehet.

A sárvédők izmosan domborodnak és a hátsók magasabban vannak, ebből látszik, hogy a KIA tanulmány ék alakú. És ami egy Maseratinál bejön, az itt is jó lesz. Elöl kis alsó szpoiler, körbe világított „hűtő”maszk és sportosan ívelő motorháztető teszik igazán vagánnyá a megjelenést.

elektromos KIA tanulmány

“Az autók formaterve arra való, hogy az emberek lelkesedjenek érte, hogy emelkedjen a pulzus, megdobbanjon a szív. Miért lenne ez másként pusztán azért, mert egy autó elektromos?!” – mondta Gregory Guillaume Kia Motors Europe formatervezésért felelős alelnöke.

“Olyan elektromos autót alkottunk, amely nem csak műszaki paramétereiben felel meg vevőink elvárásainak, de érzelmeket is megmozgat, már akkor is, ha csak ránézünk. Ráadásul lúdbőröztetően izgalmas vezetni. Ez a tanulmány az érzelmeken is túlmutat: a Kia villanyautózáshoz kapcsolódó jövőképét vetíti előre.”

A hajtás valószínűleg a KIA Niro-tól és Hyundai Kona-tól származik. De ha ez egy laposabb és könnyebb autó, akkor mind a gyorsulás, mind a végsebesség, de még a hatótáv is lehet több.

Tehát a 39, kWh akksival 240 km hatótáv, a 64 kWh akkuval pedig 380 km hatótáv lehet több. De az is lehet, hogy nem a hatótávot növelik, hanem a 150 kW (204 lóerős) teljesítményt tekerik feljebb. Egy ilyen megjelenésű autónál ez indokolt lenne. Tehát kíváncsian várjuk a Genfi Autószalont, hogy mi lesz a realitás a találgatások után. 2019 március 5-én kiderül.

You may also read!

Nyolc hónapja zsugorodik az európai újautó-piac


Látszik, hogy a bajok most a nagy nyugati piacokon vannak, így hiába is teljesít a mi régiónk még

Read More...
25. HELL Miskolc Rallye

Jó pörgős verseny volt! – Interjú Poczang Valér navigátorral a 25. HELL Miskolc Rallye után.
HELL Miskolc Rallye 2019. 05. 02. Parkánszki Balázs – Poczang Valér Lada 2105 Dynamic Rally Team

Read More...

Bemutatta a Volvo kínai tulajdonosa a saját hibrid SUV-ját


A kínai Geely egyre többször okoz kellemes meglepetést, egyre versenyképesebbnek tűnnek termékei a német, a japán és a

Read More...

Leave a reply: